Skip to main content

De AfterShokz Aeropex is een draadloze hoofdtelefoon met botgeleidingstechnologie. Een wat? Dacht ik de eerste keer dat ik het las. Deze koptelefoon draag je niet in je oor, maar ervóór. De speciale geleiders op je jukbeenderen maken het mogelijk muziek te luisteren. Dat vond ik een heel bijzondere technologie en was daarom enthousiast dat ik de kans kreeg om het nieuwste model van AfterShokz te testen. In deze blog lees je mijn review!

Shop AfterShokz Aeropex hier

Het merk werd opgericht in 2011 in Syracuse, New York. In de loop der jaren heeft AfterShokz vele modellen op de markt gebracht zoals de Bluez en Trekz. AfterShokz is pionier op het gebied van botgeleidingstechnologie en heeft zich ontwikkeld tot een premium merk op het gebied van hoofdtelefoons.

Tijd om uit te pakken

Bijna niets is leuker dan het uitpakken van je nieuwe electronica product. De verpakking van de Aeropex gaf mij het gevoel van luxe. Je vouwt hem open en ziet de koptelefoon in een mooi frame liggen. Haast zonde om eruit te halen. Het eerste dat mij opviel is dat de Aeropex een stuk minimalistischer oogt dan bijvoorbeeld de Trekz Air. Hij is kleiner, lichter en zeer flexibel. Naast de koptelefoon vind je ook twee opladers, oordoppen en een handig opbergtasje in de verpakking. De AfterShokz Aeropex beschikt over een andere oplader dan de overige modellen van het merk. Je kunt dit nieuwe model dus alleen opladen met de meegeleverde oplader(s). De oordoppen zijn handig voor het geval je je oren wilt afsluiten van de omgeving.

AfterShokz Aeropex

Muziek luisteren via je jukbeenderen

Tijd voor een testrondje. Ik loop zelf voornamelijk met oordoppen in, dus ik moest erg wennen toen ik deze hoofdtelefoon opzette. De AfterShokz Aeropex verbindt je via Bluetooth met je telefoon en draag je vervolgens voor, of eigenlijk over, je oor. Niet in je oren zoals we gewend zijn met oordopjes. De speciale geleiders op je jukbeenderen zorgen ervoor dat trillingen naar je binnenoor worden geleid. Hierdoor zijn je oren niet afgesloten en blijf je geluiden uit je omgeving horen. Dit maakt het zeer veilig om met de hoofdtelefoon te gaan hardlopen. Je kunt de koptelefoon gemakkelijk bedienen via de knoppen aan de zijkant. Zo kun je tijdens het hardlopen van nummer veranderen of het volume aanpassen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de hoofdtelefoon in het begin een beetje onprettig vond. Er klopte iets niet, mijn paardenstaart klapte ertegenaan en het leek wel alsof ik mijn muziek niet goed genoeg kon horen. Gelukkig veranderde dit snel.

Hoor ik verschil?

Het was even zoeken maar na een paar meters raakte ik gewend aan het gevoel van de koptelefoon. Het is niet te vergelijken met oordopjes of een andere koptelefoon die je oren afsluiten. Ja, je hoort de muziek iets minder goed. Maar dit ervoer ik totaal niet als vervelend. Ik vond dat de AfterShokz Aeropex je muziek omzette naar iets voor op de achtergrond. Ik was tijdens mijn run meer bezig met het prachtige gebied waar ik liep dan met het liedje dat ik hoorde. In dit nieuwe model is de vibratie 30 graden gekanteld tegen het gezicht. Dit zorgt voor meer bas en minder trillingsgevoel ten opzichte van de andere AfterShokz modellen. Om het verschil te testen heb ik de Trekz Air ook nog even opgezet. Ik hoorde het verschil direct. Het geluid van de Trekz Air klinkt een stuk doffer dan de Aeropex. Daarnaast is de Trekz Air een stuk zwaarder en groter. Wist je al dat de Aeropex 30% kleiner en 13% lichter is? Dat maakt het een fijn apparaat om te dragen.

AfterShokz Aeropex

Sweat Alarm!
Een andere eigenschap van de AfterShokz Aeropex is dat hij waterdicht is. Niets is zo onvoorspelbaar als het weer. Dus als jij tijdens je run onverwachts in een regenbui terecht komt, is dat geen probleem voor jouw koptelefoon. De Aeropex kun je zelfs tot 1 meter diep gedurende een halfuur onder water houden. Je kunt dus gerust een duik nemen na een intensieve training. De koptelefoon beschikt zelfs over een Sweat Alarm. Als je koptelefoon nog te nat is terwijl je hem aan de lader koppelt, zal het alarm dit aangeven en beschadig jij je Aeropex niet. Gelukkig hoef je de AfterShokz Aeropex minder vaak op te laden. Deze koptelefoon heeft een batterijduur van wel 8 uur.

Safety First

Na mijn eerste run was ik nog niet helemaal overtuigd. Ik besloot mijn hardloopschoenen nog eens aan te trekken en de AfterShokz Aeropex nog een kans te geven. Door het lichte gewicht (26 gram) en het minimalistische design, vergeet je al snel dat je een koptelefoon draagt. Mijn conclusie: de Aeropex heeft een mooi helder geluid, hoog draagcomfort en een minimalistisch uiterlijk. Als je graag muziek luistert tijdens het hardlopen en niets van je omgeving wilt meekrijgen, raad ik deze koptelefoon niet aan. Maar als je alert en veilig wilt hardlopen terwijl je een muziekje luistert, is dit product ideaal. Ik vind dit een zeer goede koptelefoon voor hardlopers. Stel je maar eens voor dat je door het drukke Vondelpark in Amsterdam loopt. Je geniet van je run, het park, je muziek en dat terwijl je de fietsbel van passerende fietsers op tijd hoort. Safety first!

AfterShokz Aeropex
Nieuw

AfterShokz Aeropex

Overzicht

AfterShokz Aeropex
Shop AfterShokz Aeropex
Shop nu

AfterShokz Trekz Air

Overzicht

AfterShokz Aeropex
Shop AfterShokz Trekz Air
Zie ook

Meer van
AfterShokz

Overzicht

AfterShokz Logo
Shop AfterShokz