Skip to main content

Odlo Active Spine is de nieuwste technologie van Odlo. Het merk staat bekend om haar innovatieve technologieën die je sportprestaties naar een hoger niveau tillen. De Active Spine-technologie stimuleert je om de juiste houding op te zoeken door je wervelkolom te activeren. Een gespannen en krom bovenlijf kan flink in de weg zitten, niet alleen tijdens het hardlopen maar ook tijdens je dagelijks leven. Ik testte het Odlo Active Spine Light T-shirt om erachter te komen of deze technologie je houding nu echt verbetert.

Shop Odlo Active Spine

Spanning opslaan in het bovenlijf, met name in de schouders, bovenrug en nek is niets nieuws. Zeker met het toegenomen aantal kantoorbanen en het vele autorijden, duiken we met de schouders snel naar voren. De bekende gespannen en kromme bovenrug is het resultaat als je dit lang genoeg doet. Dit heeft ook een groot effect op je hardloopprestaties. Om dit te voorkomen, heeft Odlo de Active Spine technologie ontwikkeld.

Odlo Active Spine

Praktische zaken

Het Active Spine Light T-shirt valt nauwsluitend om je lichaam. Echte compressie zoals een compressie-shirt zou doen, geeft het niet. Maar het is wel de bedoeling dat het shirt goed aansluit op je lijf. Wissel je een beetje tussen twee maten met je sportkleding? Kies dan voor het kleinste maatje. Het materiaal is zeer rekbaar en knelt niet. Ook heeft het shirt een langere lengte. Ik heb zelf een langer bovenlijf en toch valt het shirt ruim over mijn onderrug. Zelf vind ik dit erg prettig. Zo kruipt het shirt ook niet omhoog tijdens het hardlopen. De temperaturen lopen alweer aardig op. De dunne stof van het shirt ademt goed en neemt vocht effectief op. Ik had geen moment een plakkerig gevoel. In de zomer valt het Active Spine T-shirt ook prima als hardloopshirt te dragen. In de winter is het T-shirt beter geschikt als onderlaag onder je hardloopkleding.

Steuntje in de rug

Als je het T-shirt aantrekt, voel je hoe rekbaar het shirt aan de onderzijde is. Aan de bovenzijde bij de schouders, is het T-shirt een stuk minder rekbaar. De geïntegreerde tape is daadwerkelijk te voelen. Iedereen die eens een deel van het lijf ingetapet heeft gekregen, zal dit gevoel herkennen. De tape geeft weerstand als je de schouders naar voren wilt duwen. Het voelt niet trekkerig, maar echt als lichte weerstand. Het geeft je een reminder om de schouders weer terug in de rug te draaien en rechtop te lopen. Tijdens het hardlopen was dit ook duidelijk voelbaar. Ik ervoer het niet als een beperking in mijn bewegingsvrijheid. Ook hoef je zeker niet bang te zijn dat de geïntegreerde tape je als het ware ‘achterover’ trekt. Als je ontspannen en met een rechte rug hardloopt, voel je de tape niet. Die gaat pas zijn werk doen, als je de schouders naar voren duwt en de rug bol maakt.

Odlo Active Spine
Odlo Active Spine

How the magic works

Een rechte wervelkolom en een actieve torso met ontspannen schouders zien we graag tijdens het hardlopen. De shirts met de Odlo Active Spine-technologie geven gerichte ondersteuning. Bij de borst, longen en het middenrif wordt lichte compressie geven om de bloedsomloop te stimuleren en spiertrillingen te verminderen. De compressie ervaar je meer als een nauwsluitend gevoel zonder echte druk. De organen krijgen alle ruimte om vrij te bewegen voor een optimale ademhaling. Bij de schouders en de bovenrug is tape geïntegreerd in het sportondergoed. Dit tape corrigeert je houding. Het stimuleert je om de schouders laag te houden en iets naar achter te rollen. Hierdoor voorkom je het naar voren duwen van de schouders en het krom trekken van de bovenrug.

Happy spine, happy running

Play Video

Meer over Active Spine

Keep it straight

Een neutrale, rechte wervelkolom voorkomt het opbouwen van spanning in je bovenlijf tijdens het hardlopen. Ook geeft het de longen en het middenrif meer ruimte om zo optimaal adem te kunnen halen. De Odlo Active Spine-technologie herinnert je eraan om je wervelkolom recht en lang te houden. Ik denk, dat deze technologie voor heel veel mensen een goede toevoeging aan de garderobe is. Niet alleen voor tijdens het hardlopen, maar ook in de sportschool of zelfs om in het dagelijks leven te dragen. Rechtop lopen is iets waar je jezelf wellicht continu aan moet herinneren. Het Odlo Active Spine sportondergoed neemt dit van je over. Zorgeloos, ontspannen en efficiënt hardlopen is toch iets wat we allemaal graag willen? Daar helpen deze shirts zeker bij.

Ben je nieuwsgierig geworden? Je shopt de Odlo Active Spine-collectie hier. Voor meer informatie en vragen kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Odlo Active Spine
Shop nu

Odlo Active Spine

Dames

Odlo Active Spine
Shop Active Spine voor dames
Shop nu

Odlo Active Spine

Heren

Odlo Active Spine
Shop Active Spine voor heren
Zie ook

Meer
van Odlo

Overzicht

Odlo logo
Shop Odlo