Skip to main content

Als ik het heb over dé allround hardloopschoen van Nike dan is de kans erg groot dat de Pegasus meteen door je hoofd schiet. En dat geldt voor menig hardloper, of je nu recreatief geniet van je run of elite bent. De Nike Air Zoom Pegasus is bekend en geliefd om zijn licht, comfortabel en veerkrachtige ride! De designers van Nike hebben weer hun best gedaan om de Nike Air Zoom Pegasus 38 nóg comfortabeler te maken.

Shop Nike Air Zoom Pegasus 38

Wat is het geheim van de Pegasus? Welke verbeteringen zijn gemaakt en welke succesfactoren zijn weer meegenomen in de Nike Air Zoom Pegasus 38? Ik vertel je graag alles over mijn favoriet!

Nike Air Zoom Pegasus 38 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Nike Air Zoom Pegasus 38
Het sandwich-mesh-materiaal is zacht en ademt zeer goed.
In de voorvoet is meer ruimte gecreëerd voor de tenen en zorgt zo voor meer comfort.
De tong en het vetersysteem geven een fijn omsluitend gevoel.
Ga je voor de FlyEase variant? Dan hoef je geen veters meer te strikken.
De middenzool van React Foam en de Zoom Airbag geven meer demping zonder de energieteruggave te verminderen.
De Zoom Airbag is genderspecifiek afgestemd voor optimale opvang van druk onder de voorvoet.
De slijtzool is geïnspireerd op de top-modellen VaporFly en Zoom Fly voor extra grip.

Nike’s all-time favourite

Waarschijnlijk komt de naam Pegasus je al bekend voor en dat is niet gek. Nike introduceerde de Pegasus in 1983, werd toen gedoopt als ‘schoen voor elke hardloper’ en maakte deze reputatie meer dan waar. Als het aan Nike ligt, is de Pegasus de meest vertrouwde en betrouwbare hardloopschoen van het bedrijf. Deze status houden ze graag hoog door elk jaar kleine details en aanpassingen te maken, zonder de magie van de schoen te verliezen. Magie? Ja, dat durf ik wel te zeggen. De Pegasus is al bijna 40 jaar (!!) een allround hardloopschoen, voor zowel recreatieve als elite hardlopers en te gebruiken voor je dagelijkse run of tijdens een marathon. Ben je benieuwd naar de evolutie van de all-time favourite van Nike? Bekijk hier alle ins and outs door de jaren heen.

Nike Pegasus
Nike Pegasus
Nike Pegasus
Nike Pegasus
pegasus 38

Van boven naar beneden

De Nike Air Zoom Pegasus 38, ofwel Pegasus 38 om het makkelijker te maken, is een neutrale hardloopschoen met een allround karakter. Elk jaar probeert Nike de schoen nog meer te verbeteren, zonder grote aanpassingen te maken. Wat is er bij de Pegasus 38 vernieuwd en wat heeft Nike behouden? Laten we dat opsplitsen voor het overzicht. Ik neem je mee door het bovenwerk, de middenzool en de slijtzool zodat alles helder is.

Luister naar je fans

De grootste veranderingen die Nike heeft doorgevoerd in de Pegasus 38 zijn het Sandwich-mesh-materiaal en de pasvorm. Het vernieuwde mesh-materiaal is zacht, heeft een hoog ademend vermogen en biedt comfort. In de voorvoet is meer ruimte gecreëerd zoals bij de modellen voor de Pegasus 36. Nike heeft hier goed geluisterd naar de fans van de Pegasus. Zij gaven aan dat de Pegasus 36 en 37 strakker om de voorvoet zaten, waardoor de tenen minder ruimte hadden om te bewegen. De tong is opgevuld en een nieuw websysteem omsluit de voet beter bij het strikken van de veters. Alles om de pasvorm van de Pegasus 38 te optimaliseren.

Nike Air Zoom Pegasus 36
Nike Zoom Pegasus Turbo 2

Veerkrachtiger dan ooit tevoren

De lichte middenzool bevat meer van het Nike React Foam dan de Pegasus 37. Hierdoor is de middenzool nog steeds veerkrachtig en stevig over de hele lengte, maar is de demping verbetert. Het foam is zacht genoeg om te reageren op bewegingen, maar het zakt niet te veel in voordat het terugkaatst. Daarnaast is de Zoom Airbag in de voorvoet meegenomen uit de Pegasus 37, wat zorgt voor extra veerkracht onder de voorvoet. Nike kiest hiervoor om de hardlopers met een voor- of middenvoetlanding extra energieteruggave en comfort te bieden. De Zoom Airbag is genderspecifiek afgestemd om de druk onder de voet zo optimaal mogelijk op te vangen. Uiteraard heeft Nike ervoor gezorgd dat het gewicht van de middenzool laag is gebleven, waardoor het vertrouwd lichte gevoel van de Pegasus weer is meegenomen.

Optimale grip

Het ontwerp van de slijtzool is identiek aan de Pegasus 37. De slijtzool is geïnspireerd op Nike’s bekende Vaporfly en Zoom Fly. Onder de voorvoet zijn twee verschillende soorten rubber geplaatst met beiden een eigen structuur voor optimale grip. Onder de hak is duurzaam rubber geplaatst om ook goede grip te bieden bij een haklanding. Door het gebruik van deze slijtzool maakt Nike de Pegasus af tot ideale allround hardloopschoen. Of je de schoenen nou aantrekt voor een tempoloop, lange duurloop of intervaltraining, het magische gevoel ervaar je altijd.

Nike Air Zoom Pegasus 38

FlyEase

Nike zou Nike niet zijn als ze niet blijven verbeteren en innoveren. Door de FlyEase-versie van de Pegasus 38 hoef je niet meer je veters te strikken. De veterloze variant maakt gebruik van een systeem met ritssluiting die de pasvorm met slechts één hand vastzet.

In één adem

De kleine updates in de Pegasus 38 geven het oude, vertrouwde gevoel van de Pegasus weer terug. Door te blijven verbeteren, heeft Nike gezorgd voor extra demping en meer comfort. De status van allround hardloopschoen en favoriet onder veel hardlopers blijft wederom hoog overeind staan, op naar 40 jaar Pegasus!

Vergelijk de Air Zoom Pegasus 38 eens met Ride 14, Brooks Ghost 13 en HOKA ONE ONE Clifton 7. Het allround karakter komt overal naar voren, maar natuurlijk heeft elke schoen zijn unieke eigenschappen.

Geloof je ook in de magie van de Air Zoom Pegasus 38? Je shopt de schoen binnenkort in onze webshop. Wil je ze liever eerst proberen of vergelijken met andere modellen? Kom dan langs of maak een afspraak in één van onze winkels. Voor meer vragen en informatie kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties Nike Air Zoom Pegasus 38
Offset
10 mm
Gewicht heren
ca. 309 gram (US 10,5)
Gewicht dames
onbekend
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Shop

Nike Air Zoom Pegasus 38 voor dames

Nike Air Zoom Pegasus 38
Shop Nike Air Zoom Pegasus 38 voor dames
Shop

Nike Air Zoom Pegasus 38 voor heren

Nike Air Zoom Pegasus 38
Shop Nike Air Zoom Pegasus 38 voor heren
Shop

Nike hardloopschoenen dames en heren

Nike hardloopschoenen
Shop alle Nike allround hardloopschoenen