Skip to main content

Twee paar hardloopschoenen die je helpen bij je snelle loop: de Brooks Levitate 4 en de Brooks Bedlam 3. Beide modellen zijn nu lichter van gewicht. Daarnaast is ook het kenmerkende springy gevoel van de hardloopschoenen geoptimaliseerd. In dit blog wordt uitgelegd wat er dan precies veranderd is aan deze twee broertjes en wat het verschil is tussen de Levitate en de Bedlam.

Shop de Levitate 4Shop de Bedlam 3

Waar de Levitate een neutrale schoen is, is de Bedlam geschikt voor overpronerende lopers. Beiden zijn perfect om een korte tot middellange run te doen in de volgende versnelling. De veranderingen zijn gedaan om de modellen lichter te maken, zodat die volgende versnelling makkelijk haalbaar is.

Brooks Levitate 4 en Bedlam 3 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van deze modellen hardloopschoenen

Brooks Levitate 4 en Bedlam 3
Brooks Bedlam 3
Brooks Levitate 4
GuideRails-technologie
DNA AMP-materiaal
Fit Knit-bovenwerk

20% lichter!

De veranderingen van de Levitate 2 naar 3 en de Bedlam 1 naar 2 waren al groot en een flinke stap vooruit. Het enige kritiekpunt was het gewicht van de schoenen. Voor schoenen voor snellere tempo’s waren ze best zwaar. Met de vervroegde uitgave van de Levitate 4 en Bedlam 3 is dit dan ook aangepakt. De schoenen zijn zo’n 20% lichter dan de voorgangers! De verbeterde DNA AMP-tussenzool geeft nog steeds veel energie terug, maar is een stuk lichter geworden.

Brooks Levitate 4 en Bedlam 3
Brooks Levitate 4 en Bedlam 3

Fit Knit-bovenwerk

Een kleinere update zit in het bovenwerk. De vorige editie van de Levitate en Bedlam hadden allebei het Flat Knit-bovenwerk. Dit bovenwerk was stevig, maar toch stretchy. Het nieuwe Fit Knit-bovenwerk is nog steeds stretchy, maar heeft een hoger ademend vermogen. Het bovenwerk geeft een omsloten gevoel als een sok en zorgt er ook voor dat de schoenen lichter zijn. Door het lichte gewicht is de Levitate 4 nu te vergelijken met de Nike Pegasus Turbo en de ASICS Dynaflyte.

Bedlam only!

Het enige verschil tussen de Bedlam en de Levitate zijn de GuideRails. De Bedlam heeft de GuideRails-technologie om ondersteuning te bieden. De GuideRails bieden stabiliteit voor het meest blessure gevoelige punt: je knieën. Ze begeleiden je voeten tijdens de afwikkeling, zo krijg je de gewenste ondersteuning. De Bedlam 3 is te vergelijken met de ASICS Gel DS Trainer en de Saucony Fastwitch. Dit zijn ook antipronatieschoenen voor de snellere tempo’s.

Brooks Levitate 4 en Bedlam 3

“It feels springier than before!”

Door het lichte gewicht van het DNA AMP-materiaal voelen de Levitate 4 en de Bedlam 3 nog veerkrachtiger aan dan voorheen.

Shop alle Brooks schoenen

De eindsprint

De Levitate 4 en de Bedlam 3 zijn nu hardloopschoenen die er voor zorgen dat jij comfortabel snelle runs kan lopen. Beide modellen zijn ideaal voor de korte tot middellange afstanden. Met een lage offset van 8 mm en een soepele afwikkeling, kan jij jouw tempo versnellen!

Nieuwsgierig geworden? Je shopt de nieuwe Brooks Levitate 4 hier in onze webshop. Heeft de Bedlam 3 jouw hart veroverd? Dan vind je de Brooks Bedlam 3 hier. Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Brooks Levitate 4 en Bedlam 3
Technische specificaties Levitate 4
Offset
8 mm
Gewicht heren
ca. 286 gram (US size 9)
Gewicht dames
ca. 258 gram (US size 8)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Technische specificaties Bedlam 3
Offset
8 mm
Gewicht heren
ca. 302 gram (US size 9)
Gewicht dames
ca. 274 gram (US size 8)
Type loper
Overpronerende loper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Nieuw

Brooks Levitate 4

Dames & Heren

Brooks Levitate 4
Shop de Levitate 4
Nieuw

Brooks Bedlam 3

Dames & Heren

Brooks Bedlam 3
Shop de Bedlam 3
Zie ook

Alle
schoenen

Overzicht

Brooks Logo
Shop alle Brooks schoenen