Skip to main content

De HOKA ONE ONE Rincon 2 is de tweede editie van de relatief nieuwe en neutrale allround hardloopschoenen van HOKA. In 2019 werd de originele Rincon geïntroduceerd. De vloeiende en soepele loopervaring die de Rincon je geeft, vindt haar roots voor inspiratie in de surfwereld en de vloeiend rollende golven uit de oceaan. Rol je op de HOKA ONE ONE Rincon 2 net zo soepel door je volgende hardloopsessie? Wij zoeken het voor je uit.

Shop de Rincon 2

De HOKA ONE ONE Rincon 2 is licht van gewicht, geeft goede demping maar deinst ook niet terug voor een sneller tempo. Als we de allround hardloopschoenen in het grote plaatje zetten, zien we daar de Nike Pegasus bij in de buurt staan, maar ook Brooks Levitate en de Kinvara van Saucony. Allemaal lichtgewicht trainers met een veelzijdig karakter.

HOKA ONE ONE Rincon 2 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

HOKA ONE ONE Rincon 2
Een vernieuwd, geavanceerd en technisch Mesh-bovenwerk
Lus op de hak voor gemak bij het aan- en uittrekken
EVA-tussenzool met Meta-Rocker voor een soepele afwikkeling van de voeten
Strategisch geplaatste rubberen delen

Licht, lichter, lichtst

De Rincon 2 is qua gewicht te vergelijken met wedstrijdschoenen. Dit lichte gewicht is te danken aan het gebruik van lichte materialen, zowel in de tussen- en slijtzool als in het bovenwerk. In dat laatste zit voor de Rincon 2 ook de grootste verandering, namelijk het bovenwerk. De originele Rincon bevatte een bovenwerk van een enkele laag Mesh-materiaal. De Rincon 2 heeft een bovenwerk van een nieuw, technisch en geavanceerd Mesh-materiaal. Op specifieke zones die harder slijten dan de rest is het bovenwerk versterkt. Bij de voorvoet is het materiaal meer ademend, terwijl het bij de middenvoet minder ademend maar wel veel sterker en steviger is voor gerichte ondersteuning.

HOKA ONE ONE Rincon 2
HOKA ONE ONE Rincon 2

Actie en reactie

De Rincon geeft reactieve demping. Ben je met name bekend met de populaire Clifton van HOKA? In uiterlijk doet de Rincon je hier wellicht aan denken, maar wat betreft demping geeft de Rincon 2 veel meer energie terug en minder zachte demping. Het is absoluut geen harde schoen. Je ervaart ook in de Rincon 2 dat zachte instap- en loopgevoel, maar zo sponsig als de Clifton aan kan voelen doet de Rincon zeker niet. De Rincon geeft een ideale combinatie van comfortabele demping en een energiek loopgevoel. Dit zal ook de basis zijn voor het succes wat de originele Rincon al heeft behaald en waardoor het relatief nieuwe model zo snel aan populariteit wint. De energie die je in de Rincon stopt tijdens het lopen, krijg je er ook weer uit. Dit creëert een vloeiend en bijna ‘rollend’ gevoel tijdens het lopen, waardoor de Rincon 2 erg veelzijdig aanvoelt. Een rustig rondje lopen? Dat gaat uiteraard soepel en comfortabel. Een snellere ronde rennen? Ook geen probleem.

Duurzaamheid

De duurzaamheid van de slijtzool valt nog even te betwisten. De tussenzool fungeert ook als slijtzool met hier en daar wat toegevoegd rubber. Doordat het EVA-materiaal van de tussenzool volledig contact maakt met de grond zal dit sneller slijten dan wanneer deze voorzien was van een volledig rubberen slijtzool. Nu zijn enkel hier en daar wat stukjes rubber toegevoegd. De reden hiervoor? HOKA wilt de hardloopschoenen zo lichtgewicht mogelijk houden. Veel grondcontact, voldoende responsiviteit voor snelle tempo’s en voldoende demping voor je dagelijkse run. Dat is de essentie van de Rincon 2. Het EVA-materiaal is op zich vrij duurzaam, maar zal door het vele grondcontact wel relatief sneller slijten.

HOKA ONE ONE Rincon 2

Keep on rollin’.

De HOKA ONE ONE Rincon wint snel aan populariteit. HOKA staat bekend om haar lichtgewicht hardloopschoenen, maar ook om de vele demping die de schoenen gemiddeld geven. De Rincon 2 is een frisse toevoeging aan het HOKA-assortiment. Juist iets minder demping dan de gemiddelde HOKA-schoen, maar wel dat zachtere gevoel wat zoveel comfort geeft.

Shop de Rincon

In één adem

Ook in de Rincon 2 rol je soepel door je runs heen. De vloeiende bewegingen uit de originele Rincon zien we terug in de Rincon 2. De update vinden we in het bovenwerk. Het iets slappere en dunnere enkellaags bovenwerk uit de originele Rincon heeft plaats gemaakt voor een steviger bovenwerk met hier en daar een slijt bestendige versteviging voor meer ondersteuning en duurzaamheid. De looks zijn stijlvoller en strakker geworden. De tussenzool met Meta-Rocker die tevens ook voor het overgrote deel als slijtzool fungeert, is onveranderd gebleven. Hier was ook weinig op aan te merken, dus geen gekke keuze. De HOKA ONE ONE Rincon 2 is een heel veelzijdige schoen. De stabiele, brede basis en comfortabele maar energieke demping zijn geschikt voor zowel je dagelijkse run als een tempo loop.

Nieuwsgierig geworden? De HOKA ONE ONE Rincon 2 shop je hier in onze webshop. Wil je de hardloopschoenen liever eerst even passen? Maak dan een afspraak in één van onze winkels. Bij eventuele vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
5 mm
Gewicht Heren
ca. 218 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 204 gram (US 7.5)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Shop dames

HOKA ONE ONE
Rincon 2

Dames

HOKA ONE ONE Rincon 2
Shop dames
Shop heren

HOKA ONE ONE
Rincon 2

Heren

HOKA ONE ONE Rincon 2
Shop heren
Zie ook

Alle HOKA
schoenen

Overzicht

HOKA ONE ONE mach 3
Shop alle HOKA-schoenen