Skip to main content

Een sluiproute naar de top bestaat helaas niet, maar met de Craft CTM Ultra Carbon ben je een eind op weg. Deze hardloopschoen is een nieuwe standaard in het ultralopen voor topatleten. Of je nu traint voor een marathon of wedstrijden loopt met extreme afstanden, dit is jouw schoen.

Shop de Craft CTM Ultra Carbon

De Craft CTM Ultra Carbon past als een handschoen, wat zorgt voor maximale krachtoverbrenging tijdens intensieve wedstrijden.

Craft CTM Ultra Carbon in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

De Craft CTM Ultra Carbon is ontwikkeld voor de neutrale loper. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor het lopen van zeer lange afstanden.
Het Ultra-bovenwerk is gemaakt van Engineered Mesh. Dit materiaal houdt je voeten koel terwijl jij kilometers verslindt.
De tussenzool is gemaakt van Vault Foam. Dit zeer lichte dempingsmateriaal geeft een energiek gevoel tijdens het lopen. Het geeft energie terug voor een zo efficiënt mogelijk gebruik van je eigen energie.
De rubberen Ultra Trac-slijtzool geeft de gewilde grip en tractie. Ook is het materiaal heel duurzaam, zodat je lang op de schoenen door kunt lopen.

De nieuwe standaard

Om tot de schoen te komen die minuten/secondes wint op terrein heeft het team van Craft de afgelopen jaren in een lab doorgebracht. Zij zijn obsessief op zoek gegaan naar meer dan maximale energieteruggave en de snelste en meeste agressieve hiel-tot-teen drop. Hieruit is de CTM Ultra Carbon ontstaan.

Craft CTM Ultra Carbon

De ultra-alles ervaring

Voor de ultieme efficiëntie en energieteruggave combineert de CTM Ultra Carbon hyperlicht Vault Foam met een getunede carbonplaat. Het Vault Foam is een lichtgewicht en duurzaam tussenzoolschuim dat een consistente voortstuwing levert over een lange periode. In de innovatieve carbonplaat zit een precisiesplit aan de voorkant, die energie teruggeeft, ook in bochten en op oneffen terrein. 
De schoen heeft ook een rubberen buitenzool met tractie die de beste duurzaamheid en tractie in zijn klasse biedt. Tevens is de tractie buitenzool geschikt voor alle soorten ondergrond. De energieteruggave en het opstijgen worden opgebouwd door het Ultra Platform, de getunede Ultra Carbon Plate en de hyper-springy Ultra Insole met popcornschuim. Deze hoogwaardige samenstelling wordt afgemaakt met Ultra-Upper van mesh. De Ultra-Upper is uit een stuk gemaakt. De vijf lagen zorgen voor een ultiem samenspel voor de maximale Ultra-ervaring. De CTM Ultra Carbon maakt het door zijn unieke samenstelling mogelijk om ultra trail marathons op hoge snelheid te bedwingen.

De perfecte balans

Ultra Platform is de zeer lichte basis waarop de Ultra-serie hardloopschoenen gebouwd worden. Als je gedurende een langere tijd wilt hardlopen is het essentieel dat de schoen zijn vorm behoudt. Dankzij het Ultra Platform biedt de schoen de perfecte balans tussen stapelhoogte, drop en voethoek. De Ultra hardloopschoenen bieden een nauwsluitende en stevige pasvorm met een atomische toebox, waardoor de schoen past als een handschoen voor maximale krachtoverbrenging tijdens intensieve wedstrijden en genoeg ruimte geeft bij de tenen voor het optimale comfort.

Zeer geschikt voor verschillende temperaturen

De meeste geavanceerde hardloopschoenen van Craft zijn voorzien van een zeer innovatie Carbon Plate waaronder ook de CTM Ultra Carbon. Deze dunne plaat is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde koolstofvezels. De plaat geeft je bijna hetzelfde gevoel als een trampoline, waardoor het de beste energieteruggave in zijn klasse biedt. De Ultra Trac Outsole is een rubberen buitenzool met 3 lamellen. Deze lamellen hebben een speciale vorm, waardoor de landing en afzettractie worden verbeterd. Door de speciale rubbersamenstelling in de zool heeft de schoen veel grip op uiteenlopende ondergronden. De CTM Ultra Carbon is licht en flexibel, waardoor de schoen zeer geschikt is voor wegen en trailondergronden in verschillende klimaatsomstandigheden.

Bekijk hier de Craft CTM Ultra Carbon
Craft CTM Ultra Carbon
Technische specificaties Craft CTM Ultra Carbon
Offset
9,5 mm
Gewicht Heren
ca. 250 gram (US 9)
Gewicht Dames
Nog onbekend
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Wedstrijd hardloopschoenen
Shop

Craft CTM Ultra Carbon heren

Craft CTM Ultra Carbon
Shop Craft CTM Ultra Carbon heren
Shop

Craft CTM Ultra Carbon dames

Craft CTM Ultra Carbon
Shop Craft CTM Ultra Carbon dames
Shop

Alle
Craft artikelen

Shop alle Craft artikelen