Skip to main content

Daar zijn ze dan! Na het updaten van hun wedstrijdschoenen is het nu de beurt aan de parade-paardjes van Nike’s trail lijn. Nike presenteert de nieuwste versies van de Wildhorse, de Air Zoom Terra Kiger en de Pegasus Trail schoenen. Als je nog niet gevallen was voor hun voorgangers, de vijfde versies van de modellen, dan zal dat nu toch zeker wel gebeuren. Naast dat de schoenen een schoonheidsprijs verdienen voor hun toffe design, zijn ze ook nog eens super functioneel en behoren ze zeker tot de beste trailschoenen van dit seizoen. Waar de Wildhorse 6 eigenlijk van hiel tot teen herzien is, zijn de Terra Kiger’s minder rigoureus onder handen genomen. In het kort kunnen we stellen dat de Wildhorse nog comfortabeler is geworden en dat de Terra Kiger 6 een sterker en duurzamer bovenwerk heeft gekregen.

Lees snel verder om er achter te komen wat Nike precies allemaal heeft verbeterd in deze nieuwe versies van de Wildhorse, Pegasus Trail en de Air Zoom Terra Kiger, maar ontdek ook waar deze modellen precies geschikt voor zijn en waarin ze onderling verschillen.

Shop Wildhorse 6Shop Terra Kiger 6Shop Pegasus 36 Trail

Wildhorse 6, Terra Kiger 6 en Pegasus 36 Trail

Ontdek de unieke eigenschappen van deze trailschoenen

Nike Trail Lijn Drie Trailschoenen op een rij
Nike Wildhorse 6
Nike Air Zoom Terra Kiger 6
Nike Air Zoom Pegasus 36 Trail

Het beste paard van stal

De Wildhorse 6 is gemaakt voor de avonturier die onbetreden paden fijn wil trappen. De schoen heeft een ruwe look en een comfortabele fit. Voor deze schoen is geen enkel terrein te veel. Met de Wildhorse 6 kan je de wilde wereld in, met of zonder Freek.

De voorgaande versie van de Wildhorse was al erg duurzaam en onderscheidde zich met zijn EVA foam tussenzool, beschermende laag rondom de tenen en beschermende plaat in de zool. Deze zogeheten Toe Bumper en Rock Plate zijn ook meegenomen in de nieuwe versie van de schoen. De EVA foam tussenzool daarentegen, is vervangen met een tussenzool van React foam. Dit nieuwe materiaal is een stuk responsiever en zorgt voor een veerkrachtig en zacht gevoel tijdens het lopen. Een andere toevoeging is het hoefijzervormige hielstuk (geel in deze uitvoering). Dit hielstuk is gemaakt van een steviger schuim en maakt de schoen een stuk stabieler. Omdat je vaak op oneffen ondergronden loopt is stabiliteit natuurlijk erg belangrijk tijdens trail runs. Daarnaast is de kraag van de schoen ook verhoogd. Hij valt nu net onder de enkel en sluit goed aan. Hierdoor zullen modder, stenen, takjes en dergelijke geen kans hebben om je schoenen binnen te dringen.

Nike Wildhorse 6 Dust
Terra Kiger 6 Rock

De Mustang onder de trailschoenen

De Air Zoom Terra Kiger 6 is een lichtgewichte trailschoen die uitermate geschikt is voor het lopen van snelle trails. Door het strakke design van de schoen galoppeer je gezwind over de bospaden.

De voorgaande versie van de Kiger was al erg snel en comfortabel en werd ook erg goed ontvangen door trail lopers in de hele wereld. In deze zesde versie is dan ook veel hetzelfde gebleven. Toch zag Nike nog enkele verbeterpuntjes en hebben ze in deze nieuwe versie twee grote dingen veranderd. Ten eerste is de schoen sterker geworden en ten tweede heeft hij een betere pasvorm gekregen. Om de voeten beter te beschermen heeft Nike gebruik gemaakt van een vernieuwd mesh materiaal. Dit mesh materiaal bestaat uit twee lagen en voorziet de voeten zowel van bescherming als van ventilatie. Ten tweede is de voorvoet van de schoen geoptimaliseerd waardoor deze een betere pasvorm biedt en drukpunten op de voeten voorkomt.

Worn to be Wild

Beide modellen zijn dus ideaal voor trail runs. Ondanks dat ze zowel in uiterlijk als in functie erg op elkaar lijken en enkele eigenschappen delen, zijn er toch ook verschillen te ontdekken. Nike ontwerpt natuurlijk niet twee keer exact dezelfde schoen. Dus, wat zijn de verschillen en op welke van deze twee kan jij het beste je geld inzetten?

De Wildhorse oogt een stuk ruwer en logger, waar het strakkere design van de Terra Kiger juist meer doet denken aan een allround schoen als de Pegasus. De pasvorm en feel van de modellen verschilt ook. Zo heeft de Wildhorse een hoge en aansluitende kraag die helpt troep buiten te houden en is er meer structuur aangebracht in het bovenwerk voor de benodigde stabiliteit tijdens ruigere trails. De Kiger heeft geen verhoogde kraag en heeft ook minder structuur. Hierdoor creëert de Kiger een wat vrijer gevoel. Ook de tussenzolen van de schoenen zijn niet helemaal hetzelfde. De Wildhorse heeft een React foam tussenzool over de gehele lengte. De Kiger maakt daarentegen gebruik van een combinatie van React foam en Air Zoom units.

Nike Wildhorse 6 Jump
Nike Pegasus 36 Trail

Het legendarische gevleugelde paard

Kan je jezelf net niet vinden in de Wildhorse 6 of de Terra Kiger 6, of ben je op zoek naar een schoen die niet te lomp is of te veel op snelheid is gericht? Dan heeft Nike nog een andere trailschoen voor jou in petto. De Pegasus 36 Trail, die ook wordt geleverd in een GORE-TEX-editie (waterdicht materiaal). Dit model is de perfecte combinatie tussen de Wildhorse 6 en de Terra Kiger 6. De schoen biedt een comfortabele run, maar is tegelijkertijd erg dynamisch. Omdat de Pegasus Trail een all-terrain schoen is die omgetoverd is tot trailschoen, kan hij ook worden gezien als amfibie; een schoen die goed werkt op de weg, maar ook in de modder zijn mannetje staat. Omdat ze gebaseerd zijn op allround hardloopschoenen, delen ze hier ook een aantal eigenschappen mee. Neem bijvoorbeeld het mesh bovenwerk. Dit zorgt voor veel ventilatie voor de voeten, maar werkt niet waterafstotend. Voor het nattere werk kan je gelukkig kiezen voor de GTX-versies van de schoenen.

De Pegasus 36 Trail biedt veel ruimte aan de tenen dankzij de bredere neus. Daarnaast hebben de schoenen ook padding om meer comfort en een aansluitende pasvorm te creëren. De noppen op de buitenzool geven je grip op gras en andere zachte ondergronden. Om de schoenen ook geschikt te maken voor op de weg zijn de noppen niet te groot gemaakt. De tussenzool van de schoenen is voorzien van Air Zoom-units die je responsiviteit en demping bieden.

Een echt werkpaard

“Het was even slikken toen ik op mijn eerste modderpoel afstiefelde in mijn pastelkleurige Wildhorses, maar toen de eerste spetters er eenmaal op zaten kon ik helemaal losgaan. Door de bossen, de weilanden, de duinen en over dijken en modderpaadjes; niets was te gek voor deze ruige schoenen. Door het natte gras de steile dijk op? Met de Wildhorse 6 kan dit zonder weg te slippen. Op de straten hadden ze een wat hard gevoel, maar zodra ik off-road ging baden mijn voeten in comfort en kwamen de schoenen echt tot hun recht.”

Conclusie

De Terra Kiger is eigenlijk een wat sneller model. Hij is daarom ook lichter en heeft een lagere offset dan de Wildhorse. Daarnaast ligt de focus van de Kiger meer op het drooghouden en beschermen van de voeten. De focus van de Wildhorse ligt op het bieden van comfort en stabiliteit.

Ben je opzoek naar de gulden middenweg en wil je een schoen die ook geschikt is voor op de weg, kies dan voor de Pegasus 36 Trail, of de Pegasus 36 Trail GTX.

Ja, de Wildhorse is wat zwaar en log, maar juist daarom ook perfect om mee door de modder te ploeteren. De Wildhorse kan daarom gezien worden als een trainingsschoen voor dagelijks gebruik en voor trails over ruw terrein, terwijl je de Terra Kiger meer als een trailschoen voor wedstrijden moet interpreteren. Wil je een snellere ervaring, kies dan voor de Terra Kiger.

In het kort, de Wildhorse is een echt werkpaard, de Terra Kiger juist een renpaard en de Pegasus Trail een heerlijke all-terrain schoen.

Nieuwsgierig geworden? De Wildhorse, de Terra Kiger en de Pegasus 36 Trail zijn nu  beschikbaar in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Wildhorse 6 Tie Laces
Technische specificaties Wildhorse 6
Offset
8 mm
Gewicht
267,6 gram
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Trailschoenen
Technische specificaties Pegasus 36 Trail
Offset
10 mm
Gewicht
255 gram
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Trailschoenen
Technische specificaties Terra Kiger 6
Offset
4 mm
Gewicht
235 gram
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Trailschoenen
Nieuw

Nike
Wildhorse
6

Dames & Heren

Nike Wildhorse 6
Shop dit model
Nieuw

Nike
Terra Kiger
6

Dames & Heren

Nike Terra Kiger 6
Shop dit model
Nieuw

Nike
Pegasus 36
Trail

Dames en Heren

Nike Pegasus 36 Trail
Shop dit model