Skip to main content

De Suunto 7 is de nieuwste toevoeging aan de Suunto-collectie en is vanaf 31-1-2020 beschikbaar. De Suunto 7 valt in het totaalplaatje tussen de Suunto 9 en de Suunto 5. Het multisporthorloge richt zich op sporters die een druk dagelijks leven hebben en dit combineren met regelmatig, doelgericht sporten. Ze zoeken een alleskunner die zowel hun sportieve prestaties als hun dagelijkse activiteiten bijhoudt en zo rust en balans brengt in het combineren van de twee. Het Google besturingssysteem ‘Wear OS’ maakt de Suunto 7 zo speciaal. In deze blog nemen we de Suunto 7 onder de loep.

Pre-order nu de Suunto 7

Het leven wordt steeds drukker. Velen zullen het dilemma kennen van het combineren van je werk, je sociale leven en je trainingsschema wat de nodige uitdagingen met zich mee kan brengen. Suunto heeft haar nieuwe multisporthorloge, de Suunto 7, ontwikkeld met de bedoeling een brug te slaan tussen al die aspecten van je dagelijks leven. Het is zowel een multifunctioneel sporthorloge als een stijlvolle smartwatch.

Suunto 7 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit sporthorloge

Suunto 7
Nauwkeurige hartslagmeting via de pols
Meet je snelheid, ritme, gelopen afstand en nog veel meer
Geïntegreerde GPS en navigatie
Ook offline toegang tot kaarten
Hou al je dagelijkse activiteiten bij
Muziekbediening vanaf je pols
Download vele apps via Google Play

Smartwatch meets sports watch

De Suunto 7 is in het totaalplaatje te vinden tussen de Suunto 9 en de Suunto 5. Waar de Suunto 9 wellicht iets te overweldigend is voor velen, komt de Suunto 5 net iets tekort als je je dagelijkse activiteiten en je sportprestaties wilt bijhouden. De Suunto 7 fungeert zowel als zeer kwalitatief hoogstaand sporthorloge als moderne smartwatch die aan al je eisen voldoet. Zo beschikt de Suunto 7 over een accurate hartslagmeting via de pols, meet het je prestaties en beschikt het horloge over een geïntegreerde GPS-functie die in verbinding staat met satellietsignalen als GALILEO en GLONASS. Via de navigatiefunctie loodst het horloge je door je trainingen heen. Tussentijds kun je je weekagenda bekijken om te checken hoe laat je ook alweer thuis moest zijn voor die ene afspraak en betaal je dat flesje water op de terugweg gemakkelijk met je nieuwe Suunto 7 via Google Pay. Terwijl je de net gelopen afstand en snelheid van je intensieve training checkt, verschijnt er een melding op je scherm met de vluchtinformatie van je vakantie die morgen begint. De Suunto 7 zou bijna kunnen solliciteren als je persoonlijke assistente.

Suunto 7
Suunto 7

Ongekende batterijduur

Wat de Suunto 7 speciaal maakt, is dat het het eerste sporthorloge is dat op Wear OS draait, het besturingssysteem van Google voor smartwatches. Dit combineert Suunto met het gebruik van Snapdragon Wear 3100 Sports Mode, een chipset van het bedrijf Qualcomm. Smartwatches vragen erg veel van het kleine batterijtje wat in de horloges zit. Dit zorgt ervoor dat je snel met een lege batterij komt te zitten. De Snapdragon Wear 3100 Sports Mode chipset zorgt voor een veel efficiënter gebruik van de batterijduur, waardoor de Suunto 7 tot wel 48 uur mee gaat in smartwatch gebruik. In GPS-modus gaat het horloge dankzij de speciale chipset tot wel 12 uur mee, dus ook ultralopers kunnen met een gerust hart de Suunto 7 meenemen tijdens het lopen van extreme afstanden. Slechts weinig sporthorloges kunnen zich daarmee meten.

Google Wear OS

Het Google Wear OS-besturingssysteem waar de Suunto 7 op draait, biedt de mogelijkheid het sporthorloge volledig te personaliseren. Met een WiFi connectie kun je via de Google Play omgeving vele applicaties direct op je sporthorloge downloaden. Denk hierbij aan Google Assistent, Google Pay, Google Fit en nog vele andere apps die het organiseren van je dagelijks leven gemakkelijker maken. Niet alleen apps voor het beheren van je dagelijkse activiteiten zijn beschikbaar. De Suunto 7 is niet enkel een stijlvolle smartwatch, maar ook een functioneel sporthorloge. Populaire apps onder hardlopers zoals Strava, Endomondo en TrainingPeaks kunnen ook op het sporthorloge worden geïnstalleerd. Zo verzamel al je dagelijkse activiteiten, je trainingsprestaties en informatie over je gezondheid op één plek.

Suunto 7

Sports and life, combined.

De nieuwe Suunto 7 combineert je sportersleven met je dagelijks leven. Even offline gaan en in stilte hardlopen? Ook offline zijn de outdoor navigatiekaarten op de Suunto 7 beschikbaar. Want juist in ons drukke bestaan is even offline gaan ook heel belangrijk. Heb je je telefoon bij je? Dan kun je je afsluiten van de buitenwereld en tijdens het hardlopen luisteren naar je favoriete muziek via Spotify. Je beheert je muziek vanaf het touchscreen van je sporthorloge, dus stop die telefoon gerust goed weg. Zo houd je alle focus bij je training.

Pre-order de Suunto 7

De Suunto 7 draag je niet enkel als sporthorloge. Ook in je dagelijks leven siert het horloge je pols en ondersteunt het je bij al je activiteiten. Van het meten van stresslevels en slaapritme tot het meten van je VO2MAX en trainingsintensiteit. Het multisporthorloge registreert alles wat je wilt weten en geeft je inzicht in je sportprestaties. De hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal en krasbestendig Gorilla Glass zijn getest in uitdagende omstandigheden waardoor de Suunto 7 tegen een flink stootje kan. Ben je op zoek naar een sporthorloge die ook kan voorzien in alle eisen die je zou stellen aan een smartwatch? Dan is de Suunto 7 de ideale oplossing.

Nieuwsgierig geworden? Je bestelt de nieuwe Suunto 7 hier via pre-order in onze webshop. Zo loop je straks als een van de eerste met dit stijlvolle sporthorloge om je pols. Vanaf 31-1-2020 zullen we je sporthorloge versturen. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Diameter
50 mm
Gewicht
70 gram
Batterij
48 uur (smartwatch-modus)
Waterbestendig
5 ATM / 50 meter
Pre-order

Suunto
7

Dames & Heren

Suunto 7
Shop de Suunto 7
Zie ook

Suunto
5

Dames & Heren

Shop de Suunto 5
Zie ook

Alle Suunto
sporthorloges

Overzicht

Suunto logo
Shop alle Suunto-sporthorloges