Skip to main content

Op 21 februari waren wij van All4running uitgenodigd voor het launch evenement van adidas om de nieuwe SL20 wedstrijdschoenen te mogen testen. Een bijzondere dag voor een bijzondere schoen op een wel heel bijzondere locatie. Namelijk het circuit van Zandvoort. We hebben de schoenen uitgebreid getest en samen met adidas geanalyseerd. Iedere hardloper is uiteraard anders en wedstrijdschoenen zijn niet zo maar voor iedereen weggelegd.

Shop de adidas SL20 hier

Op het evenement van adidas hadden wij en een paar van onze gelukkige prijswinnaars de mogelijkheid om drie verschillende schoenen te testen: De SL20, de Adizero Boston 8 en de UltraBoost PB. Mijn collega Daan en ikzelf hebben gelopen op de SL20. Ik noem mezelf een recreatieve hardloper. Geen supersnelle tijden met meestal zachtere neutrale hardloopschoenen. Daan is een echte kilometervreter. Hij loopt regelmatig marathonafstanden en traint daarnaast ook nog anderen om het meeste uit zichzelf te halen. Lees in deze blog meer over onze bevindingen.

adidas SL20 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

adidas SL20
Dun en licht bovenwerk
Lightstrike tussenzool
Continental slijtzool

Tech talk

Allereerst de details van de schoen waar het allemaal om draaide. De adidas SL20 is een wedstrijdschoen. Dit model is gemaakt voor je snelle, dagelijkse trainingen of het lopen van wedstrijden. Het bovenwerk is van Engineered Mesh en is daarom ademend en lichtgewicht. Het bovenwerk is naadloos om de tenen en omsluit je voeten voor meer comfort. De Torsion Bar onder de bal van de voet zorgt ervoor dat de afwikkeling soepel en snel kan verlopen. Dit deel van de schoen werkt samen met het nieuwe Lightstrike-materiaal in de tussenzool. Hierdoor krijg je het gevoel dat je vooruit gestuwd wordt. Het Lightstrike-foam is heel licht maar geeft je net het extra beetje demping wat je als recreatieve loper mist in de Adizero-serie. De slijtzool is van het bekende Continental-rubber. Dit zorgt voor goede grip en maakt de schoenen duurzaam.

adidas SL20
adidas SL20

Keihard door die Kombocht

Het was nog even spannend of het asfalt helemaal klaarlag voor ons maar het is gelukt. We mochten met de All4running prijswinnaars een rondje maken over het nieuwe circuit in Zandvoort. Voordat we van start konden, ontving iedereen een paar testschoenen en een startnummer en kon er omgekleed worden. Na een snelle warming-up ging de adidas-vlag omhoog en de lopers van start. Een rondje circuit is ongeveer 4 kilometer maar laat deze relatief korte afstand je niet geloven dat het een snel rondje is. Met de verschillende heuvels en de schuine, scherpe bochten is deze ronde nog best een uitdaging. Gelukkig kreeg ik al snel het gevoel dat de adidas SL20 hiervoor de ideale partner is. De schoen is zo responsief dat langzaam lopen bijna niet gaat. Daarnaast zijn ze echt heel licht. SL staat dan ook voor Super Light.

De pitstraat in

Van het circuit af, konden we meteen de pit-boxen in. De tijd werd geregistreerd met de chip op het startnummer maar wat we echt wilden weten is wat de SL20 nu echt voor ons gedaan heeft. In de schoenen zijn Arion-zooltjes gelegd waardoor je kunt zien hoe je voeten met de schoenen samenwerken. Het is een beetje vergelijkbaar met de Shoe Advisor in onze winkels. Je kon precies zien waar de druk op je voeten ligt en waar je bij een volgende run of volgend paar schoenen misschien nog op moet letten. Op de afbeelding hiernaast kun je duidelijk zien dat mijn rechterbeen iets anders doet dan mijn linker. Dit komt omdat ik nog in de herstelfase van een blessure ben. Daarnaast zie je dat ik een echte haklander ben. Om de adidas SL20 beter tot zijn recht te laten komen, werd mij aangeraden om meer op de middenvoet te landen.

adidas SL20

Faster than
Tijdens het adidas Feel Fast Festival draaide het allemaal om het beste uit jezelf halen. Wat zijn jouw hardloopdoelen? Wil je sneller zijn dan je vriend(in), je hond of je vader? Of wil je simpelweg sneller zijn dan vorige week of het vorige hardloopevenement? De prijswinnaars hebben hier over nagedacht en konden dat op hun shirt laten drukken. We hebben veel verschillende “Faster than’s” gezien.

De adidas SL20 is de ideale middenweg tussen zacht en snel. Het innovatieve Lightstrike-materiaal in de tussenzool zorgt voor veel demping zonder in te leveren op responsiviteit. Dit betekent dat je veel energie terugkrijgt van de hardloopschoenen. Je kunt dus langer je snelheid behouden. De SL20 is lichtgewicht en geschikt voor neutrale lopers. Bij All4running valt de SL onder wedstrijdschoenen maar voor ervaren hardlopers is deze schoen ook geschikt voor de dagelijkse training. Bij adidas schalen ze de SL-serie tussen de Solar en de Adizero-lijnen.

Nieuwsgierig geworden? De adidas SL20 is nu beschikbaar in onze webshop. Wil je liever eerst zelf voelen wat deze schoenen voor jouw snelheid betekenen of wil je ze vergelijken met andere adidas schoenen? Kom dan langs in onze winkels. Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
10 mm
Gewicht
Dames ca. 230 gram | Heren: ca. 244 gram
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Wedstrijdschoenen
adidas SL20

De conclusie

Daan is fan. Hij zegt over de schoenen: “De SL20 is een verrassend nieuwe schoen, omdat de zool veel reactiever is dan de Boost-modellen zoals de Boston 8. De ruimte in de voorvoet is lekker breed, maar het midvoet-gedeelte zit strak en geeft steun. De SL20 is mijn favoriete schoen voor een snelle 5 kilometer.”

Ik moet eerlijk bekennen dat ik sceptisch was omdat ik nog nooit voor langere tijd op wedstrijdschoenen gelopen heb. Ik heb ze wel van andere merken gepast maar ik miste steun en demping. Door de SL20 ben ik om. Ik vind het een heerlijk licht schoentje voor bijvoorbeeld een snelle interval-training of misschien over een paar maanden wel mijn snelste 5 kilometer.

Bij de prijswinnaars hebben wij ook navraag gedaan. Zoals verwacht hoorden we veel verschillende dingen. Eén hardloper zei: “Ik vind het lekkere hardloopschoenen maar ik zal hier maximaal 5 kilometer op lopen.” Van een andere loper hoorden we juist: “Ik wil deze schoenen hebben voor mijn snelste halve marathon.” Kom de SL20 bij ons proberen en oordeel zelf.

Nieuw

adidas
SL20

Overzicht

adidas SL20
Shop de adidas SL20
Shop nu

Faster Than
collectie

Overzicht

adidas faster than
Shop de adidas Faster Than-collectie
Zie ook

Alle adidas
schoenen

Overzicht

adidas logo nieuw
Shop alle adidas schoenen