Skip to main content

Op de 20e van elke maand nemen we alle releases van de komende maand met je door. Welke schoenen, gadgets, speciale collecties en kleding worden de komende maand gelanceerd? Na het lezen van de Launch Radar ben je weer helemaal op de hoogte. Is er nog meer? Jazeker. In de Launch Radar lees je bovendien welke producten wij uitgebreid voor jou gaan testen en de komende maand over gaan schrijven. Wij zorgen dat jij altijd volledig op de hoogte bent van datgene dat gaat komen!

Carbonplaat
De Carbon plate, of Carbon plaat in het Nederlands, is gemaakt van Carbon-vezels. De verschillende merken hebben ieder zo een eigen manier hoe ze het Carbon vormgeven en toepassen.
Het gebruik van Carbon in hardloopschoenen is niet per se nieuw. Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 werd het materiaal al zo nu en dan gebruikt. Enkel is de manier waarop het nu gebruikt wordt velen malen effectiever.
Door de golvende vorm van de Carbon plaat geeft de plaat een extra stimulans bij de afzet. Hierdoor wordt je extra vooruit gestuwd.
De Carbon plaat is sterk en stijf. Dit voel je ook als je hardloopschoenen die een carbon plaat bevatten, aantrekt. Pas wanneer je tempo maakt, gaat de Carbon plaat voor je werken en neemt dat stijve gevoel af.
Het Carbon is zo’n succes omdat het zeer licht van gewicht en enorm sterk is. Ook is het vrij eenvoudig te produceren.

Een springveer in je hardloopschoen

In de maand juni komen er maar liefst 3 merken met nieuwe carbon schoenen op de markt. ASICS, adidas en Saucony lanceren alle drie hun topmodellen. Maar carbon wat hield dat ook alweer in? Hiernaast leggen we het nog een keer uit.

Shop alle hardloopschoenen met carbon

There are no speed limits.

adidas Adizero Adios Pro 3

Reikhalzend kijken we uit naar deze release. De lancering van een nieuwe carbonschoen is toch altijd net even wat spannender. Wat voor nieuwe technieken gaan we zien? En gaat deze wedstrijdschoen jouw records verbreken? De nieuwste adidas Adizero Adios Pro 3 is de ideale wedstrijdschoen voor het lopen van nieuwe records op de halve en hele marathon. In Duitsland heeft ons team de schoen al kunnen testen. Lees hier de preview.

Release date: 23 juni 2022
Pre-order: 1 juni 2022
Uitgebreide review: Ja
Type loper: Neutraal
Type schoen: Wedstrijdschoenen

Shop nu

ASICS
Metaspeed

“Hoe word je een snellere hardloper?” Dit vroeg ASICS zich af toen zij de nieuwste ASICS Metaspeed Sky en Metaspeed Edge ontwikkelden. De ene hardloper verlengt zijn paslengte, de andere hardloper verhoogt zijn of haar pasritme. Hier vanuit gaande zou er voor iedere hardloper dan ook een andere carbon wedstrijdschoen moeten zijn. Zo zit de carbonplaat bij de Sky dicht bij de voet voor een directer gevoel en is daardoor geschikt voor de “stride runner”. Bij de Edge zit de plaat lager in de tussenzool zodat je op een zachter voetbed staat en dit is ideaal voor de “cadans hardloper”. In Malaga heeft ons team deze schoen al gezien tijdens een wedstrijd en we vroegen Europees Kampioen marathonlopen Koen Naert naar zijn ervaringen. Lees meer hierover in deze blog.

Release date: 14 juni 2022
Uitgebreide review: Ja
Type loper: Neutraal
Type schoen: Wedstrijdschoenen

Saucony Endorphin Pro 3

Juni lijkt wel de maand van de carbonschoenen. De Saucony Endorphin Pro 3 zal het licht zien en ogen doen verblinden. Deze wedstrijdschoen is geüpdatet met een 4mm dikkere PWRRUN-tussenzool terwijl het gewicht 10 gram omlaaggaat. Het bovenwerk is geïnspireerd op spikes, die altijd een extreem dun maar sterk design hebben qua pasvorm. Al deze updates maken de Endorphin Pro 3 tot een van de meest spannende schoenlanceringen van dit jaar.

Release date: 21 juni 2022
Uitgebreide review: Ja
Type loper: Neutraal
Type schoen: Wedstrijdschoenen

Ben jij een echte snelheidsduivel? Check hier dan al onze wedstrijdschoenen.

Keep in touch!

Salomon Pulsar Trail Pro

Op zoek naar een nieuwe trailschoen? Salomon brengt volgende maand de Salomon Pulsar Trail Pro uit. Deze maximum Cushioned trailschoen, stack height 33-27mm met een drop van 6mm, is ideaal voor dagelijks gebruik. De schoen is geschikt voor een grote diversiteit aan ondergronden. De Salomon Trail Pro is een high-performance schoen. De schoen maakt gebruik van de Salomon Energy Blade. Deze nieuwe technologie voegt een TPU plaat toe aan de Energy Surge tussenzool. Hierdoor word je als het ware naar voren geduwd.

Release date: juni 2022
Type loper: Neutraal
Type schoen: Trailschoenen

Shop nu

Nike Pegasus Trail 4

De Nike Pegasus hardloopschoenen zijn een begrip in de hardloopwereld. Vroeger was er alleen de wegvariant, maar sinds enkele jaren ook is er ook een trail versie. De nieuwste Nike Pegasus Trail 4 komt op het juiste moment. De zomer is het ideale seizoen om nieuwe routes te ontdekken. Het voordeel van de Pegasus Trail 4 is het hybride karakter. Deze trailschoen is zowel geschikt voor het lopen op asfalt als op zachte trailpaden. Jouw trailavontuur begint dus vanaf jouw voordeur!

Release date: juni 2022
Uitgebreide review: Ja
Type loper: Neutraal
Type schoen: Trailschoen

Elke dag op de trails te vinden of binnenkort voor het eerst op pad? Bekijk hier onze collectie.

adidas Adistar CS

De neutrale hardloper kon al van deze fantastische schoen genieten en vanaf volgende maand is het de beurt aan de overpronerende hardlopers. Of je nu een beginner bent of een meer ervaren hardloper – de adidas Adistar CS is er voor jou. Ben je benieuwd wat wij van de adidas Adistar vonden,lees hier onze review. Alle goede eigenschappen van het ‘origineel’ zijn namelijk meegnomen in de CS. Geen zin om verder te lezen? Hier volgt een korte opsomming: Een uitstekende hardloopschoen voor lange afstanden, stabiliteit zonder beperkingen, de beproefde combinatie van de EVA-foam tussenzool en de Continental-slijtzool en nog veel meer.

Release date: juni 2022
Uitgebreide review: Ja
Type loper: Anti-pronerende hardloper
Type schoen: Allround hardloopschoen

adistar cs
trace

Brooks Trace 2

In juni lanceert Brooks de Brooks Trace 2. Een goede en degelijke schoen met een eerlijke prijs voor de beginnende hardloper. De schoen heeft een BioMoGo tussenzool. Deze tussenzool past zich aan op jouw snelheid, paslengte en gewicht. Het gesegmenteerde crash pad systeem zorgt voor een soepele hiel naar teen transitie en een zachte landing. Het nieuwe engineered mesh bovenwerk is uitermate ademend en de 3D Fit Print zorgt ervoor dat de schoen goed aansluit op je voet. Doordat Brooks de juiste keuzes heeft gemaakt is de Brooks Trace 2 een goede doorontwikkeling ten opzichte van het eerste model. Wie weet loop jij de zomer vanaf volgende maand ook ‘Happy’ tegemoet.

Release date: juni 2022
Type loper: Neutraal
Type schoen: Allround hardloopschoen

Saucony Tempus

Naast nieuwe versies van vertrouwde modellen komt er zo nu en dan ook nog een echt nieuwe schoen uit. Komende maand is het de beurt aan Saucony. Zij lanceren dan de opvolger van de Saucony Hurricane, de gloednieuwe Saucony Tempus. De schoen maakt gebruik van het PWRRUN PB-foam. Dit foam zorgt voor een goede energie teruggave. De Saucony Tempus is een schoen voor de neutrale hardloper om dagelijks te gebruiken. Het lijkt erop dat Saucony haar arsenaal weer heeft opgefrist met een goede, betrouwbare en mooie schoen.

Release date:  juni 2022
Type loper: Neutraal
Type schoen: Allround hardloopschoen

adidas Supernova 2

In juni lanceert adidas naast de Endorphin prestatie schoenen ook de adidas Supernova 2. Een hardloopschoen voor dagelijks gebruik. Of je nu twee kilometer rustig gaat joggen of twee uur op stevig tempo gaat hardlopen de adidas Supernova 2 helpt je er doorheen. Net als zijn voorganger is deze adidas schoenen voorzien van zowel een Boost als een Bounce. Alles bij deze schoen, kijkend naar de hiel kijkt en alle andere onderdelen van de schoen draait om comfort. En als kers op de taart draag je met deze schoen ook nog mee aan een betere wereld. De schoen is namelijk gemaakt van Parley Ocean Plastic.

Release date:  juni 2022
Type loper: Neutraal
Type schoen: Allround hardloopschoen

Ga jij elke dag wel op pad? Bekijk hier ons ruime assortiment allround hardloopschoenen.

prev