Skip to main content

Fan van de Saucony Ride 13? Dan heb ik goed nieuws voor je! Dit voorjaar lanceert Saucony de Ride 14 en wordt de status van allround hardloopschoen weer bevestigd. Met minimale aanpassingen in het bovenwerk en de slijtzool is de Ride 14 ook stabiel en betrouwbaar. Het snellere design onderscheidt de 13 van de 14 en wie weet draagt dit wel bij aan een nieuw PR.

Shop de Saucony Ride 14

Heb je nog geen kennis gemaakt met de Ride, maar klinkt een neutrale schoen voor alledaags gebruik als muziek in je oren? Dan nemen wij je graag mee in de eigenschappen van de Ride 14 en wie weet ben jij daarna ook fan.

De Saucony Ride 14 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Saucony Ride 14
De FORM-FIT technologie van het bovenwerk combineert nieuw en gevormd mesh met een lichter en strakkere constructie
Het RUNSHIELD-bovenwerk heeft een waterbestendig membraan
Rond de enkel is de Ride 14 lager uitgesneden
De PWRRUN-tussenzool biedt genoeg demping om veel kilometers te maken
De COLDTRAC-slijtzool biedt meer grip op koude oppervlakten

Terugblik Ride 13

Bij de kennismaking met de Ride 13 viel meteen op dat Saucony veel veranderd had ten opzichte van de Ride ISO 2. Het bovenwerk, de tussen- en slijtzool waren in de make-over gegooid. Om de vernieuwde eigenschappen van de Ride 13 weer helder te hebben, lopen we hier kort doorheen.

De FORM-FIT technologie in het bovenwerk bestaat uit Engineerd Mesh met 3D-geprinte overlays. Dit zorgt ervoor dat de pasvorm voor de meeste lopers geschikt is. Het gestroomlijnde design is ademend, van lichtgewicht materiaal en zorgt dat je voeten omsloten worden zonder te knellen.

In de tussenzool is gebruik gemaakt van PWRRUN-foam. Dit zorgt voor een ideale mix tussen demping en responsiviteit, waardoor ook lange runs geen probleem zijn. Het lichtgewicht materiaal stimuleert de natuurlijke afwikkeling van je voeten. Daarnaast is de zool gemaakt op basis van EVA-materiaal, wat erg duurzaam is. Extra grip is gecreëerd met de Blown-rubber slijtzool en alleen op de plekken waar het echt nodig is. Hierdoor is de schoen niet onnodig verzwaard. In het Blown-rubber zit carbon verwerkt wat zorgt voor net dat beetje extra demping. De ergonomische groeven over de voorvoet zorgen voor stimulatie van de natuurlijke afwikkeling.

Saucony Ride 14
Saucony Ride 14

Maar wat heeft Saucony dan wel veranderd?

De FORM-FIT technologie van het bovenwerk combineert nieuw en gevormd mesh met een lichter en strakkere constructie. De hoeveelheid perforaties in het bovenwerk is een stuk meer dan in de Ride 13. Hierdoor ademt de schoen meer en wordt ventilatie verbeterd. Door het RUNSHIELD-bovenwerk is de schoen waterbestendig en houdt de regen je niet meer tegen. De strakkere constructie zorgt voor meer comfort en een op maat gemaakte fit. De vulling in de hiel en tong zorgt voor extra ondersteuning. Rond de enkel is de Ride 14 lager uitgesneden. Voor lopers die houden van meer bewegingsvrijheid is dit gunstig, maar heb je liever meer stevigheid rond je enkel dan is dit misschien niet ideaal.

Je bent een stapje voor op de elementen door de COLDTRAC-slijtzool. De slijtzool geeft meer grip op koude oppervlakten dan de Blown-Rubber slijtzool. Hierdoor biedt de Ride 14 meer grip en tractie. 

Wat wel overeenkomt tussen beide modellen is de plaatsing van de groeven en het uiterlijk van de slijtzool.

Lekker allround

Niet voor niets is de Saucony Ride een populaire schoen onder veel neutrale hardlopers. Lange rit, tempo-training of nog even snel na het werk een rondje? Het kan allemaal door het allround karakter van de Ride. Doordat het FORM-FIT bovenwerk gecombineerd is met mesh-materiaal is de omsloten pasvorm niet knellend en goed ademend. Daarbij biedt de PWRRUN-tussenzool genoeg demping om veel kilometers te maken en is de Ride 14 voorzien van weerbestendig materiaal om de elementen te trotseren. Misschien heeft Saucony weinig veranderd omdat goed soms gewoon goed is?!

Saucony Ride 14

In één adem

De kleine updates in de Saucony Ride 14 maken de allround schoen nóg idealer. Voor de beginnende hardloper is het ook een fijne schoen. Door de demping, lage heeldrop en goede ondersteuning kan je de Ride 14 gebruiken om te ontdekken wat bij je past. De schoen is zeer geschikt voor verschillende afstanden waardoor je gemakkelijk kunt groeien in het aantal kilometers. Vergelijk de Ride 14 eens met de Air Zoom Pegasus 37, Brooks Ghost 13 en HOKA ONE ONE Clifton 7. Het allround karakter komt overal naar voren, maar natuurlijk heeft elke schoen zijn unieke eigenschappen.

Ben je (weer) enthousiast over de Ride 14? Je shopt de schoen hier in onze webshop. Wil je ze liever eerst proberen of vergelijken met andere modellen? Kom dan langs of maak een afspraak in één van onze winkels. Voor meer vragen en informatie kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
8 mm
Gewicht Heren
ca. 278 gram (US maat 9)
Gewicht Dames
ca. 238 gram (US maat 7.5)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoen
Shop

Saucony Ride 14 voor heren

Ride 14
Shop Saucony Ride 14 voor heren
Shop

Saucony Ride 14 voor dames

Ride 14
Shop Saucony Ride 14 voor dames
Shop

Alle Saucony schoenen

Saucony
Shop alle Saucony schoenen