Skip to main content

“Wat voor hardloper ben jij?” Dit staat centraal bij de lancering van het nieuwste sporthorloge van Polar in 2022, de Polar Pacer Pro. Waar de ene hardloper enkel voor zijn of haar plezier loopt en voldoende heeft aan het meten van het tempo en de afstand, traint de ander voor een marathon en wil mooie routes lopen tijdens de langere duurloop. Er zijn ook hardlopers die het hardlopen combineren met een andere sport zoals zwemmen, fietsen of krachttraining. Dit horloge is gemaakt voor al deze sporters. Lees hieronder de Polar Pacer Pro review van onze experts.

Shop de Polar Pacer Pro

Wij testten de Polar Pacer Pro en vertellen je alles over de technische eigenschappen en onze eigen ervaringen. Ook vergelijken we dit horloge met de populaire Garmin Fenix 7. Kies je voor een sporthorloge van Polar of Garmin? Wij vergelijken beide merken met elkaar, zodat je weet welk Garmin vs Polar sporthorloge bij jouw wensen past.

YOU. BETTER. RUN.

Polar Pacer Pro met een vriendelijk prijskaartje

Wat de Polar Pacer Pro uniek maakt zijn de premium functies voor een wat lager prijspunt. De Pacer Pro is namelijk voorzien van GPS, polsmeting, routebegeleiding, muziekbediening en multisport functies voor onder andere triatlon. Voorheen zaten deze functies alleen in de hogere segment sporthorloges, maar de Pacer Pro maakt deze nu ook toegankelijk voor een grotere groep sporters. Daarnaast heeft de polsmeting een update gekregen en is betrouwbaarder geworden. Of je dus van plan ben te trainen voor je eerste 5km, je debuut op de marathon wilt maken of juist een 1/8 triatlon wilt doen, de Polar Pacer Pro kan jou begeleiden richting jouw sportdoel.

Polar-Pacer

Lichtgewicht om elke dag te dragen

Met zijn 41 gram is dit horloge nog lichter in gewicht dan de Polar Vantage M2. Als je het horloge om hebt, voel je bijna niks om de pols. Het draagcomfort is verbeterd door de vernieuwde Polar Precision Prime polsmeting die een platter design heeft gekregen. Bij de vorige Polar modellen had deze polsmeting nog uitstekende ronde bolletjes, maar deze is nu platter gemaakt zodat de licht detectoren dieper in de huid kunnen doordringen en het terugkerende licht wordt geregistreerd. Daarmee worden afwijkingen van de hartslagmeting om de pols voorkomen met de Polar Pacer Pro.

De Polar Pacer Pro is voor elke pols geschikt

De Pacer Pro is zowel geschikt voor een dunnere damespols (maat S: 120-190mm) als een dikkere herenpols (maat M/L: 145-210mm) omdat het horloge met een extra lange polsband wordt geleverd. Het horloge heeft een display afmeting van 45 bij 45mm en is voorzien van een glasvezel versterkte polymeerbehuizing en Gorilla Glas 3.0. Dit is een gehard glas wat is ontworpen om dun, licht en schadebestendig te zijn. Daarmee is dit Polar horloge extra bestand tegen stoten, vallen en extreme weersomstandigheden. Eerder waren alleen duurdere horloges zoals de Polar Grit X voorzien van Gorilla Glas. Het is dus een mooie stap dat Gorilla Glas ook wordt toegepast bij de midrange Polar toestellen. De Polar Pacer Pro heeft een premium uitstraling en is ook prima te gebruiken als lifestyle horloge.

Wandeltest

De wandeltest is een eenvoudige en veilige test om inzicht te krijgen hoe je aerobe conditie zich ontwikkelt. Tijdens de test ga je na een warming-up wandelen in een zo constant mogelijk tempo en boven een vooraf bepaalde hartslag . Als de hartslag te laag is, dan krijg je een seintje. Door deze test krijg je een berekende VO2 max. Je VO2 max geeft je een indicatie van jouw conditie.

Premium Functies

Multisport

De Polar Pacer Pro is voorzien van meer dan 40 verschillende sportprofielen waaronder multisporten zoals triatlon. Bij de triatlon worden niet alleen de zwem-, fiets- en looptijden bijgehouden, maar ook de tijden van de wisselzones. Het horloge geschikt voor zwemmen in het zwembad en zwemmen in openwater.

Routebegeleiding

Het importeren van routes naar de Polar Pacer Pro is heel eenvoudig via de app van Komoot. Dit is een gratis app waarmee je routes kunt maken en delen met andere sporters. Zodra je een route hebt gemaakt, hoef je enkel de koppeling tussen Polar en Komoot te maken via de Polar flow app.
Tijdens het navigeren volg je een witte lijn en krijg je afslag-voor-afslag een duidelijk tril- en piepsignaal zodat je weet welke kant je op moet. Mocht je toch de weg kwijt zijn geraakt, dan is dit geen probleem want dit Polar horloge heeft ook een “back to start” functie die je terug leidt naar jouw beginpunt.

Muziekbediening

Met de Polar Pacer Pro is het mogelijk om muziek van je telefoon te bedienen. Tijdens het luisteren van je playlist kan je het volume bedienen, maar ook skippen naar een vorig of een volgend nummer. Je moet dus wel altijd je telefoon meenemen, want je kan geen nummers downloaden op dit horloge.

Polar Pacer PRO versus Garmin Fenix 7

Al een paar jaar is de Garmin Fenix een van de populairste sporthorloges. Dat komt omdat dit premium horloge naast de standaard sportfuncties, ook mogelijkheden heeft voor navigatie, muziek en betaalmogelijkheden. We gaan de Polar Pacer PRO vergelijken met dit model en zullen onze mening geven.

“De afgelopen 2 weken heb ik de Garmin Fenix 7 en Polar Pacer Pro om beide polsen gedragen en alle data en functies met elkaar vergeleken. Wat mijn opviel is dat de Polar Pacer Pro veel lichter is in gewicht dan de Garmin Fenix (41 gram versus 79 gram). Daarnaast is de behuizing ook platter van de Polar terwijl de accuduur van beide horloges gewoon heel goed is voor iedere sporter (Garmin 73uur GPS en Polar 35uur GPS). Ik sport 5 dagen in de week en moest beide horloges na ongeveer 7-9 dagen opladen”

“Ik was onder de indruk van de nauwkeurigheid van de polsmeting van Polar. Ik liep als training een duurloop van 10km en vergeleek de Garmin Fenix (met de HRM-PRO borstband) met de Pacer Pro. Op beide horloges was de hartslag 119 en dat is best bijzonder. Een borstband is vaak toch nauwkeuriger, omdat je dichter bij het hart meet. Maar in dit geval is de polsmeting even betrouwbaar als de borstband. Bij intervaltraining zag ik wel verschillen, maar dat is logisch omdat polsmeting veranderingen in hartslag pas later oppakt”

Test-Polar-Pacer

“Wat ik leuk vind aan de Pacer Pro is dat je dagelijkse trainingssugesties krijgt op basis van je vorige trainingen. Je horloge geeft je dan een training die je kunt doen om jezelf te verbeteren. Dit kunnen zowel kracht, cardio als mobiliteit/lenigheid trainingen zijn. Meestal zijn het kortere workouts van 20 tot 30 minuten. Deze work-outs kun je dus ook goed doen op niet-hardloopdagen. Op het scherm laat een bewegend poppetje zien hoe je de oefening moet uitvoeren. Bij Garmin beperken deze trainingssugesties tot alleen hardlooptrainingen.”

“Als laatste heb ik de navigatie van beide toestellen vergeleken. Op beide horloges kan je routes importeren en volgen. De Polar horloges werken met Komoot.  Hier maak je een gratis account aan waar je eenvoudig routes kunt maken of routes van andere lopers kunt downloaden. Bij Garmin is de navigatie met een volledig kleurenscherm zoals je dat ook gewend bent bij fiets- en autonavigatie. Bij de Polar is het een zogenaamd “broodkruimelspoor” wat je kan volgen, oftewel een zwart scherm met een witte lijn die je moet volgen. Ik vond dit eigenlijk meer dan genoeg. Het toestel geeft namelijk voor elke afslag aan welke kant je op moet. Zo zie je bijvoorbeeld in het scherm een afbeelding van een rotonde en de pijl die dan recht over die rotonde gaat. Kortom de Polar Pacer Pro is ideaal in gebruik als je wilt navigeren voor hardlopen, fietsen en wandelen.”

“Mijn conclusie is dat de Polar Pacer Pro echt een hele goede aanschaf is voor zowel beginnende en gevorderde hardlopers die premium functies willen, maar niet de hoofdprijs willen betalen. De Garmin Fenix 7 heeft dan wel extra functies zoals betaalmogelijkheden, opladen via zonne-energie en een langere batterijduur maar voor deze opties betaal je dan ook een stuk meer.

“Stay on pace like a pro”

Als we de Polar Pacer Pro vergelijken met de andere Polar toestellen, dan zit dit toestel tussen de Polar Vantage M en Polar Vantage V2. Alle functies die de Vantage M heeft, die heeft de Pacer Pro ook en zelfs nog extra functies zoals navigatie, hillsplitter en een barometer. De toevoeging van het Gorilla Glas 3.0 en het lichte gewicht geven de Polar Pacer Pro een luxe uitstraling. Daarmee is dit een prachtig horloge om de hele dag te dragen.

Vind je de Polar Pacer Pro te uitgebreid qua functies? Zoek je een meer “back to basic” sporthorloge? Vanaf volgende maand komt Polar met de Polar Pacer en dit is een no-nonsense GPS-hardloophorloge met alle essentiële functies. Mocht je nog vragen hebben, kom dan gerust langs in een van onze winkels waar we dummies hebben liggen zodat je dit model kunt passen. Uiteraard kan je ook vragen stellen over de Polar Pacer Pro aan onze productexperts bij de klantenservice.

Shop de

Polar
Pacer Pro

Polar Pacer Pro
Shop de Polar Pacer Pro
Shop de

Polar
Pacer

Polar Pacer
Shop de Polar Pacer
Zie ook

Alles van
Polar

Polar
Shop Polar