Skip to main content

Al jarenlang is de ASICS Nimbus het paradepaardje van ASICS. De beste technologieën zijn verwerkt in deze dagelijkse hardloopschoen voor de neutrale hardloper. De ASICS Gel-Nimbus 24 is de zachtste en lichtste Nimbus versie tot nu toe. Wil je weten waarom? Wij vertellen je alles over deze allround hardloopschoen en de updates.

Shop ASICS Gel Nimbus 24

ASICS Gel Nimbus 24 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Nieuwe demping in de vorm van Flytefoam Blast Plus in de gehele zool. Dit materiaal is 15% lichter en geeft 15% meer demping ten opzichte van de ASICS novablast collectie.
TRUSSTIC system verwerkt in de tussenzool (en niet meer in de slijtzool). Dit zorgt voor een soepelere overgang van hak naar voorvoet.
Dunnere en langere schoenlip. Dit zorgt voor een betere enkel omsluiting en pasvorm.
ASICS Lite Rubber in de slijztool. Dit is 15 tot 20% lichter rubber materiaal dan bij de ASICS Nimbus 23, maar met behoud van de duurzaamheid van vorige Nimbus edities

Lichtste en zachtste versie allertijden

ASICS heeft grote sprongen voorwaarts gemaakt met onder andere hun ASICS Novablast collectie. De Novablast is een iets lichtere, maar ook allround hardloopschoen van ASICS. De nieuwste technologieën vanuit deze schoen zijn nu verwerkt in de ASICS Nimbus 24.

De demping in de ASICS Gel-Nimbus is geheel vernieuwd door de toevoeging van FF Blast+. Het is de eerste keer dat ASICS deze demping gebruikt in hun hardloopschoenen. Dit materiaal is 15% lichter en 15% meer dempend ten opzichte van de ASICS Novablast. Daarnaast is het bekende TRUSSTIC system (wat een plastic plaat is tussen de hak en voorvoet voor stabiliteit) voor de eerste keer verwerkt in de zool. Dit zorgt voor een soepelere afwikkeling van hak naar voorvoet. Daardoor is de ASICS Nimbus zowel geschikt voor de korte als lange afstanden.

Shop ASICS Gel Nimbus 24

Smalle pasvorm

Van nature hebben hardloopschoenen van ASICS altijd een wat strakkere en smallere pasvorm ten opzichte van andere hardloopmerken. En dat is ook het geval bij de ASICS Nimbus 24. Dat komt doordat ASICS een Aziatisch merk is en de meeste Aziatische voeten zijn relatief smaller dan Europese en Amerikaanse voeten. De hielkap is intern verstevigd en zorgt voor extra stabiliteit rondom de enkel. In het midden van de schoen zit de schoen wat strakker en in de voorvoet zit juist iets meer ruimte voor het uitzetten van de voet.
De pasvorm rondom de voet is daarnaast verbeterd door een dunnere elastische schoenlip. De schoenlip heeft ook meer ventilatiegaten gekregen voor een beter ademend vermogen.

Nimbus 24

Duurzaamheid

In de ASICS Nimbus 24 vinden wij het nieuwe ASICS Lite Rubber, wat een 15 tot 20% lichter rubber materiaal is dan bij de ASICS Nimbus 23 maar met behoud van de duurzaamheid die wij kennen van de vorige Nimbus edities. De slijtzool is voor de eerste keer over de gehele zool doorgetrokken, wat zorgt voor een beter grondcontact en afwikkeling van de voet.

Finish

De ASICS Nimbus 24 is de lichtste Nimbus versie allertijden door de toevoeging van FF Blast+ in de zool. Het pascomfort is verbeterd door de nieuwe en dunnere schoenlip. En last but not least is de Nimbus 24 een stuk soepeler geworden doordat het TRUSSTIC system voor de eerste keer is verwerkt in de zool.

nimbus-24

Beginners en haklanders

De Nimbus 24 is de ideale hardloopschoen voor een beginnende hardloper en haklander. Je zult je afvragen waarom dan? Als beginner wil je het hardlopen rustig opbouwen en volhouden. Daar is deze hardloopschoen uitermate geschikt voor. Veel beginners krijgen vaak last van kuiten en achillespezen. Deze hardloopschoen kan dat voorkomen. De ASICS Nimbus staat namelijk bekend om zijn hogere heeldrop wat de druk verlaagt op de kuiten en achillespees. Daarnaast heeft deze schoen gel-laag in de hak die zorgt voor extra demping en comfort. Deze GEL-technologie voelt echt alsof je op wolkjes loopt.

Shop ASICS Gel Nimbus 24
Technische specificaties ASICS Gel Nimbus 23
Offset
10mm heren / 13mm dames
Gewicht heren
ca. 309 gram
Gewicht dames
ca. 261 gram
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Type demping
Flytefoam + Flytefoam Propel
Technische specificaties ASICS Gel Nimbus 24
Offset
10mm heren / 13mm dames
Gewicht heren
ca. 289 gram
Gewicht dames
ca. 253 gram
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Type demping
Flytefoam + Flytefoam Blast+

Shop

ASICS Gel Nimbus 24
voor heren

nimbus-24
Shop Shop ASICS Gel Nimbus 24 voor heren

Shop

ASICS Gel Nimbus 24
voor dames

nimbus-24
Shop ASICS Gel Nimbus 24 voor dames

Shop

De collectie van
ASICS

ASICS
Shop alle ASICS