Skip to main content

De Saucony Triumph ISO 5 is verleden tijd en wordt nu de Triumph 17. De Saucony Triumph 17 heeft een compleet nieuw design en bevat andere technologieën. In dit blog leggen wij de aanpassingen en (naams)veranderingen van de allround hardloopschoenen Triumph 17 aan je uit. De belangrijkste zichtbare wijziging is de uittrede van de ISOFIT-technologie. De tussenzool was voorheen Everun en is nu de PWRRUN+ technologie geworden.

Shop Saucony Triumph 17

De ISO-technologie was jarenlang onderdeel van de naam van de Triumph hardloopschoenen. Saucony heeft alle ISO edities opgeteld bij de voorgaande Triumphs’ en dit resulteert nu in de Triumph 17 van Saucony. Bij de modellen Guide en Hurricane is ISO ook uit de naam verdwenen. Naast nieuwe features heeft Saucony huidige technologieën geïnnoveerd. Het Amerikaanse Saucony omschrijft de Triumph 17 als een lichte allround hardloopschoen met uitstekende demping.

De Saucony Triumph 17 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Saucony Triumph 17 specs
PWRRUN+
FormFit
Crystal Rubber

Van ISOFIT naar Formfit

Laten we direct de grootste verandering van de Triumph 17 hardloopschoenen onder de loep nemen. Van ISOFIT naar de Formfit-technologie. In het verleden ervoeren sommige lopers de ISO-technologie als niet voldoende nauwsluitend. Dit leidde bij lopers soms tot wrijving in de schoenen. De Formfit brengt stretch en flexibiliteit terug in het bovenwerk van de Triumph. De pasvorm sluit nu beter om de voet heen. Zie het als een kuipvormig stoeltje. Dit vergroot bij langer gebruik het comfort in de hardloopschoenen, doordat de schoen zich om de voet heen gaat ontwikkelen. Het bovenwerk op de voorvoet is een hoog ademend dubbel Mesh materiaal. Wat zorgt voor voldoende ventilatie tijdens het hardlopen.

Saucony Triumph 17 upper

Van EVERUN naar PWRRUN+

De EVERUN tussenzool van de Triumph 17 is nu PWRRUN+ geworden. Zichtbaar een verandering, maar met name voelbaar een ware verbetering! De running schoen is zachter, 25% lichter en duurzamer. Saucony geeft aan dat de PWRRUN+ tussenzool 5% meer energie terug geeft. Duurzaamheid uit zich in een 3x betere temperatuurregeling en dit zorgt voor een langere houdbaarheid van de schoenen. Een beter management van temperatuur in de hardloopschoenen heeft als gevolg dat je voeten niet “oververhit” raken. De PWRRUN+ tussenzool zorgt voor voldoende demping, voelt duidelijk zachter aan en dat zonder de responsiviteit van de schoenen te verminderen.

Crystal Rubber in Triumph 17

De zool van de Triumph 17 heeft twee grote verbeteringen ondergaan. De ISO 5 werd ervaren als stijve hardloopschoenen. De Triumph 17 is in flexibiliteit sterk verbeterd. Bij de hiel en tenen is te zien dat er een rubberplaat toegevoegd is om meer grip te creëren bij de landing en afzet. Bij de ISO 5 was dit alleen aan de achterzijde. De Triumph 17 is nu vele malen flexibeler dan zijn voorganger en dit komt door het Crystal Rubber materiaal tussen de rubber platen. Deze techniek zorgt voor de flexibiliteit van de schoen, zonder de kracht van de afzet te verminderen.

PWRRUN+ Tussenzool

De PWRRUN+ technologie is belangrijk bij zes verschillende aspecten die horen bij de tussenzool, namelijk: demping, responsiviteit, teruggave van energie, duurzaamheid, gewicht en verminderde drukbelasting.

Shop Saucony hardloopschoenen

Saucony heeft bij meerdere modellen innovaties toegepast, technieken vervangen en naamswijzigingen doorgevoerd. Hiermee gaat het merk duidelijk een nieuwe koers in voor de komende jaren. Er zijn met de FormFit, PWRRUN+ en Crystal Rubber grote aanpassingen gedaan in de Triumph, Guide en Hurricane. De veranderingen maken ons nieuwsgierig en enthousiast naar wat Saucony te bieden heeft met de Triumph 17 en Guide 13 en de modellen die zullen volgen.

Ben je zelf ook nieuwsgierig geworden? Je koopt de schoenen vanaf november online in de webshop. Bezoek je liever een winkel om de hardloopschoenen in het ‘echt’ te passen, maak dan een afspraak met de shoe advisor. Hier staan specialisten klaar om jou van een passend advies te voorzien over bijvoorbeeld de allround hardloopschoenen Triumph 17. Voor meer informatie en vragen kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
8mm
Gewicht
Heren US10 - 305g
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Nieuw

Saucony
Triumph 17

Dames

Saucony Triumph 17 dames
Shop dit model
Nieuw

Saucony
Triumph 17

Heren

saucony triumph 17 heren
Shop dit model
Zie ook

Alle
Saucony
schoenen

Overzicht

Saucony
Shop alle Saucony schoenen