Skip to main content

De nieuwe adidas Solar Glide 3 en de Solar Glide ST 3 zijn de opvolgers van de SolarGLIDE 19 en SolarGLIDE ST 19. De Solar Glide is een typische hardloopschoen voor het lopen van lange afstanden. De Solar Glide 3 is geschikt voor neutrale lopers, waarbij haar zusje de ST 3 juist geschikt is voor overpronerende lopers. Eigenlijk dus één model, wat zich heeft opgesplitst in een specialisatie voor neutrale lopers en een specialisatie voor lopers die iets meer ondersteuning nodig hebben. De Solar Glide in een notendop: geen vreemd, futuristisch ontwerp, maar gewoon een hele degelijke, goede hardloopschoen.

Shop de Solar GlideShop de Solar Glide ST 3

adidas heeft letterlijk haar strepen verdiend in de hardloopwereld. In 1924 startten de twee broers Adolf en en Rudolf Dassler het bedrijf in een klein stadje in Duitsland, genaamd Herzogenaurach. Het bedrijf is populair vanwege haar lifestyle-schoenen, maar heeft zich in haar startersjaren ook al bewezen in de hardloopwereld. De Duitse Lina Ladke won in 1928 een gouden medaille op de Olympische spelen op de 800. Ze droeg tijdens die prestatie schoenen van de Dassler-broers. Ook de bekende Jesse Owens, die in zijn hoogtijdagen binnen 45 minuten op 4 atletiekonderdelen maar liefst 6 wereldrecords wist te verbeteren, droeg hun schoenen tijdens zijn topprestaties op de beruchte Olympische spelen in 1936. De Dassler-broers konden steeds slechter met elkaar overweg. In 1949 splitsen hun wegen. Rudolf Dassler start het merk ‘Puma’ in hetzelfde stadje. Adolf zet het bestaande bedrijf voort en verandert de naam naar ‘adidas’, een combinatie van zijn bijnaam ‘Adi’ en zijn achternaam.

adidas Solar Glide 3 en Solar Glide ST 3 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van deze hardloopschoenen

adidas Solar Glide 3 en Solar Glide ST 3
adidas Solar Glide 3
Engineered Mesh-bovenwerk
Boost-tusssenzool
Continental Rubber-slijtzool
adidas Solar Glide ST 3
Solar Propulsion Rail die samenwerkt met het Torsion System
Een bovenwerk wat voor 50% uit gerecyclede materialen bestaat

Het bovenwerk

De Solar Glide 3 en Solar Glide ST 3 hebben veel met elkaar gemeen. Zo bevatten ze beiden een bovenwerk van Engineered Mesh-materiaal wat versterkt wordt met Tailored Fibre Placements. Die Tailored Fibre Placements omvatten verstevigde vezels die structuur aanbrengen in het bovenwerk. Met name bij de middenvoet komt dit tot zijn recht. Ook bevatten ze beiden een Fitcounter om de hiel op zijn plaats te houden. Het bovenwerk is ook het onderdeel van de Solar Glide wat de meeste verandering heeft ondergaan. De looks zijn behoorlijk veranderd en moderner geworden. Een andere mooie beweging waar adidas veel aan werkt, is het gebruik van gerecyclede materialen. Hun Parley- en Primeblue-collecties zijn hier volledig op gericht. Maar ook in het bovenwerk van de nieuwe Solar Glide en Solar Glide ST 3 is voor 50% gebruik gemaakt van gerecyclede materialen.

adidas Solar Glide 3

My name is Boost, adidas Boost

Het Boost-materiaal van adidas is een zeer succesvol dempingsmateriaal wat adidas in veel hardloopschoenen toepast. Het materiaal geeft veel energie terug en behoudt lang zijn vorm.  Zo ervaar je kilometer na kilometer het comfortabele loopgevoel van het foam. De minuscule energiecapsules in de tussenzool vangen de energie die vrij komt bij de landing op en geven het bij je afzet terug. Ook zorgen die capsules ervoor dat de tussenzool na je afzet weer terugveert naar zijn oorspronkelijke vorm om je bij de volgende landing weer dezelfde energieteruggave te kunnen geven. Een Boost-tussenzool vind je zowel in de Solar Glide als in de Solar Glide ST 3. Ook worden ze beiden afgemaakt met een Continental Rubber-slijtzool om die energieteruggave aan te vullen met zeer goede grip.

Splitsing

Waar de wegen van Adolf en Rudolf in 1949 splitsten, splitsen de wegen van de Solar Glide 3 en Solar Glide ST 3 zich bij het kruispunt van ‘ondersteuning voor overpronatie’. Eigenlijk zijn beide hardloopschoenen gebouwd aan de hand van dezelfde blauwdruk. De Solar Glide 3 geeft alleen geen ondersteuning voor overpronerende lopers, oftewel lopers waarvan de voeten tijdens het hardlopen teveel naar binnen kantelen. Teveel druk aan de binnenzijde van de voeten kan uiteindelijk tot overbelasting leiden, of wellicht zelfs tot blessures. Om dit te voorkomen, geven antipronatieschoenen wel steun aan de binnenzijde van de voeten. De adidas Solar Glide ST 3 doet dit met haar Solar Propulsion Rail die je voet als het ware stuurt en het Torsion System wat torsie bewegingen in de schoen tegengaat.

Glide with every stride.

Loop je graag lange afstanden? Loop je graag in de zomer, maar laat je je niet afschrikken door een regenbui? Dan kan de Solar Glide zomaar een hele goede keuze zijn. Geen geglibber op een nat wegdek dankzij het Continental Rubber. Een energiek gevoel dankzij de Boost-tussenzool. En ook nog eens een gerust hart dankzij het gebruik van gerecyclede materialen.

Shop de adidas Solar Glide

De nieuwe adidas Solar Glide 3 en adidas Solar Glide 3 ST zijn hele degelijke, traditionele hardloopschoenen. Geen fancy superdun bovenwerk, maar een stevig bovenwerk met goede ondersteuning. Geen futuristisch ontwerp of buitenaardse technologieën. Het zijn hardloopschoenen waar je op kunt vertrouwen. Als we ze het in grote plaatje zetten, zou je de adidas Solar Glide 3 kunnen vergelijken met de Brooks Levitate 3, de Ride ISO 2 van Saucony, de ASICS Gel Cumulus 21 en de 880v10 van New Balance. De adidas Solar Glide ST 3 past in het plaatje bij de Brooks Adrenaline GTS 20, de Saucony Guide 13, de ASICS GT-2000 8 en de New Balance 860v10.

Nieuwsgierig geworden? De adidas Solar Glide 3 is hier verkrijgbaar in onze webshop. De adidas Solar Glide ST 3 shop je hier. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties Solar Glide 3
Offset
10 mm
Gewicht
Nog onbekend
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Technische specificaties Solar Glide ST 3
Offset
10 mm
Gewicht
Nog onbekend
Type loper
Overpronerende hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Nieuw

adidas
Solar Glide
3

Dames & Heren

adidas Solar Glide 3
Shop de Solar Glide 3
Nieuw

adidas
Solar Glide
ST 3

Dames & Heren

adidas Solar Glide ST 3
Shop de Solar Glide ST 3
Zie ook

Alle
adidas
schoenen

Overzicht

adidas logo nieuw
Shop alle adidas-schoenen