Skip to main content

De Nike Air Zoom Pegasus 37; de oudste hardloopschoen van Nike mag er weer een streepje bijzetten. De Pegasus is een zeer bekend gezicht in de hardloopwereld en draagt titels als “Beste verkochte Nike hardloopschoen” en “Meest populaire Nike hardloopschoen”. De hardloopschoenen hebben een aardige metamorfose ondergaan. Is “The Peg” nog te herkennen? Wat is vertrouwd en wat is nieuw? We nemen de nieuwe Pegasus 37 voor je onder de loep.

Shop de Pegasus 37

De Pegasus werd geïntroduceerd in 1983. Ieder jaar paste Nike het gewilde model aan aan de hand van feedback van haar hardlopers. De hardloopschoenen zijn ontwikkeld met een visie die bestaat uit beweging, snelheid en het gemakkelijk verslinden van kilometers. Combineer die drie en je krijgt de Pegasus; een werkpaard met vleugels. De Zoom Air unit maakte haar debuut in de eerste Pegasus. Deze technologie is vandaag de dag niet weg te denken uit vele schoenen van Nike. We zien de Zoom Air unit terug in de nieuwe Pegasus 37, maar wel in een ander jasje.

Nike Air Zoom Pegasus 37 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Nike Air Zoom Pegasus 37
Doorzichtig Mesh-bovenwerk met een band rondom de middenvoet
Bekende hielkap die wegloopt van de Achillespees
Tussenzool van React-foam
Zoom Air unit in de voorvoet met een verschillende druk voor dames en heren
Slijtzool met het iconische wafelpatroon

Onvermoeibaar werkpaard

Het model ‘de Pegasus’ loopt al 37 jaar mee. Er zijn weinig andere modellen van hardloopschoenen die dat waarmaken. De Pegasus heeft altijd bekend gestaan om het instap- en loopcomfort. Een fijne everyday trainer, een betrouwbare hardloopschoen voor iedere dag. De nieuwe Nike Air Zoom Pegasus 37 heeft qua looks een flinke verandering ondergaan. Maar wees niet bang; enkele bekende, vertrouwde elementen zijn bewaard gebleven. De herkenbare hielkap die wegloopt van de Achillespees zien we terug in de Pegasus 37. Dit ontwerp komt voort uit directe feedback van vele lopers, atleten en Pegasus-fans. Ook de slijtzool met het iconische wafelpatroon zien we terug in de Pegasus 37. Hierdoor ervaar je de vertrouwde grip en duurzaamheid.

Nike Air Zoom Pegasus 37

Nieuwe dosis energie

Kortbondig samengevat: de nieuwe Pegasus 37 is energieker geworden. Een werkpaard, gedreven door een extra shot espresso. De bekende Zoom Air unit zien we terug in de Peg 37, maar niet meer over de volledige lengte zoals we gewend waren uit de Pegasus 36. In de Pegasus 37 zien we de Zoom Air unit enkel nog terug in de voorvoet. Je afzet komt vanuit je voorvoet, waardoor dit ook de plek is waar je de energieteruggave van de Zoom Air unit het hardst kunt gebruiken. De Zoom Air unit onder de voorvoet is in de Pegasus 37 twee keer zo dik als de unit in haar voorganger. Hierdoor ervaar je een hogere energieteruggave en een responsief loopgevoel, met name tijdens je afzet. Een andere ontwikkeling die we zien in de Pegasus, is dat het model meer gender specific wordt. De druk in de Zoom Air unit verschilt voor dames en heren, waardoor zowel heren als dames een zo optimaal mogelijke energieteruggave kunnen ervaren.

Overname door React-foam

De Nike Air Zoom Pegasus 36 had een tussenzool van Cushlon-foam. De nieuwe Air Zoom Pegasus 37 bevat een tussenzool van React-foam. Ook is er in verhouding meer foam toegevoegd aan de tussenzool. Het React-dempingsmateriaal geeft een zachter loopgevoel, maar is ook een stuk responsiever dan het Cushlon-foam. En een ander groot voordeel; het is veel duurzamer, waardoor de hardloopschoenen een stuk beter bestand zijn tegen slijtage. Een gedurfde overstap. De één zal de React-tussenzool met open armen ontvangen, de ander zal wellicht het traditionele gevoel van de Cushlon-tussenzool meer kunnen waarderen. De nieuwe Pegasus 37 bevat tenslotte een nieuw, doorzichtig Mesh-bovenwerk. Het bovenwerk bevat een band rondom de middenvoet die zich aanpast aan de maat van je voet voor een persoonlijk lockdown gevoel.

Nike Air Zoom Pegasus 37

Your trusted workhorse with wings.

Half hardloopschoen, half lucht. Een combinatie van een vertrouwd gevoel door een goede, bewezen hardloopschoen en een licht, verend gevoel door een innovatieve technologie.

Play Video

Ontdek de Pegasus 37

De look en feel van de Pegasus wordt enigszins beïnvloed door het succes van de snellere hardloopschoenen van Nike. Het bovenwerk van de nieuwe Pegasus 37 doet ons denken aan het vernieuwde bovenwerk van de Nike Zoom Pegasus Turbo 2, terwijl de tussenzool meer wegheeft van de Nike Zoom Fly 3. Het loslaten van het traditionele Cushlon-foam en het toevoegen van het React-foam is een gewaagde stap. Het geeft een zachter en responsiever gevoel. Trouwe fans van de Pegasus zullen wellicht een gemis aan stabiliteit ervaren, al zal de nieuwe band rondom de middenvoet een deel hiervan oplossen. Al met al doet de nieuwe Pegasus 37 eer aan haar naam als vertrouwde daily trainer voor een breed scala van hardlopers.

Nieuwsgierig geworden? Je shopt de nieuwe Nike Air Zoom Pegasus 37 hier in onze webshop. Wil je de hardloopschoenen liever eerst even passen? Maak dan een afspraak in één van onze winkels. Bij eventuele vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
10 mm
Gewicht Heren
ca. 284,9 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 229 gram (US 7.5)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Nieuw

Nike Air
Zoom Pegasus
37

Dames

Nike Air Zoom Pegasus 37
Shop dames
Nieuw

Nike Air
Zoom Pegasus
37

Heren

Nike Air Zoom Pegasus 37
Shop heren
Zie ook

Alle
Nike
schoenen

Overzicht

Nike logo
Shop alle Nike-schoenen