Skip to main content

Loop met ons mee via Strava of de adidas Running app

End plastic waste

Oceaanplastic dringt onze voedselketen binnen, beschadigt zeedieren en beïnvloedt zelfs ons klimaat. Daar moet verandering in komen en jij kunt helpen. Samen met adidas gaat All4running actie ondernemen. Met elke 10 minuten die we rennen, ruimen adidas en Parley het gewicht van een plastic fles op – tot 250.000 kg. Doe je met ons mee? Meld je aan voor Run For The Oceans.

Aanmelden StravaAanmelden adidas Running app

Hoe werkt het?

Run for the oceans

Aanmelden

Meld je gemakkelijk aan voor de All4running X adidas groep via Strava of via de adidas Running app.

StravaAanmelden adidas Running app

Run!

Loop tussen 23 mei en 8 juni zoveel mogelijk hard en leg je kilometers vast in één van de apps. Terwijl je meeloopt maak je ook nog eens kans op een adidas Parley outfit, geheel gemaakt van gerecyclede materialen. Wij geven maar liefst 3 Primeblue outfits weg.

Run for the oceans

Samen opruimen

Met elke 10 minuten die we rennen, ruimen adidas en Parley het gewicht van een plastic fles op – tot 250.000 kg.

Creativiteit versus plastic

Plastic is een goedkoop en sterk materiaal. Het kent duizenden toepassingen en we zijn zo gewend aan het gebruik ervan. Maar eigenlijk is dit materiaal een enorme vervuiler van onze planeet. Bijna elk stuk plastic dat wordt gemaakt is nog steeds in een bepaalde hoedanigheid aanwezig. Bijna negenmiljoen ton daarvan eindigt elk jaar in onze oceanen en richt daar enorm veel schade aan. Plastic afval vervuilt ook stranden waar geen mens komt.

Wist je dat deze producten van oceaanplastic zijn gemaakt?

adidas x Parley

adidas is een van de grondleggers van Parley for the Oceans. Het bedrijf wil een leidende rol spelen bij het vinden van manieren om plasticvervuiling te voorkomen. De adidas x Parley collectie is gemaakt van ten minste 75% onderschept plastic afval.

Het plastic afval wordt verzameld door Parley’s wereldwijde schoonmaaknetwerk op afgelegen stranden in kustgebieden zoals op de Malediven. Het plastic wordt schoongemaakt, gestript en vervolgens naar een verwerkingsfabriek gestuurd. De plastic snippers worden dan verhit en gedroogd voordat ze in kleine smeltbare korrels worden veranderd. Deze korrels worden versmolten tot draden waar Ocean Plastic van wordt gesponnen; een high-performance polyester garen met alle kwaliteiten van nieuw plastic. Het garen wordt gebruikt om een complete collectie schoenen, T-shirts, leggings en meer mee te ontwerpen.

Shop Parley

adidas Primeblue

adidas Primeblue is high-performance garen gemaakt van 50% Parley Ocean Plastic. Dit is geüpcycled plastic afval dat onderschept is langs de kust, zodat het onze oceanen niet kan vervuilen. Neem een product als de nieuwe adidas Ultraboost 21. Dit is gemaakt met Primeblue: 50% van het bovenwerk is vervaardigd uit een textiel dat voor 92% uit Primeblue-garen bestaat. Geen nieuw polyester.

Shop Primeblue
adidas Primeblue