Skip to main content

Op uitnodiging van ASICS zijn twee collega’s afgereisd naar Berlijn om aanwezig te zijn bij het Launch Event van de ASICS Novablast hardloopschoenen. Een compleet nieuwe schoen van ASICS boordevol met nieuwe technologieën, waaronder het FlyteFoam Blast. Een innovatieve tussenzool die meeveert en veel energie teruggeeft aan de loper. Of zoals ASICS het benoemd: het trampoline effect.

De ASICS Novablast is er voor de jonge en energiekere hardlopers die van snelheid en een bouncy gevoel houden. Op het event in Berlijn werd de Novablast gepresenteerd, maar hebben we ook ontdekt dat het FlyteFoam Blast op termijn in meerdere modellen gaat terugkomen. De innovatieve tussenzool met FlyteFoam Blast gaat een belangrijk onderdeel worden in verschillende ASICS hardloopschoenen. In dit blog gaan we dieper in op de neutrale hardloopschoenen Novablast en het FlyteFoam Blast in de tussenzool.

Shop de ASICS Novablast hier

Een korte samenvatting over het event van onze All4running collega Sarina: “Op uitnodiging van ASICS vertrok ik naar Berlijn om de lancering van de Novablast bij te wonen. In het model staan drie eigenschappen centraal: licht, snel en veerkracht. Om deze eigenschappen te ervaren, kregen we de mogelijkheid om de Novablast te testen in drie verschillende stations. Zodra ik de schoenen aan had voelde ik het trampoline-effect. Het voelt zacht aan en tegelijkertijd heel reactief. Je voelt je direct run-ready en ik wilde dan ook meteen gaan hardlopen. Eén van de stations draaide om snelheid waarbij je zo hard mogelijk moest sprinten. Hier kwamen alle eigenschappen eigenlijk samen. Door het lichte gewicht kun je optimaal snelheid maken, terwijl het veerkrachtige Blast-materiaal je vooruit stuwt.”

Kleine tip: “De hardloopschoenen van ASICS vallen altijd wat kleiner uit. Daarom koos ik voor een maat groter dan ik normaal draag en deze maat zat goed.”

ASICS Novablast in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

AHAR+
FlyteFoam Blast
Jacquard Mesh bovenwerk

Combinatie van fun en training

Het bovenwerk van de Novablast is ultralicht en voelt alsof het niet eens aanwezig is. Een zachte tweede huid noemt ASICS het bovenwerk van de Novablast. Toch is er op meerdere plekken structuur aangebracht. Structuur in het bovenwerk is belangrijk om de voet op de juiste plaats te houden tijdens het lopen. Met overbodige ruimte gaat je voet schuiven en veroorzaakt dit op termijn irritatie onder de voeten. Het bovenwerk is gemaakt van Jacquard Mesh materiaal. Een materiaal wat erg licht is, goed ademend en bescherming biedt tegen regen en vuil.

Naast de hoge kwaliteit van het bovenwerk heeft ASICS ook veel aandacht besteed aan het design. Een combinatie van kleuren zorgt voor een trendy uitstraling van de schoen. De trendy schoen is er volgens ASICS om na je run met vrienden nog een kop koffie met appelgebak te scoren om de voldoening compleet te maken. ‘Fun en training’ combineren luidt het motto van de ASICS Novablast.

ASICS Novablast
ASICS Novablast model

Het FlyteFoam Blast Trampoline effect

En dan dé innovatie van ASICS. Het FlyteFoam Blast. Het vormt de tussenzool van onder andere de Novablast en Dynablast schoenen. Het foam van ASICS is lichter in gewicht en geeft meer energie terug dan de reguliere ASICS foams. Dit maakt het foam enorm responsief en geeft het ‘trampoline effect’ bij het lopen van snelle tempo’s. Het foam is toegevoegd over de totale lengte van de schoen en heeft bij de hiel 10mm aan extra toegevoegde ondersteuning. De 10mm demping die het foam te bieden heeft is uitzonderlijk en zorgt ervoor dat je in de schoenen iets hoger staat. Met name bij afstanden als een 10km voel je direct een positief effect van de verhoging in de FlyteFoam Blast.

Altijd grip met AHAR+

De slijtzool is gemaakt van AHAR+. Een type rubber wat ASICS al langer gebruikt en zich door twee eigenschappen kenmerkt. De lange houdbaarheidsdatum en het behoud van tractie op plekken waar dit nodig blijft. De zool slijt langzaam en dit heeft als voordeel dat er veel kilometers gelopen kunnen worden op de Novablast. De grip zit op strategische plekken en ongeacht je loopstijl heb je met de AHAR+ altijd grip tijdens het lopen. De AHAR+ technologie wordt al jaren gebruikt en is erg vertrouwd voor de ASICS loper. Op verschillende plekken op en rondom de schoenen zitten reflecterende elementen. Dit zorgt ervoor dat je ook in het donker goed zichtbaar bent voor anderen.

ASICS Novablast AHAR+

Inspiratiebron Novablast
Welke strategie hanteert ASICS bij het ontwikkelen van nieuwe hardloopschoenen? Een groot merk als ASICS heeft de beschikking tot eigen onderzoek, ervaringen van duizenden lopers en natuurlijk de wetenschap. Waar komt de inspiratie voor de Novablast dan vandaan? De Novablast is gebaseerd op, tromgeroffel: een insect. Dat lees je goed inderdaad. De ontwikkelaars van ASICS halen inspiratie uit een insect. Hoe het beweegt, van links naar recht, korte en lange bochten, draaien en keren, behendig en snel. Het zijn deze factoren die de kerngedachte vormen van de ASICS Novablast hardloopschoenen.

Shop de ASICS Novablast

De conclusie

ASICS introduceert met de Novablast nieuwe trendy hardloopschoen. De Novablast zit boordevol nieuwe technologieën en dit maakt hem direct bijzonder. Het is een neutrale schoen waarbij ASICS aangeeft dat sportiviteit en fun samen moeten komen. Sportiviteit vertaald zich bij de Novablast in een zachte schoen met veel demping, waarbij jonge energieke lopers hoge snelheden kunnen behalen. Het bovenwerk biedt structuur op de plekken waar dit nodig is en heeft een strak design. De Novablast is bedoeld voor middellange afstanden en bij hoge tempo’s wordt het effect van het nieuwe FlyteFoam Blast voelbaar. Het is de eerste schoen van ASICS met het FlyteFoam Blast in de tussenzool en naar verwachting volgen er meerdere nieuwe modellen, waaronder de Dynablast.

Nieuwsgierig geworden? De ASICS Novablast is direct verkrijgbaar en shop je voor heren en dames in onze webshop. Heb je toch nog vragen over de schoenen, neem dan contact op met de klantenservice.

Technische specificaties
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 260 gram - Heren
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Shop dames

ASICS
Novablast

Overzicht

Shop de ASICS Novablast dames
Shop heren

ASICS
Novablast

Overzicht

Shop de ASICS Novablast heren
Zie ook

Alle ASICS
schoenen

Overzicht

ASICS logo
Shop alle ASICS schoenen