Skip to main content

Begin maart introduceerde Salomon de Sense Ride 3 aan de trailrunners. De Sense Ride zijn de populairste trailschoenen van Salomon en geliefd bij trailrunners vanwege de veelzijdigheid. De Sense Ride trailschoenen bieden meer ondersteuning en bescherming tijdens het lopen van trails in vergelijking met de Ride 2. Salomon heeft de Ride 3 op meerdere plekken verstevigd en maakt hiermee de weg vrij om jezelf maximaal uit te dagen. De Ride 3 is in vergelijking met de Ride 2 toegankelijker geworden voor de verharde paden.

De trailschoenen voor neutrale lopers verschillen op meerdere onderdelen van de Sense Ride 2 en dit wordt met name voelbaar in extra toegevoegde versteviging en bescherming in de Ride 3. In dit blog nemen we je mee naar alle details van de Sense Ride 3. We gaan dieper in op de technieken en laten zien waar de schoenen extra verstevigd zijn. Klaar om nieuwe hardloopuitdagingen aan te gaan?

Shop de Salomon Sens Ride 3 hier

Salomon legt met de Sense Ride 3 voor jou de basis om uitdagende trails te gaan lopen. De schoenen zijn hiervoor ontwikkelt en bieden de perfecte ondersteuning om deze trails tot een succes te maken. Ben je een trailrunner en zoek je uitdaging, dan is de Sense Ride 3 wellicht een ideale combinatie voor jou. Als je de Sense Ride 2 gewend bent is dat wellicht lastig voor te stellen, want de Ride 2 was namelijk flexibeler en zorgde op het normale bospad voor voldoende grip en bescherming.

De Sense Ride 3 is er voor dames en heren in verschillende kleuren. Voor heren is er een speciale GORE-TEX versie en de Limited Edition komt zowel voor dames als heren. De Limited Edition heeft een zwarte tussenzool met volledig wit bovenwerk.

Salomon Sense Ride 3 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Contagrip
Optivibe
Anti-Debris Mesh

Anti-Debris Mesh-technologie

In het bovenwerk van de Sense Ride 3 zitten enkele veranderingen. Zoals aangegeven legt Salomon meer focus op bescherming en ondersteuning. Er is extra versteviging toegevoegd bij de voorvoet, zodat de kans op irritaties wordt verkleind. Tijdens de eerste runs kan de versteviging voor lichte irritatie zorgen, maar dat gevoel slaat al snel over in de gewenste extra ondersteuning.

Het verstevigde bovenwerk is gemaakt van Mesh-materiaal dat zorgt voor de benodigde ventilatie tijdens het trailrunnen. Voeg hieraan de Anti-Debris Mesh toe en er zal geen vuil toetreden in de schoenen. Als trailrunner wil je niet dat vuil toe treed in de schoenen. De extra bescherming rondom de voorvoet middels het Anti-Debris Mesh-technologie is meer dan welkom. Bij de veters van de Sense Ride 3 wordt de bekende Quicklace-technologie toegepast, waardoor je in één handomdraai je veters kunt vastmaken. En, niet geheel onbelangrijk, je bent ervan verzekerd dat ze vast blijven.

Bovenwerk Sense Ride 3

Optivibe & Endofit-technologie

Tijdens het lopen van trails is het behouden van grip en het voorbereiden van de volgende afzet belangrijk. Onverhard terrein, maar ook stenen, modder of een hoogteverschil maken dit lastiger. Voor Salomon ligt er de uitdaging om de hardloper zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens dit proces. Bij de Sense Ride 3 heeft Salomon een Optivibe tussenzool toegevoegd die voor voldoende demping zorgt. Optivibe is een combinatie van verschillende foams die schokken opvangt en hiermee de gewrichten ontlast. Boven de Optivibe bevindt zich de EndoFit-technologie die de voet op zijn plaats houdt. De Endofit-technologie corrigeert veel bewegingen tijdens het lopen van trails en houdt je voeten op de juiste plaats. Hierdoor blijven je voeten stabiel in de schoenen en verkleint het de kans op misstappen, zoals het verzwikken van je enkel.

Contagrip-technologie

Als trailrunner moet je blind kunnen vertrouwen op de grip van jouw slijtzool. Geen grip betekent uitglijders en dat wil je te allen tijde voorkomen. De slijtzool van de Ride 3 bevat net als de Ride 2 de Contagrip-technologie. Contagrip zorgt ervoor dat je kunt presteren in zowel droge als natte omstandigheden en op verharde en onverharde paden. Contagrip is verdeeld in twee zones, namelijk de binnen- en buitenring van de slijtzool. De buitenste ring heeft een hogere dichtheid, want het maakt vaker contact met de grond en slijt sneller. De binnenste ring heeft een lagere dichtheid, is flexibeler en zorgt voor tractie tijdens het afwikkelen van je voet. Op de afbeelding zijn deze twee zones goed zichtbaar.

Salomon voegt aan de Contagrip de Profeel grip toe. Dit filtert grind, stenen en ander vuil direct uit je slijtzool, zodat je die belangrijke grip kunt houden tijdens het lopen. Beide technologieën maken het mogelijk om op ruig terrein trails te gaan rennen.

Slijtzool Sense Ride 3

Voldoen aan verwachtingen
Dankzij alle obstakels die op je pad voorbij komen tijdens trailrunnen, vormt foutloos hardlopen een serieuze uitdaging tijdens trails. Voor Salomon vormen het bieden van grip, geven van demping, opvangen van schokken en beschermen van je voeten tijdens de afzet de grootste uitdagingen. Met de Sense Ride 3 is Salomon ervan overtuigd trailschoenen te hebben ontwikkeld die voldoen aan de verwachtingen en je uitdagen om de mooiste trails te overwinnen.

Shop de Sense Ride 3 hier

De conclusie

Salomon daagt je uit om grenzen te verleggen met de Sense Ride 3. De schoen is gemaakt voor ruiger terrein, modderige paden en biedt de juiste ondersteuning en bescherming tijdens het lopen. Het Anti-Debri Mesh-technologie zorgt voor ventilatie, maar houdt vuil op afstand. De tussenzool werkt nauw samen met de slijtzool. Het vangt schokken op, geeft voldoende demping en wikkelt je voeten op een juiste manier af. De Contagrip werkt samen met de Profeel grip. Het geeft grip op allerlei ondergronden en dit maakt de Salomon Sense Ride 3 een veelzijdige trailschoen. Door extra verstevigingen in de schoenen wordt dit model iets zwaarder dan de Sense Ride 2.

Nieuwsgierig geworden? De Salomon Sense Ride 3 is direct verkrijgbaar in de shop voor dames en heren. Heb je toch nog vragen over de schoenen, neem dan contact op met de klantenservice. Of maak een afspraak met onze Shoe Advisor in een van onze fysieke winkel.

Technische specificaties
Type schoen
Trailschoenen
Type loper
Neutrale hardloper
Gewicht
280g - Heren | 235g - Dames
Offset
8 mm
Voorvoethoogte
19 mm
Hielhoogte
27 mm
Shop dames

Salomon
Sense Ride 3

Overzicht

Shop de Sense Ride 3 voor dames
Shop heren

Salomon
Sense Ride 3

Overzicht

Shop de Sense Ride 3 voor heren
Zie ook

Alle Salomon
trailschoenen

Overzicht

Salomon
Shop alle Salomon trailschoenen