Skip to main content

De meeste mensen rennen weg als zij een monster zien. Maar voor dit monster hoef je niet bang te zijn. Dit monster is misschien wel jouw nieuwe hardloopvriend. On lanceert de nieuwe On Cloudmonster, een hardloopschoen met extreem veel demping en comfort voor elke training. Trek de On Cloudmonster aan en ga op een monsterlijk avontuur!

Shop de On Cloudmonster

De On Cloudmonster in detail

On Cloudmonster
Max CloudTec, de grootste Cloud-elementen voor zachte landingen
Gerecycled bovenwerk wat bestaat uit 50% gerecycled polyester
Tussenzool gemaakt van extra dik Heilion superfoam voor extreme demping
Speedboard: een kunststof plaat voor een explosieve, voorwaartse afzet

Get weird

Hardloopschoenen van On hebben er altijd vreemd en apart uitgezien. De ene hardloper vindt het mooi, de andere hardloper vindt de schoen spuuglelijk. Maar achter deze gekke zool zit een filosofie om hardlopers letterlijk vooruit te helpen. De rondingen van de zool, de zogenaamde Clouds, kunnen zowel verticaal als horizontaal samendrukken en uitzetten. Dit geeft jou als hardloper niet alleen een horizontale, maar ook een voorwaartse demping. De On Cloudmonster bevat Max CloudTec, de grootste Cloud-elementen aller tijden. Deze Max CloudTec werkt samen met een tussenzool van extra dik Helion superfoam.

Door deze technieken te combineren heeft de schoen meer demping in vergelijking tot de andere allround hardloopschoenen van On. Hardlopen op de On Cloudmonster voelt in het begin vreemd aan omdat je een andere demping gaat ervaren dan wat je gewend bent. De zool is veel dikker dan andere modellen van ON en geeft minder grondcontact. Als je eenmaal langer gaat lopen dan ga je deze zachte zool waarderen. De schoen nodigde ons uit om langer te lopen dan wij van plan waren.

Shop de On Cloudmonster

Geen correctie, maar wel ondersteuning

Het Zwitserse merk On maakt geen antipronatie hardloopschoenen, omdat zij niet geloven in het corrigeren van de voet door middel van harde correctieblokken onder de voetboog of extra stijve tussenzolen. In plaats daarvan werkt On met een Speedboard, wat de voet niet corrigeert maar begeleid. Het Speedboard bevindt zich tussen de Helion superfoam tussenzool en de Clouds. Deze kunststof plaat, die loopt van hak naar voorvoet, zorgt voor stabiliteit en een voorwaartse afzet. Tijdens het hardlopen voelt de On Cloudmonster heel stabiel aan, ook bij het lopen op onverharde paden. Deze “maximum cushioning” schoen laat de voet prettig afrollen, alsof je continue van een heuvel aan het hardlopen bent.

On Cloudmonster
On Cloudmonster

Maximale demping, minimale footprint

De On Cloudmonster is in meerdere opzichten een duurzame schoen. Zo bestaat het bovenwerk uit 50% gerecycled polyester. De gehele schoen is gemaakt uit 30% gerecyclede materialen. In de toekomst zal ook de zool duurzamer gemaakt worden, maar dat is over het algemeen lastiger. Dit komt omdat bij het maken van dempende zolen vaak chemische processen komen kijken.

Het Speedboard heeft ook een duurzaam karakter. Deze plaat is gemaakt van polypropeen, wat veel wordt gebruikt voor het maken van broodtrommels en drinkbekers. Vanuit het milieu gezien is dit een van de vriendelijkste materialen, omdat het een zuinige grondstof is met weinig uitstoot van gevaarlijke stoffen.

“Welkom bij de dikke zolen show”

Vroeger moesten hardloopschoenen zo licht mogelijk zijn. Hardloopmerken kwamen met schoenen die steeds dunner werden qua zool. De gedachte was namelijk hoe lichter de schoen, hoe makkelijker en lekkerder je kan hardlopen. Dit had ook nadelen, want de impact op de gewrichten is groter en het herstel na bijvoorbeeld een lange duurloop is ook langer. Tegenwoordig zien we juist veel meer merken met hun versie van “extreem dikke zolen”. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Hoka Bondi, Nike Invincible en de Adidas Ultraboost. En vanaf nu doet On ook mee in deze categorie “maximale demping” met de nieuwste On Cloudmonster. Ultiem comfort om eindeloos lang te kunnen lopen met minder belasting op het lichaam.

On Cloudmonster

“Dit is de schoen die ik nog miste in de collectie van On”

Jim KruiverWinkelmedewerker All4running | Productexpert

“Wij testen dit monster”

In het Belgische Merksplas was team All4running uitgenodigd voor het testen van de On Cloudmonster. Onder leiding van oud toploper (13-voudig medaillewinnaar op diverse NK’s) Edwin de Vries hebben collega’s Jim en Daan de nieuwste schoen van ON getest. Wat vonden zij van deze schoen? Geeft deze schoen echt die monsterlijke demping die On beloofd? Onze collega Jim, die winkelmedewerker is bij All4running Alkmaar testte deze schoen uit en deelt zijn ervaringen.

“In eerste instantie voelde de Cloudmonster wat instabiel aan, maar zodra je erop gaat hardlopen voelt hij heerlijk zacht aan. En dat miste ik op dit moment wel in de collectie van ON. Ik moet ook zeggen hoe langer je de schoen aan hebt, hoe lekkerder hij gaat zitten. De pasvorm is ook heerlijk, omdat het bovenwerk perfect om de voet zit. Kortom dit is de schoen die ik nog miste in de collectie van On.”

Dream On

De On Cloudmonster is niet alleen een indrukwekkende schoen om te zien, maar ook een indrukwekkende schoen om op te lopen. Deze allround hardloopschoen geeft veel meer demping dan de andere modellen van On. En dat is een positieve ontwikkeling, omdat veel merken inmiddels een eigen versie hebben van een “maximum cushioning” hardloopschoen. Als je droomt van het lopen van een halve marathon of marathon, dan is dit de keuze binnen het assortiment van On.

Ben je benieuwd hoe de On Cloudmonster aanvoelt? Kom dan gerust langs in een van onze winkels om deze hardloopschoen te testen op onze Shoeadvisor. Wij bekijken aan de hand van een drukplaat met 16.000 sensoren of de On Cloudmonster genoeg ondersteuning voor jou biedt.

De On Cloudmonster is vanaf nu ook beschikbaar in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.

Shop de On Cloudmonster
Technische specificaties On Cloudmonster
Offset
6 mm
Gewicht Heren
ca. 275 gram
Gewicht Dames
ca. 230 gram
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Type demping
Helion superfoam + MaxCloudTec
On Cloudmonster
Shop de

On Cloudmonster dames

Shop de On Cloudmonster
Shop de

On Cloudmonster heren

On Cloudmonster
On Cloudmonster heren
Zie ook

Alles van
On

On
Shop On