Skip to main content

De snelste schoen ooit, zo presenteert Nike haar nieuwste Nike ZoomX Vaporfly Next%. Met de Vaporfly 4% Flyknit, een echte wedstrijdschoen,  ontwikkelde Nike de snelste schoen van dit moment in de hardloopwereld. Records werden verbroken en topatleten waren razend enthousiast. Bij het behalen van zo’n succes ontstaat de vraag: kan het nog beter? Kan het nog sneller? Het antwoord: Ja. Tijdens de marathon van Londen liepen Eliud Kipchoge en Mo Farah op de snelste schoen ooit; de Nike ZoomX Vaporfly Next%.

Shop Nike ZoomX Vaporfly Next%

De Nike ZoomX Vaporfly Next% maakte haar introductie tijdens de Londen Marathon, die werd gelopen op 28 april 2019. Onder andere Eliud Kipchoge en Mo Farah vlogen over de finish op deze razendsnelle schoenen. Wat is er nu eigelijk veranderd? En waarom geen Vaporfly 5%, maar Next%? Wij pluizen het voor je uit.

Nike ZoomX Vaporfly Next% in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Vaporfly Next
Vaporweave-bovenwerk
Verbeterde ZoomX tussenzool
Carbon Fiber plaat
Meer ZoomX in de voorvoet
Verbeterde grip en tractie

Light, lighter, lightest

De Nike ZoomX Vaporfly Next% heeft een verbeterd bovenwerk gekregen. Hiervoor heeft Nike een nieuw materiaal ontwikkeld,  namelijk het Vaporweave materiaal. De essentie van dit materiaal is simpel: zo sterk mogelijk, zo licht mogelijk. Nadat Eliud Kipchoge de marathon van Berlijn op de Vaporfly 4% Flyknit had gelopen, kwam hij flink bezweet over de finish. Als verbeterpunt voor de toekomstige Vaporfly Next% gaf hij aan, dat de schoen minder vocht vast moest houden. Het Vaporweave materiaal biedt een extreem hoog ademend vermogen en absorbeert bijna geen water. Dit zorgt ervoor, dat de wedstrijdschoenen nog lichter van gewicht zijn en blijven.

Vaporfly Next
Vaporfly Next

Fastest ever

Het ZoomX foam is het meest responsieve dempingsmateriaal van Nike. De VaporFly 4% bevatte al het ZoomX materiaal. In de Nike ZoomX Vaporfly Next% is meer ZoomX foam in de voorvoet toegevoegd. In de totale tussenzool is 15% meer ZoomX foam opgenomen. Dit zorgt voor nog meer energieteruggave tijdens het lopen en een betere schokdemping. De Carbon Fiber plaat, een plaat van koolstofvezel, over de gehele lengte van de voet stuwt je als het ware voort. De schoen vraagt je bijna om steeds harder te lopen.

Pak die binnenbocht

Ook biedt de ZoomX Vaporfly Next% meer grip in verschillende weersomstandigheden dan haar voorganger. Wederom naar aanleiding van feedback van Nike’s topatleten zijn er diepere groeven in de slijtzool onder de voorvoet aangebracht. Deze diepere groeven helpen je om bochten scherper aan te snijden en sneller door de bocht heen te lopen. Uiteindelijk helpen al deze kleine beetjes om die seconden van je record af te snoepen en komt het doorbreken van de 2-uurs barrière op de marathon afstand steeds dichterbij.

Vaporfly Next

Faster and lighter than ever.

De Nike ZoomX Vaporfly Next% laat je sneller lopen dan ooit. Een schoen om records mee te verbreken.

Bekijk alle Nike wedstrijdschoenen

Na de introductie van de Vaporfly 4% Flyknit leek een Vaporfly 5% de meest logische opvolger. Waarom dan toch de Vaporfly Next%? Nike heeft de Vaporfly Next% uitvoerig getest met een bredere groep professionele lopers dan zij voor de Vaporfly 4% deed. Door de grotere groep en de grotere variatie onder de lopers, kon er niet rechtmatig gezegd worden, dat de nieuwste Vaporfly schoenen de atleten 5% efficiënter lieten lopen. Een groot deel van de groep liep 5% efficiënter, maar anderen zaten daar net onder. Vandaar dat Nike heeft besloten om haar nieuwste paradepaardje ZoomX Vaporfly Next% te noemen.

Nieuwsgierig geworden? Je vindt de Nike ZoomX Vaporfly Next% hier in onze webshop. Wil je de wedstrijdschoenen liever eerst proberen? Kom dan eens langs in één van onze winkels. Voor meer informatie en vragen kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
8 mm
Gewicht
ca. 174 gram (US size 9)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Wedstrijdschoenen
Nieuw

Nike ZoomX Vaporfly Next%

Overzicht

Nike Vaporfly
Shop Nike ZoomX Vaporfly
Zie ook

Alle
Nike wedstrijd
schoenen

Overzicht

Shop Nike wedstrijdschoenen
Zie ook

Alle
hardloop
schoenen

Overzicht

Logo Nike
Shop alle Nike schoenen