De oude vertrouwde Gel Cumulus van ASICS heeft weer een nieuwe editie: de Gel Cumulus 22. De Cumulus is een bekend model van ASICS waar veel neutrale hardlopers zo op weg lopen. Wij zijn gaan kijken naar de updates van de nieuwe editie en wij hebben gekeken of nummer 22 nog steeds het gevoel geeft alsof je op wolken loopt.

! De ASICS Gel Cumulus 22 is vanaf juni beschikbaar.

Cumulus betekend stapelwolk. De ASICS Gel Cumulus staat dan ook bekend om het gevoel van ‘lopen op wolkjes’. De nieuwe editie is ongeveer 20 gram lichter dan zijn voorganger. Een mooie stap in de richting om dichterbij het gevoel van op wolken lopen te komen.

ASICS Gel Cumulus 22 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

FlyteFoam-tussenzool
Vernieuwd Jacquard Mesh bovenwerk
Asics Gel

Een comfort upgrade

De voorganger, Gel Cumulus 21, had vorig jaar al een update gekregen in het bovenwerk. Nu is het bestaande Jacquard-bovenwerk geüpgrade naar een comfortabelere versie. Het bovenwerk bevat wel nog het ademende Jacquard Mesh-materiaal wat je voeten koel en droog houdt tijdens het hardlopen. Bij de upgrade voor de 22e editie is het bovenwerk naadloos gemaakt om irritaties te voorkomen. Doordat het bovenwerk naadloos is, sluit het nog beter aan en kan je niet worden afgeleid tijdens het hardlopen. Om nog beter te scoren op het niveau van comfort heeft de Cumulus 22 een nieuwe Ortholite-zool. Deze 2 mm dikke binnenzool verbetert het instapgemak van de schoenen. Al met al dus een goede stap in de richting om nog dichterbij het gevoel van ‘op wolkjes lopen’ te komen.

Asics Gel Cumulus 22
Asics Gel Cumulus 22

Soepeler en lichter dan #21

De vernieuwde FlyteFoam-tussenzool biedt meer flexibiliteit in de voorvoet. Daarnaast heeft de Cumulus 22 een nieuwe verdeling van de tussenzool en buitenzool in de hak. De combinatie van die twee veranderingen maakt dat de afwikkeling soepeler verloopt. Daarnaast zorgen de diepere flex-groeven in de voorvoet ook voor een soepelere afwikkeling en verbetert het de stabiliteit. Het Gel-materiaal in de hak en voorvoet is natuurlijk weer aanwezig. Dit zorgt voor extra stabiliteit voor de haklanders. Het gewicht van de Gel Cumulus 22 is met ongeveer 20 gram afgenomen ten opzichte van zijn voorganger. Een groot verschil wat komt door de vernieuwde FlyteFoam-tussenzool. Ondanks het lichtere gewicht zijn de schoenen nog steeds goed te gebruiken voor een middellange tot lange afstand.

Sustainability – EDO Tribute

Van, onder andere, de Cumulus 22 komen er wederom verschillende special editions uit. ASICS gaat een EDO Tribute lijn uitbrengen. De modellen uit deze serie, zo ook de nieuwe Cumulus, worden gemaakt van duurzame materialen. De EDO Tribute lijn zal bestaan uit donkere kleuren. “They come before the sunrise.” Na de serie van duurzame schoenen komt er namelijk een serie van modellen met de titel Sunrise Red. In deze lijn is ook de Cumulus 22 terug te vinden. Naast de series van EDO Tribute en Sunrise Red zullen de special editions; Lite-Show en Winterized weer van de partij zijn.

Asics Gel Cumulus 22

Nothing feels better!

De ASICS Gel Cumulus 22 maakt het gevoel van op wolken lopen waar.

Shop hier de ASICS Gel Cumulus 21

De Gel Cumulus 22 is weer een stap dichterbij het gevoel van op wolken lopen. Het lichtere gewicht, naadloze bovenwerk en makkelijkere instap dragen hier aan bij. Stabiliteit en comfort staan hoog in het vaandel bij de nieuwe ASICS Gel Cumulus 22. Daarnaast draagt ASICS vanaf dit jaar zijn steentje bij aan het milieu met de EDO Tribute serie.

Nieuwsgierig geworden? De ASICS Gel Cumulus 22 is binnenkort beschikbaar in onze webshop en winkels. Heb je vragen over dit model? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 285 gram (heren US 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Shop nu

Asics Gel
Cumulus 21

Overzicht

Asics Gel Cumulus 21
Shop ASICS Gel Cumulus 21
Shop nu

Asics Gel
Nimbus 22

Overzicht

Asics Gel Nimbus 22
Shop ASICS Gel Nimbus 22
Zie ook

Alle Asics
schoenen

Overzicht

ASICS logo
Shop ASICS-schoenen