Skip to main content

Een schoen die eruit ziet alsof hij rechtstreeks uit de ruimte komt? Dit kan alleen de Brooks Aurora-BL zijn. Geïnspireerd op de lancering van de Apollo 11 heeft Brooks een schoen ontwikkeld die dichtbij het gevoel van een maanwandeling komt. Als hardloper zal je hoogstwaarschijnlijk geen bezoek gaan brengen aan de maan, maar met de Brooks Aurora-BL kom je dichtbij dat gevoel. Ben jij op zoek naar een functionele hardloopschoen die er echt tussenuit springt en die niemand anders in jouw omgeving heeft? Dan is de Aurora de ideale schoen voor jou.

! De Brooks Aurora-BL is gecanceld in de EU.

Brooks wilde een schoen ontwerpen die licht is. Een schoen die je het gevoel geeft alsof je door de lucht zweeft, net als op de maan. De Brooks Aurora-BL is een innovatieve hardloopschoen. De zool is met stikstof geïnjecteerd. Hierdoor heb je een zachter, lichter en responsiever hardloop gevoel dan ooit te voren. De Aurora-BL is een eenmalige schoen om dit vernieuwde materiaal ‘te vieren’. Het materiaal wordt later doorgevoerd in andere modellen van Brooks. Ben jij benieuwd naar deze schoen die in een beperkte oplage komt? Wij nemen alle ins and outs met je door.

Brooks Aurora-BL in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Brook Aurora-BL
De tussenzool van de Aurora kan onafhankelijk bewegen ten opzichte van de schoen. Hierdoor kan jij bewegen zoals je wilt zonder dat een schoen je beperkt in je bewegingsvrijheid.
De DNA LOFT v3 demping van de Aurora is met stikstof geïnjecteerd. Hierdoor heb je een zachter, lichter en responsiever hardloop gevoel dan ooit te voren.
De vorm van het hiel- en teen-deel van de schoen is aangepast. Hier heeft Brooks de Glide Roll technologie gebruikt. Deze technologie zorgt voor een soepele afwikkeling van landing tot afzet voor een meer natuurlijke hardloop ervaring.
Het bovenwerk omsluit de voet goed wat zorgt voor steun over de gehele voet.
Het fijne gaas rondom de voorvoet is transparant.

Ruimtevaart design

De Brooks Aurora-BL is een neutrale, allround hardloopschoen. De schoen is ideaal voor je dagelijkse run, maar kan zeker ook gebruikt worden voor een duurloop. Het ruimtevaart element is in de gehele schoen doorgevoerd. Neem bijvoorbeeld de grijze hielkap. Deze is gemaakt van reflecterend materiaal en er zitten drie ronde bollingen achterop. Met een beetje fantasie zou dit zomaar een onderdeel van een ruimtepak kunnen zijn. 
Het bovenwerk omsluit de voet goed wat zorgt voor steun over de gehele voet. Het fijne gaas rondom de voorvoet is transparant. Dit maakt de schoen een eye catcher. De oranje of roze band in het bovenwerk valt direct op. Het is niet enkel decoratief, maar heeft ook een functie. Deze band zet je voet goed vast. Al deze elementen tezamen geeft het bovenwerk een futuristische uitstraling. De schoen oogt zwaar door het volume, maar niets is minder waar. De schoen weegt maar liefst 230 gram (heren).

Aurora BL
Brook Aurora-BL

Apollo 11

Ook in de middenzool is er gedacht aan het ruimtevaart design. De middenzool is geïnspireerd op de wanden binnenin een ruimtestation of raket. Deze middenzool maakt het verhaal compleet, want de zool is geïnjecteerd met stikstof. Brooks gebruikt de DNA LOFT-demping als basis. Het vloeibare stikstof wordt verhit tot het in gas veranderd. Dit wordt geïnjecteerd in de DNA LOFT-demping. Het vernieuwde materiaal wordt DNA LOFT V3 genoemd. Hierdoor is de schoen heel zacht, comfortabel en responsief. Dit exclusieve dempingsmateriaal is gebaseerd op Apollo wat ruimte betekent.

Landing op de maan

De schoen heeft een middenzool waar je niet omheen kan. Deze is vrij robuust, maar ontzettend licht. Op de zool bij de hiel zit een knopje wat misschien wel voor een turboboost kan zorgen. Dit is natuurlijk een grote knipoog naar de Apollo 11 en geeft helaas geen echte turboboost. Het meest opmerkelijk aan deze schoen is de zool. De tussenzool van de Aurora kan onafhankelijk van elkaar bewegen. Hierdoor kan jij bewegen zoals je wil zonder dat een schoen je beperkt in je bewegingsvrijheid. Dit wordt ook wel decoupled genoemd. Het vermindert de belasting op je scheenbenen en knieën. De GuideRoll technologie geeft de zool een ronde vorm wat zorgt voor een soepele afwikkeling, van landing tot afzet.

Brooks Aurora-BL

BlueLine Lab

Twee leuke weetjes. De naam van dit lab is afkomstig van de blauwe lijn die Brooks plakken op marathon parcours. Als je deze blauwe lijn volgt dan ben je ervan verzekerd dat je de kortste en snelste route hebt genomen naar de finish.
Het BlueLine Lab van Brooks probeert innovaties zo snel mogelijk door te voeren. Zo streven ze erna om de producten binnen twaalf tot vijftien maanden te ‘lanceren’.

Shop Brooks allround hardloopschoenen
Technische specificaties Brooks Aurora-BL
Offset
6 mm
Gewicht Heren
ca. 230 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 215 gram (US 8)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoen

In één adem

De Brooks Aurora-BL is een futuristische schoen. Hierdoor is het ook niet gek dat de schoen met veel innovatie komt. Het meest opmerkelijk aan de schoen is de zool die geïnjecteerd is met stikstof, maar ook onafhankelijk van elkaar kan bewegen. De Aurora-BL is een eenmalig schoen om dit vernieuwde materiaal ‘te vieren’. Het materiaal wordt later doorgevoerd in andere modellen van Brooks. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Brooks Aurora
Shop

Brooks
Allround schoenen
Voor heren

Brooks Dyad
Shop Brooks Allround schoenen Heren
Shop

Brooks
Allround schoenen
voor dames

Brooks Trace
Shop Brooks allround schoenen dames
Shop

Brooks
Schoenen
Heren en dames

Brooks Logo
Shop alle Brooks hardloopschoenen