Skip to main content

De Nike ZoomX Vaporfly NEXT% 2, de tweede versie van de schoen waarmee records worden gebroken, ook wel de snelste schoen ooit genoemd. Deze tweede editie van de ZoomX Vaporfly NEXT% hebben ze geprobeerd nog sneller te maken dan zijn voorganger. Middels feedback van Eliud Kipchoge hebben ze dit model verder kunnen optimaliseren. Deze snelle schoen is zeer geschikt voor neutrale wedstrijdlopers, die niet vies zijn van een lange afstand.

Shop de Vaporfly NEXT% 2

Menig wedstrijd wordt op deze schoen gelopen, de lopers vliegen ermee over de finish. Wil jij weten wat er veranderd is in de Vaporfly 2? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Nike Vaporfly NEXT% 2 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Vaporfly NEXT%2
Het ZoomX-schuim, wat zich tevens over de gehele lengte bevindt, zorgt voor een lichtgewicht en responsief gevoel.
De carbonplaat zorgt voor een stuwend gevoel en optimaliseert een soepele pas overgang.
De diepe groeven in de slijtzool helpen je om op verschillende ondergronden en wisselende raceomstandigheden toch optimaal te kunnen presteren.
Het mesh materiaal in het bovenwerk is zachter en meer ademde dan de Vaporweave.

De snelste schoen ooit

De reden voor de overgang van Vaporfly 4% naar de Vaporfly NEXT% was omdat de schoen dusdanig veel updates had gekregen om deze nog beter en sneller te maken. Reviews van topatleten hebben ervoor gezorgd dat de NEXT% is ontstaan. De NEXT% blijft de prestaties verleggen op marathonparcours over de hele wereld. Met deze schoen kan je uitkijken naar de wedstrijddag en bestaat de kans om sneller over de streep te komen.

Goed, beter, best

Om deze tweede editie nog iets beter te maken dan zijn razend snelle voorganger hebben ze extra functies toegevoegd om de schoen comfortabeler en duurzamer te maken. Tevens zijn ze overgegaan naar een dames en heren variant in plaats van unisex, waardoor de pasvorm is verbeterd. Het mesh materiaal in het bovenwerk is zachter en meer ademd dan de Vaporweave. Waardoor de schoen zich beter vormt naar de voet wat zorgt voor extra comfort, maar ook het ademend vermogen stimuleert. Wat ook voor extra comfort zorgt is de vernieuwde tong. Door de zakken met padding aan de bovenkant wordt de pasvorm geoptimaliseerd, maar het verminderd ook de druk van de veters. Tevens is er een voetversteviging toegevoegd wat ervoor zorgt dat je voet beter omsloten wordt, wat zorgt voor een beter ondersteuning. De voorvoetversteviging is ook op de plekken geplaatst waar veel slijtage optreed.

Oud maar vertrouwd

Net zoals de voorganger wordt er ook bij deze editie gebruikgemaakt van de ZoomX demping, met een carbonplaat over de gehele lengte, wat zorgt voor een uitstekende energieteruggave. De carbonplaat zorgt voor een stuwend gevoel en optimaliseert een soepele pas overgang. Het ZoomX-schuim, wat zich tevens over de gehele lengte bevindt, zorgt voor een lichtgewicht en responsief gevoel. De diepe groeven in de slijtzool helpen je om op verschillende ondergronden en wisselende raceomstandigheden toch optimaal te kunnen presteren. De vertrouwde details onder de voet die zorgen voor de magische reputatie blijven behouden. Waardoor barrières worden doorbroken en persoonlijke records (PR’s) haalbaarder zijn dan ooit.

Vaporfly NEXT% 2

Ben jij klaar om records te breken?

Ben jij benieuwd geworden naar deze schoen? Je shopt hem hier in onze webshop.

Shop alle Nike wedstrijdschoenen

In één adem

Heb jij na het lezen ook zin gekregen om jouw PR’s te verbreken? Een goede schoen is het halve werk. Maar je moet er zelf natuurlijk ook iets voor doen. De Nike ZoomX Vaporfly NEXT% 2 is een upgrade van zijn voorganger die al erg goed was. Ze hebben de schoen voornamelijk comfortabeler en duurzamer gemaakt. Ben jij enthousiast geworden over wedstrijdschoenen en ben je benieuwd wat vergelijkbare modellen zijn van andere merken? Onderstaande modellen zijn gedegen concurrenten van de Vaporfly: de Saucony Endorphin Speed, HOKA ONE ONE Carbon X2, HOKA ONE ONE Mach 4 of de Brooks Hyperion Elite 2. Deze snelle schoenen kunnen een eindsprint tijdens een wedstrijd interessant maken. De nieuwe Nike ZoomX Vaporfly NEXT% 2 shop je hier in onze webshop. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties Nike ZoomX Vaporfly NEXT% 2
Offset
8 mm
Gewicht Heren
Nog onbekend
Gewicht Dames
Nog onbekend
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Wedstrijd hardloopschoenen
Shop

Nike Air Zoom
Vaporfly NEXT% 2
voor heren

Vaporfly Next% 2
Nike Air Zoom Vaporfly NEXT% 2 voor heren
Shop

Nike Air Zoom
Vaporfly NEXT% 2
voor dames

Vaporfly NEXT% 2
Shop Nike Air Zoom Vaporfly NEXT% 2 voor dames
Shop

Nike
wedstrijd
schoenen

NIKE
Shop alle Nike wedstrijdschoenen