Skip to main content

Voor deze nieuwe review legde ik de Fusion C3+ Recharge Pants onder de loep. Zelf draag ik normaal gesproken liever een tight tijdens het hardlopen maar ik heb ontdekt dat er toch meer mogelijkheden zijn. Het merk Fusion maakte mij snel enthousiast met de producten van hoogwaardige kwaliteit. Lees hier mijn ervaring.

Shop de Fusion C3+ Recharge Pants

De eerste indruk

Het Deense sportmerk Fusion legt de focus op producten van hoge kwaliteit en functionaliteit. Naast hardloopkleding, specialiseren ze zich in triathlon en fietsen. Ze bieden de ideale mix van technisch hoogstaande materialen en een zo comfortabel mogelijke pasvorm. Hiermee onderscheidt Fusion zich van andere merken.

Zoals ik eerder aangaf, ben ik strakke hardlooptights gewend. Toen ik de C3+ Recharge Pant voor het eerst vast had, dacht ik in eerste instantie dat het groot zou uitvallen. De stof voelt eigenlijk hetzelfde als dat van een luxe tight. Er zit lekker veel stretch in en een trekkoord voor de ideale pasvorm. Eenmaal aangetrokken, merkte ik dat de pasvorm juist heel goed is. Ik heb maat M aangehad wat ook mijn maat is bij sporttights. De Recharge Pant heeft twee broekzakken met stevige ritsen. Items zoals je smartphone, passen daar makkelijk in. Omdat de broek los valt, gaat je telefoon wel een beetje bungelen in je broekzak als je beweegt. Als ik ga hardlopen, laat ik mijn telefoon thuis dus voor mij is dit geen groot probleem.

Zoals de naam van de broek al verklapt, is deze broek ook ideaal voor de hersteltijd. Als je flink hebt getraind, is het lekker om een losse broek aan te trekken. De trainingsbroek is ook ideaal om over een korte broek aan te trekken op je wedstrijddag of onderweg naar de sportschool.

Zacht en stevig

De hardloopbroek heeft een zachte tailleband met een breed koord zodat de broek niet afzakt. Samen met de zachte stretchstof maakt dit de broek heel comfortabel. Je voelt ook meteen aan de stof dat het van hoge kwaliteit is en tegen een stootje kan.

Thermoregulatie

Ondanks de stevige stof, raak je niet oververhit als je beweegt. De Recharge Pant voert vocht effectief af en dat voel je. De broek verzwaart niet en plakt niet aan je benen, hoe warm je het ook krijgt.

Perfecte pasvorm

De pasvorm van deze broek is voor mij perfect. De broek is lang genoeg en bij de enkels slim-fit zodat het niet over je schoenen valt. Zo voorkom je dat je op de broekspijpen gaat staan. Je hebt volledige bewegingsvrijheid.

What else?

C3+ materiaal
Bij Fusion hebben ze het C3+ materiaal speciaal ontworpen voor de hoogstaande kleding. Dit materiaal bestaat uit twee lagen waarbij de laag op de huid het vocht effectief afvoert terwijl de buitenste laag zorgt dat dit naar buiten wordt verdampt. Hierdoor koel je niet af op je huid tijdens de koudere runs en blijf je een droog gevoel houden tijdens warmere dagen. Wat ik zelf heel prettig vind aan deze technologie is dat de stof geen vocht vasthoudt waardoor je kleding verzwaart.

Oeko-tex
De Fusion C3+ Recharge Pants is gemaakt van een materiaal wat het Oeko-tex keurmerk heeft gekregen. Dit is een keurmerk wat garanties geeft ten aanzien van je gezondheid. Als een materiaal dit keurmerk krijgt, betekent het dat de stof geen schadelijke stoffen bevat. Dit is beter voor je huid en dus je gezondheid.

Verantwoord
Fusion-producten worden niet in Azië maar in Europa gefabriceerd. Dit is beter voor het milieu omdat de producten geen lange afstanden hoeven af te leggen. Daarnaast houdt dit de transportkosten en de leveringstijden laag.

Conclusie

Door deze trainingsbroek ben ik om; een tight is niet de enige comfortabele vorm van een hardloopbroek. De Fusion C3+ Recharge Pants is heerlijk om te dragen tijdens het hardlopen en nog lekkerder als je herstellende bent. Ik zal deze broek nog vaak dragen tijdens inlooprondjes, onderweg naar de sportschool maar ook tijdens intensieve trainingen als ik even geen zin heb in een strakke legging.
Ik snap ook waarom hardlopers enthousiast zijn over het merk Fusion. Een hoogwaardig kledingstuk als de C3+ Recharge Pants is een goede basis voor iedere sporter.

Shop de Fusion C3+ Recharge Pants