Skip to main content

Are you ready to find your speed? Zo luidt de aankondiging van ASICS haar nieuwste model, de ASICS MetaSpeed Sky. Deze schoen is de start van een nieuwe generatie Meta schoenen. ASICS heeft 2 jaar aan deze schoen gewerkt in samenwerking met topatleten. Niet zomaar atleten, maar gevestigde namen als: Zane Robertson, Sara Hail en Koen Naert. ASICS heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt met de selectie topatleten. Zij wilde graag feedback van atleten die ook kritisch durven te zijn en daar is deze super snelle schoen uit voortgekomen.

Shop de ASICS MetaSpeed Sky

De MetaSpeed Sky is zowel in trainingen als tijdens wedstrijden getest. Sara Hail liep de Marathon van New York op de prototype van de MetaSpeed. Zij kwam als tweede binnen met een persoonlijk record. Als dit de ‘Speedy Gonzales’ onder ons niet triggert, dan weten wij het ook niet meer.

ASICS MetaSpeed Sky in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Het Single-Layer Engineered Mesh bovenwerk is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. De Airflow in het bovenwerk loopt diagonaal, waardoor de luchtstroom bevordert wordt.
De midsole bestaat uit FF Blast Turbo Foam. Deze foam is super licht, geeft een ultra bounch en heeft een energie teruggaven van 70%.
Asics Grip ook wel bekend van de trailschoenen. Waardoor je ultieme grip heb op beton, natte oppervlakte en voor tractie in scherpe bochten.
Carbonplaat over de gehele lengte.
Anti-slip veters voor een betere lock.

Striving for the peak

In 2018 is het avontuur van de MetaSpeed gestart tijdens de Hakone Ekiden Race in Japan. De kenners zullen dit weten, maar dit is een van de prominentste relay marathon races van het jaar. Hier kwam ASICS er achter dat zij nog geen goed antwoord hadden op de Nike Vaporfly revolutie. ASICS is onderzoek gaan doen naar hardlopers over de hele wereld. Zo hebben zij een team samengesteld van ‘s werelds beste atleten (gespecialiseerd op snelheid en lange afstand), die kritisch zijn gaan kijken naar bestaande wedstrijdschoenen en feedback zijn gaan geven gedurende de ontwikkeling van de MetaSpeed Sky. Zodoende is deze wedstrijdschoen ontwikkeld samen met wedstrijdlopers, ook wel de ware experts genoemd.
Tijdens hun onderzoek kwam ASICS erachter dat er twee verschillende hardlopers zijn, namelijk de Stride runner en de Cadance runner. In het kort houdt het in dat Stride runners grotere stappen maken, waardoor veel meters per seconde. De Cadance runners maken kleiner passen en zijn wat beweeglijker tijdens het rennen. De MetaSpeed Sky verhoogt de stapgrootte van de Stride runners met 30%, hierdoor focust de MetaSpeed Sky zich op de Stride runners. Natuurlijk komt er ook een model die specifiek geschikt is voor de Cadance runners, de MetaSpeed Edge, deze schoen komt in de loop van dit jaar uit.

metaspeed sky
Asics MetaSpeed Sky

Find your speed

Jullie zijn vast benieuwd naar wat deze schoen zo speciaal maakt. Wij zullen je niet langer in spanning houden. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de ASICS MetaSpeed Sky is eigenlijk speciaal gemaakt voor de super snelle lopers. Natuurlijk betekent dit niet dat als je meer van ‘cruise’ houdt dat je deze schoen niet kan dragen, maar de MetaSpeed Sky komt het best tot zijn recht als je rond de 3 minuut 20 per kilometer loopt. Om atleten de kans te geven om de top van hun kunnen te bereiken.

Something fast is coming

Het bovenwerk ook wel Single-Layer Engineered Mesh van de MetaSpeed Sky is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Tijdens het hardlopen word je warm, het kost je lichaam extra energie om af te koelen. ASICS heeft daar de Airflow op bedacht. De Airflow in het bovenwerk loopt diagonaal, waardoor de luchtstroom bevordert wordt. Op deze manier helpt de Airflow je lichaam af te koelen en heeft je lichaam daar minder energie voor nodig, waardoor er meer energie is om sneller te rennen. De veters zijn gemaakt van anti-slip materiaal en hebben een goede lock, veters die tijdens de run los gaan zijn nu verleden tijd.

Asics MetaSpeed Sky

New kid on the block

Het is niet te ontkennen dat de Nike ZoomX Vaporfly Next% favoriet is onder de wedstrijdlopers. Het antwoord op de Vaporfly revolutie is de MetaSpeed Sky. De MetaSpeed is vergelijkbaar met de Vaporfly. Qua specificaties komt de schoen vrijwel overeen, maar na feedback van atleten heeft ASICS niet de Pebax gebaseerde Foam gebruikt, maar de Nylon gebaseerde foam. Omdat de atleten die lekkerder vinden rennen. Tijdens het hardlopen komt je lichaamsgewicht 3x op je voet. De MetaSpeed kan je daardoor met je handen niet buigen, de Vaporfly daarintegen wel. Dit geeft ASICS het voordeel waardoor de energieteruggave behouden wordt.

Ontdek de MetaSpeed Sky

Made for longer strides

De ASICS MetaSpeed Sky is op zijn best wanneer je snel rent, als je snel rent land je vaak op je laterale middenvoet/voorvoet. Dit is de reden dat ze de voorvoet wat wijder hebben gemaakt, wat ook meteen meer stabiliteit geeft. Je wilt niet dat je voet instabiel wordt, waardoor je snelheid verliest. Bij hoge snelheid land je vaak eerst lateraal (zijkant van je voet). De Midsole Flare houdt de voet stevig op het platform bij een hoger tempo. Aan de laterale kant is er meer outsole materiaal toegevoegd, omdat ook marathonlopers aan het einde minder technisch lopen wegens vermoeidheid, om de stabiliteit te bevorderen.
De midsole bestaat uit FF Blast Turbo Foam. Deze foam is super licht, geeft een ultra bounce en heeft een energie teruggave van 70%. Dit is de hoogste energieteruggave wat ASICS ooit gehaald heeft. Deze foam is vergelijkbaar met competitieve foams. 
De Midsole Rocker heeft een energie-efficiënt ontwerp, die enkelbuigingen vermindert en de voorwaartse beweging vergemakkelijkt. Hierdoor heeft de schoen extra bounce en wordt de voorwaartste push door het design gestimuleerd. Tevens zorgt de zool voor veel grond contact. De MetaSpeed Sky is voorzien van een carbonplaat over de gehele lengte van de zool. Wat zorgt voor een krachtige afzet, vermindert de belasting op het middenvoetsbeentje en minimaliseert de mechanische beweging. De carbonplaat zit als een sandwich tussen de twee lagen foam in.

Find your confidence

De zool bestaat uit ASICS Grip. Deze Grip is bekend door de ASICS trail schoenen. ASICS heeft dit toegevoegd, omdat de topatleten de beste mogelijke grip eiste voor tractie in scherpe bochten. Maar ook omdat de ondergrond niet altijd droog is, waardoor je ook ultieme grip hebt op beton en natte oppervlakte. Deze zool is wel hoger in gewicht, maar een uitstekende grip was dusdanig belangrijk voor de topatleten, waardoor de atleten in alle omstandigheden op hun best kunnen presteren.

Asics MetaSpeed Sky
Technische specificaties ASICS MetaSpeed Sky
Offset
5 mm
Gewicht Heren
ca. 199 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 165 gram (us 8)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Wedstrijd hardloopschoenen

In één adem

Houd jij van lange afstanden op hoge snelheid en wil je het maximale uit je run halen? Dan is de ASICS MetaSpeed Sky misschien wel iets voor jou! Ben je benieuwd wat vergelijkbare modellen zijn van andere merken? Kijk dan eens naar de Nike ZoomX Vaporfly Next% of de HOKA ONE ONE Carbon X 2. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Shop

ASICS
MetaSpeed Sky voor heren

Asics MetaSpeed Sky
Shop ASICS MetaSpeed Sky voor heren
Shop

ASICS
MetaSpeed Sky voor dames

Asics MetaSpeed Sky
Shop ASICS MetaSpeed Sky voor dames
Shop

ASICS
Wedstrijd
schoenen

ASICS logo
Shop alle ASICS wedstrijdschoenen