Skip to main content

Al bijna 30 jaar is de ASICS GT-2000 serie een begrip in de wereld van hardloopschoenen. Veel verschillende lopers hebben deze schoenen op nummer één staan voor hun alledaagse trainingen. De negende versie zal ook weer voor velen de juiste keuze worden het komende hardloopseizoen. ASICS heeft de GT-2000 weer een mooie update gegeven zonder de belangrijkste onderdelen uit de schoenen te halen. De GT-2000 serie zijn de ideale trainingspartner voor overpronerende lopers.

Shop de ASICS GT-2000 9

Wat we al kunnen verklappen is dat de ASICS GT-2000 9 het beste uit de achtste versie heeft met een aantal belangrijke aanpassingen. Dit antipronatie-model is de afgelopen 30 jaar alleen maar beter geworden. Waarom jij bij versie 9 ook weer voor de ASICS GT-2000 moet gaan? Je leest het in deze blog.

ASICS GT-2000 9 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

ASICS GT-2000 9
Dunner bovenwerk
Verstevigde elementen
Flytefoam en Gel
Dynamic Duomax

Top to bottom

We vallen meteen met de deur in huis. Het meest veranderde onderdeel van de ASICS GT-2000 9, ten opzichte van de 8, is het bovenwerk. Dit is dunner gemaakt en ontworpen uit één stuk mesh. Dit zorgt voor een betere, comfortabelere pasvorm. Daarnaast ademen de schoenen beter en wordt vocht actiever afgevoerd. Je voeten blijven beter contact houden met de zool. Om de buitenkant van het bovenwerk zijn verstevigingen aangebracht. Deze zijn geplaatst op de plekken waar je tijdens het hardlopen net dat beetje extra steun kunt gebruiken.

ASICS GT-2000 9
ASICS GT-2000 9

Lyte Flyte

Voor de tussenzool is bij de GT-2000 9 gekozen voor het combineren van twee technologieën. Laten dit nu net de bekendste technologieën zijn van ASICS. De krachten van FLYTEFOAM en de GEL-technologie zijn gebundeld in deze tussenzool. Dit maakt de schoenen lichter van gewicht en bevorderd het hardloopcomfort. Ook zorgt deze tussenzool ervoor dat de impact van de schok bij het neerkomen verdeeld wordt. Hierdoor landt je zachter en houd je je run langer vol en voorkom je pijntjes.

Ready, steady…

Zoals eerder genoemd is de ASICS GT-2000 9 ontwikkeld voor overpronerende hardlopers. Dit betekent dat de voet tijdens het hardlopen iets naar de binnenkant zakt. De oplossing is bij veel antipronatieschoenen een blokje onder voetboog. Dit voorkomt blessures en zorgt dat je lekker blijft lopen. ASICS gaat hierin nog iets verder en gebruikt speciale technologieën om het overproneren tegen te gaan. Hiervoor worden de Dynamic Duomax-technologie en het Trusstic Systeem gecombineerd. Dit zorgt voor veel ondersteuning tijdens het afrollen van je voeten en houdt daarmee de stand van je voeten mooi recht.

ASICS GT-2000 9

Wist je dat…

Ongeveer 80% van de vrouwelijke en 50% van de mannelijke hardlopers een correctie nodig hebben in hun schoenen? Bij dames komt dat door de stand van de heupen. De heup valt over het algemeen breder waardoor je knieën naar elkaar toe trekken. Wil je meer weten over pronatie? Lees hier ons blog over de verschillende termen en wat dit voor je lijf betekent. ASICS heeft verschillende antipronatie-modellen in het assortiment. Zo bieden ze veel hardlopers een passende schoen.

Shop alle ASICS antipronatieschoenen
Technische specificaties Heren
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 281 gram (US 9)
Type loper
Overpronerende hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Technische specificaties Dames
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 221 gram (US 7.5)
Type loper
Overpronerende hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen

In één adem

De ASICS GT-2000 9 zijn ideale hardloopschoenen voor overpronerende lopers tijdens hun dagelijkse trainingen. In veel opzichten lijkt de schoen op zijn voorganger maar is lichter geworden door een minimalistischer bovenwerk. Dit doet niet af aan de hoeveelheid demping en ondersteuning welke de tussenzool biedt. Go the extra mile!

De ASICS GT-2000 9 past in het rijtje bij een aantal populaire antipronatieschoenen zoals de Saucony Guide 13, de HOKA ONE ONE Arahi 4 en de New Balance 860-serie.

Nieuwsgierig geworden? De ASICS GT-2000 9 is nu beschikbaar in onze webshop. Weet je niet zeker of deze antipronatieschoenen jouw match zijn? Kom ze dan proberen in een van onze winkels of overleg met onze klantenservice.

ASICS GT-2000 9
Vorige editie

ASICS
GT-2000 9

Dames

ASICS GT-2000 9
Shop dames
Vorige editie

ASICS
GT-2000 9

Heren

ASICS GT-2000 9
Shop heren
Zie ook

Alle ASICS
schoenen

Overzicht

asics
Shop alle ASICS-schoenen