Skip to main content

De Brooks Glycerin 18, schoenen die veel comfort bieden tijdens het hardlopen. De opvolger van de Glycerin 17 heeft wat updates gekregen om het comfort van de hardloopschoenen te verhogen. In deze blog worden de schoenen binnenstebuiten gekeerd om te kijken wat de Glycerin 18 zo comfortabel maakt.

Shop de Glycerin 18

Van dempingsmateriaal tot sockliner en van slijtzool tot bovenwerk. De Glycerin 18 heeft allerlei kleine updates gekregen om jou comfortabel te laten hardlopen. De Brooks Glycerin is gemaakt voor hardlopers die veel demping willen in combinatie met en zacht gevoel, maar die niet willen inleveren op responsiviteit en duurzaamheid.

Brooks Glycerin 18 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Brooks Glycerin 18
Double-Jacquard mesh
DNA Loft
OrhoLite Sockliner
Duurzame slijtzool

Details

De ontwerpers van de Brooks Glycerin 18 hebben ieder detail en aspect onder de loep genomen. Hoe dit is opgebouwd is te zien in de afbeelding. Zo is de interne stretch bootie linksboven te zien en het Double-Jacquard mesh bovenwerk in de schetsen eronder. De toebox is weer ietwat breder, net als bij #17. De zachte hielband van deze voorganger is ook meegenomen naar de Glycerin 18.

Brooks Glycerin 18
Brooks Glycerin 18

Plush Fit

Het gevoel alsof je een pantoffel aantrekt, dat is de Plush Fit van de Glycerin 18. Het bovenwerk is van Double-Jacquard mesh gemaakt. Dit materiaal is stretchy en omsluit goed je voeten zonder in te leveren op de breedte. Naast dat de schoenen goed je voeten omsluiten, heeft het stretch-materiaal ook speling om uit te rekken. Iets wat zeer fijn is tijdens een lange run. Dan zetten je voeten namelijk iets uit.

Super zachte demping

Een nieuwe verhouding van de materialen in de tussenzool, zorgt ervoor dat de Glycerin 18 nóg zachter aanvoelt en nóg meer demping biedt. Het DNA Loft-materiaal in de tussenzool is een combinatie van schuim, rubber en lucht. Dit is de combinatie van Brooks om jou dat zachte gevoel te geven tijdens je run. Het materiaal is nog wel responsief, waardoor het hardlopen voelt alsof je zweeft. Met de vernieuwde plaatsing van de groeven in de slijtzool, wordt de afwikkeling van je voeten makkelijker gemaakt dan bij zijn voorganger.

Brooks Glycerin 18
Brooks Glycerin 18

Vergelijkbaar met …

De Brooks Glycerin is te vergelijken met de 1080v10 van New Balance. Beide schoenen geven een zacht gevoel en hebben veel demping. Het grootste verschil zit tussen deze twee hardloopschoenen in de offset. De 1080v10 heeft een lagere offset dan de Glycerin 18. Wat maakt dat de Glycerin beter geschikt is voor een haklander en de 1080v10 beter geschikt voor een middenvoet- en voorvoetlander. Ben je een haklander en wil je toch de schoen vergelijken met een ander model? Dan kan je het beste de Ultraboost 20 van adidas ernaast zetten.

Comfort staat hoog in het vaandel.

“The Glycerin 18 is comfortable and the ride and cushion are incredible!”

Shop hier de Brooks Glycerin 18

‘Zacht’ is het woord dat bij de Brooks Glycerin 18 past. De updates van deze editie zorgen ervoor dat de schoenen nog dichterbij comfort en zachtheid komen. De Glycerin 18 is ideaal voor de neutrale loper die veel demping wilt. Zo zijn deze allround hardloopschoenen ook geschikt voor lange afstanden. De duurzame slijtzool zorgt ervoor dat je tot wel 1000 kilometer plezier kan hebben van de Brooks Glycerin.

Nieuwsgierig geworden? De Brooks Glycerin 18 is binnenkort beschikbaar in onze winkels en webshop. Heb je vragen over dit model? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
10 mm
Gewicht heren
ca. 300 gram (US size 9)
Gewicht dames
ca. 268 gram (US size 8)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Nieuw

Brooks Glycerin
18

Dames

Brooks Glycerin 18
Shop dames
Nieuw

Brooks Glycerin
18

Heren

Brooks Glycerin 18
Shop heren
Zie ook

Alle hardloop
schoenen

Overzicht

Brooks Logo
Shop alle Brooks schoenen