Skip to main content

Mizuno’s antwoord op de carbon revolutie

Mizuno streeft altijd naar nieuwe hoogten in de sport, maar is dat nog mogelijk in de wereld van carbon hardloopschoenen? Met de nieuwste glasvezel Wave Plate gaat Mizuno dwars tegen de carbon trend in. En natuurlijk hoort bij zo’n rebelse hardloopschoen een passende naam. Ontdek in deze blog alles over de Mizuno Wave Rebellion.

Mizuno Wave Rebellion in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van de Mizuno Wave Rebellion

Mizuno Wave Rebellion
Gerecyclede PET veters
Het bovenwerk bestaat uit één laag gerecycled PET airmesh. Dit zorgt voor een hoog ademend vermogen.
De tong is semi-geïntegreerd in het bovenwerk. Hierdoor sluit het bovenwerk goed om de voet. In de tong zit een dun laagje foam zodat de veters niet snijden.
De Wave Plate is verrijkt met glasvezel materiaal. Het materiaal buigt mee, slaat energie op en springt daarna snel en krachtig terug.
De Wave Plate is aan beide zijden verhoogt. Dit zorgt voor extra stabiliteit.
Het nieuwe Mizuno Enerzy Lite in de tussenzool is gemaakt van nylon.
De slijtzool is gemaakt van lichtgewicht G3 rubber. Dit zorgt voor veel grondcontact, extra grip en tractie. Door de verbreding van de zool bij de voorvoet en de hak biedt de schoen extra stabiliteit.

Extreem veerkrachtig

De Mizuno Wave Rebellion is het antwoord op de carbon trend. Extreem veerkrachtig, minder agressief maar buigzamer dan hardloopschoenen met carbon. Dit is mogelijk door het gebruik van glasvezel in de Wave Plate. Een ideale wedstrijdschoen voor hardlopers die op zoek zijn naar snelheid.

Mizuno Wave Rebellion

Bovenwerk

Het bovenwerk bestaat uit één laag gerecycled airmesh materiaal. Dit zorgt voor een hoog ademend vermogen en veel comfort. De binnenzijde bestaat uit een half vastgezette tong van rekbaar materiaal. Hierdoor sluit het bovenwerk goed om de voet. Door het gebruik van een dun laagje foam in de tong snijden de gerecyclede veters niet.

Mizuno Wave Rebellion

Tussenzool

Het meest innovatieve onderdeel van deze schoen is de tussenzool. De Wave Plate van Mizuno is verrijkt met glasvezel en loopt als een tweetand vork door tot onder de voorvoet. In vergelijking met de andere Wave Plates van Mizuno is deze Wave Plate krachtiger. Om precies te zijn 11 keer krachtiger dan de huidige PEBAX Plates. Het materiaal in de plaat buigt mee, slaat energie op en springt daarna snel en krachtig terug. Hierdoor biedt de schoen ondersteuning voor hardlopers die gaan voor snelheid. Daarnaast is dit materiaal milieu vriendelijker. Er is gebruik gemaakt van olie uit de Castorboon. Door het gebruik van de Castorboon reduceert de uitstoot van CO2 met 38% ten opzichte van de normale PEBAX plate.
Ten slotte is aan beide zijden de Wave Plate verhoogt. Dit zorgt voor extra stabiliteit.

Het nieuwe Mizuno Enerzy Lite in de tussenzool is gemaakt van nylon. Dit is 22% zachter en 35% veerkrachtiger dan U4ic, wat ik veel andere Mizuno hardloopschoenen is verwerkt. In de voorvoet is extra dempend materiaal toegevoegd. Hierdoor is een 8 mm heeldrop gecreëerd. Het gevolg is een soepele afwikkeling naar de middenvoet en minder belasting op de hak.

Mizuno Wave Rebellion

Slijtzool

De slijtzool is gemaakt van lichtgewicht G3 rubber. Dit zorgt voor veel grondcontact tijdens het afwikkelen en extra grip en tractie tijdens de afzet. Door de verbreding van de zool bij de voorvoet en de hak biedt de schoen extra stabiliteit.

Mizuno Wave Rebellion

Exclusief verkrijgbaar bij All4running

Eind sprint

Ben je op zoek naar een wedstrijdschoen zonder carbon en wil je zeker zijn van snelheid? Dan is de Mizuno Wave Rebellion zeer geschikt. Door het gebruik van glasvezel is deze schoen buigzaam en veerkrachtig. Daarbovenop komen de voordelen van het nieuwe Mizuno Enerzy Lite in de tussenzool. Dit zorgt voor extra zachte en veerkrachtige demping. Zeker niet onbelangrijk; Mizuno heeft milieu bewuste keuzes gemaakt bij het creëren van dit nieuwe model.

Vergelijk de Wave Rebellion eens met de Saucony Endorphin Speed 2. Opvallend is de nylon plaat en vergelijkbare demping.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties Mizuno Wave Rebellion
Offset
8 mm
Gewicht
ca. 230 gram
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Wedstrijdschoenen

Mizuno Wave Rebellion heren

Shop nu

Mizuno Wave Rebellion dames

Shop nu

Alle Mizuno hardloopschoenen

Shop nu