Skip to main content

HOKA ONE ONE heeft een gloednieuwe samenwerking met Cotopaxi waar de Torrent 2 uit voort komt. De Torrent 2 wordt gezien als een snelle en wendbare trailschoen. Dit is een agressieve, ultralichte, low profile schoen die technische grenzen verlegt om je te helpen records te breken op uitdagend terrein. Wat de samenwerking nog mooier maakt, want het merk Cotopaxi heeft een naamgenoot, namelijk een actieve stratovulkaan in de Ecuadoriaanse regio van het Andes gebergte. Hierdoor houdt Cotopaxi tijdens elke fase van de levenscyclus van een product rekening met de ethische aspecten.

Shop HOKA ONE ONE Torrent 2 Cotopaxi

Een trailschoen die je helpt records te breken op uitdagend terrein. De HOKA ONE ONE Torrent 2 biedt jou de snelheid en wendbaarheid waar je naar verlangt tijdens een trailrun.

HOKA ONE ONE Torrent 2 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Engineered Mesh-bovenwerk bevat vezels van gerecycled Polyester. Waardoor het bovenwerk meer ondersteuning biedt dan dat van haar voorganger.
De PROFLY-tussenzool biedt een zachte landing en effectieve demping. Ook biedt het een responsief en reactief gevoel bij de afzet.
De Sticky Rubber-slijtzool heeft meerdere noppen gekregen in verschillende richtingen. Hiermee geven de trailschoenen verbeterde grip en tractie op verschillende ondergronden.

Do Good

Het credo van Cotopaxi, ‘Do Good’, raakt elk aspect van het bedrijf. Van het donatie model tot de bedrijfscultuur en het duurzame productontwerp. 1% van de inkomsten wordt besteed aan het bestrijden van armoede en het ondersteunen van gemeenschapsontwikkeling. Iedere aankoop van een klant zou een gift zijn aan de mensen die in de armste regio’s van de wereld leven. Cotopaxi vertegenwoordigt de geest van avontuur, optimisme en vastberadenheid. Elk jaar geeft Cotopaxi gericht subsidies aan non-profitorganisaties, zij zetten zich in om armoede uit te roeien. Cotopaxi vindt het belangrijk om gerecycled te worden en zij willen de personen die de producten maken met respect behandelen. Om ervoor te zorgen dat iedereen die met Cotopaxi-producten in aanraking komt goed wordt behandeld, werken ze samen met leveranciers om een strenge gedragscode na te leven. De ‘oude’ standaard is door de mensen die de producten maken mondiger te maken, duurzame relaties op te bouwen en ervoor te zorgen dat de producten tot leven komen. Dit onder eerlijke duurzame arbeidsomstandigheden, wat de toeleveringsketen dan ten goede komt.

HOKA ONE ONE Torrent 2

Een innovatieve hardloopschoen

“Radicale veranderingen beginnen vaak als je een eenvoudig probleem probeert op te lossen.” Aldus de medeoprichters van HOKA ONE ONE. Zij wilde graag een schoen ontwerpen die de snelheid bevorderd om van de heuvels af te dalen. Bij toeval ontworpen zij een hardloopschoen die niet alleen de ervaring van de afdaling verbeterde, maar ook van de heuvel op lopen. Door het aanpassen van de schoen bleek dat hardlopers beter gingen presteren.

Time to fly

De HOKA ONE ONE Torrent 2, is een snelle trailschoen. De Torrent 2 is de tweede editie van het model en is ontworpen voor het lopen van trainingen op een snel tempo over trails. Je zou de Torrent 2 ook als wedstrijdschoen kunnen gebruiken, als je een comfortabele demping zoekt tijdens het lopen van je wedstrijd. Het ‘Engineered Mesh’-bovenwerk bevat vezels van gerecycled Polyester. Hierdoor draagt de Torrent 2 niet alleen een steentje bij aan het bewaken van het milieu, maar biedt het bovenwerk ook iets meer ondersteuning dan dat van haar voorganger. De ‘overlays’ op het bovenwerk bieden bescherming tegen slijtage door takken en stenen. De ‘PROFLY’-tussenzool biedt een zachte landing en effectieve demping. Ook biedt het een responsief en reactief gevoel bij de afzet. De slijtzool heeft net als het bovenwerk ook een kleine update gekregen. De ‘Sticky Rubber’-slijtzool heeft meerdere noppen gekregen in verschillende richtingen. Hiermee geeft de trailschoen een verbeterde grip en tractie op verschillende ondergronden en is ze zeer geschikt voor het lopen van technische trails.

Voor ieder wat wils

Ben je enthousiast geworden over HOKA ONE ONE en ben je geïnteresseerd in vergelijkbare schoenen? Kijk dan eens naar de HOKA ONE ONE Mafate Speed 3. Ben je meer opzoek naar een veelzijdige trailschoen die ook geschikt is voor technische en uitdagende trails, kijk dan eens naar de HOKA ONE ONE Speedgoat. Zoek je iets vergelijkbaars van een ander merk, dan is de Asics Gel Fujitrabuco Sky misschien iets voor jou.

HOKA ONE ONE Torrent 2

In één adem

Het verschil tussen de Torrent en de Torrent 2 is de samenwerking met Cotopaxi. Dankzij deze samenwerking hebben zij een schoen ontwikkeld die gemaakt is van gerecycled materiaal. Waardoor de Torrent 2 ook zijn steentje bijdraagt aan het milieu. Met deze schoen kan je dus ultiem genieten van de natuur!
Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
5 mm
Gewicht Heren
ca. 264 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 215 gram (US 7.5)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Trailschoen
Shop

HOKA ONE ONE Torrent 2 Cotopaxi Unisex

HOKA ONE ONE Torrent 2 Cotopaxi
Shop Torrent 2 Cotopaxi Unisex
Shop

HOKA ONE ONE Torrent 2

Shop Torrent 2
Zie ook

Alle HOKA ONE ONE schoenen

HOKA ONE ONE mach 3
Shop alle HOKA ONE ONE schoenen