Skip to main content

Jarenlang heeft HOKA ONE ONE geëxperimenteerd met een nieuw concept. Na al deze jaren is het nu eindelijk zover en komen zij met een splinternieuw model wedstrijdschoenen op de markt, de HOKA ONE ONE EVO Carbon Rocket. Geen super zachte, dikke tussenzool. Geen wolkje waar je op loopt. Maar juist een responsieve, snelle neutrale wedstrijdschoen, gemaakt voor zowel dames als heren. Wij nemen de HOKA ONE ONE EVO Carbon Rocket onder de loep.

Shop de HOKA ONE ONE EVO Carbon Rocket

De HOKA ONE ONE EVO Carbon Rocket zijn wedstrijdschoenen met een zeer licht gewicht. Het zijn unisex schoenen, dus ontwikkeld voor zowel dames als heren. In 2015 was men al begonnen met het ontwikkelen van de wedstrijdschoenen. Het leek erop, dat de EVO Carbon Rocket in 2016 gelanceerd zou worden, maar HOKA was nog niet tevreden en bleef doorontwikkelen om haar perfecte wedstrijdschoen te creëren.

HOKA ONE ONE EVO Carbon Rocket in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Hoka One One Carbon Rocket +
Engineerd Mesh-bovenwerk
PROFLY-tussenzool
Carbon-plaat
Rubberised-slijtzool

Luchtig bovenwerk

Het Engineerd Mesh-bovenwerk in de EVO Carbon Rocket is dun en zeer licht van gewicht. Een echt bovenwerk voor een wedstrijdschoen. Het heeft een hoog ademend vermogen om de voeten koel en comfortabel te houden tijdens het lopen van snelle tempo’s. De dunne tong is aan beide zijden vastgezet aan de schoen met een elastische stof. Dit voorkomt irritaties door het verschuiven van de tong tijdens het lopen. Hij blijft keurig op zijn plaats. Het bovenwerk is flexibel, maar geeft je ook de gewenste stabiliteit en ondersteuning. De licht rekbare veters bieden een zacht gevoel voor de wreef, waardoor je langer doorloopt met een stabiel en comfortabel gevoel.

Hoka One One EVO Carbon Rocket
Hoka One One EVO Carbon Rocket

Did someone say carbon?

HOKA maakt in de EVO Carbon Rocket voor het eerst gebruik van een carbon-plaat van 1 mm dik over de gehele lengte van de schoen. Deze carbon-plaat werkt als een soort springveer en bevindt zich 8 mm boven de slijtzool. Tijdens het lopen van lage tempo’s geeft dit een stijf gevoel. Maar tijdens het lopen van snelle tempo’s stuwt de carbon-plaat je vooruit en geeft het maximale energie terug bij elke pas. Een carbon-plaat over de gehele lengte van de schoen, dat klinkt bekend. We zien dit terug in de populaire VaporFly van Nike. Nu is de VaporFly een echte wedstrijdschoen, en valt het prijskaartje een stuk hoger uit. De EVO Carbon Rocket kan ook zeer goed gebruikt worden voor snelle trainingen in plaats van enkel als wedstrijdschoen. De EVO Carbon Rocket is een stuk duurzamer dan de VaporFly, heeft een steviger bovenwerk met een stabieler gevoel en is ook iets vriendelijker geprijsd. Om te zeggen dat de Carbon Rocket de VaporFly van de troon stoot, is wat overdreven. Maar de EVO Carbon Rocket is één van de eerste concurrenten.

A Carbon Fiber Sandwich, please.

HOKA staat bekend om haar iconische, dikke tussenzolen die veel demping en comfort geven. Dat zien we in de EVO Carbon Rocket niet terug. Het is nog steeds een zeer herkenbare HOKA schoen, met nama door het in het oog springende kleurgebruik. Maar die dikke, zachte tussenzool past niet bij de EVO Carbon Rocket. Alles in deze schoen draait om snelheid. Hiervoor heeft HOKA een nieuwe techniek gebruikt. De bovenlaag van de tussenzool bestaat uit een zacht foam met de PROFLY-techniek. Niet zo zacht als in de meeste schoenen van HOKA, maar zacht genoeg voor een comfortabel gevoel. De slijtzool van Rubberised Foam is zeer duurzaam en responsief. De slijtzool bevat strategisch geplaatste rubberen delen die extra grip en tractie geven. Tussen de bovenlaag en de slijtzool zit de carbon-plaat. Het totale plaatje geeft maximale energie terug en een groot voortstuwend gevoel.

Hoka One One EVO Carbon Rocket

To the stars, and back again.

De HOKA ONE ONE Fly-collectie bestaat uit lichtgewicht hardloopschoenen en wedstrijdschoenen. De schoenen zijn ontworpen voor snelheid. Vlieg door je run heen!

Naar de HOKA ONE ONE EVO Carbon Rocket

HOKA daagt de hardloopwereld uit met haar nieuwe EVO Carbon Rocket om sneller te gaan lopen. Zowel mannen als vrouwen kunnen uit de voeten met deze lichtgewicht unisex wedstrijdschoenen. De carbon-plaat over de gehele lengte van de schoen stuwt je vooruit en geeft bij elke pas die je zet maximale energie terug. Zo vlieg je door je wedstrijd of training heen. Want de EVO Carbon Rocket leent zich niet alleen perfect voor wedstrijden, maar ook voor snelle trainingen dankzij de duurzaamheid van de schoenen. Zoek jij naar een revolutionaire wedstrijdschoen die net even iets veelzijdiger is en langer mee gaat dan de gemiddelde wedstrijdschoen? Dan is de HOKA ONE ONE EVO Carbon Rocket wellicht jouw ideale match.

Nieuwsgierig geworden? De nieuwe HOKA ONE ONE EVO Carbon Rocket vind je hier in onze webshop. Wil je hem liever even passen? Maak dan gerust een afspraak in één van onze winkels.

Technische specificaties
Offset
1 mm
Gewicht
ca. 218 gram (US size 9)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Wedstrijdschoenen
Nieuw

HOKA ONE ONE EVO Carbon Rocket

Dames

Hoka One One Carbon Rocket +
Shop HOKA ONE ONE EVO Carbon Rocket
Nieuw

HOKA ONE ONE EVO Carbon Rocket

Heren

Hoka One One Carbon Rocket +
Shop HOKA ONE ONE EVO Carbon Rocket
Zie ook

Alle hardloop
schoenen

Overzicht

HOKA ONE ONE mach 3
Shop alle HOKA ONE ONE schoenen