Skip to main content
Asics MetaRide

Asics MetaRide

Een nieuw tijdperk is aangebroken, het tijdperk van de Asics MetaRide. De MetaRide is ontworpen om hardlopers verder en langer te laten lopen, zonder dat het extra energie kost. Met de innovatieve Guidesole-technologie zet Asics een stap richting de toekomst. Lopers hechten veel waarde aan nieuwe technologieën. Het team van Asics ontwikkelde daarom een nieuwe neutrale hardloopschoen die het hardloper makkelijker maakt.

Asics MetaRide

Guidesole

The key technology

Om energie te besparen en vermoeidheid te verminderen heeft Asics de Guidesole-technologie ontwikkeld. Deze constructie in de tussenzool brengt de voet automatisch in een voorwaartse beweging. Tegelijkertijd wordt de rotatie van de enkel verminderd. De basis van de curve bestaat uit hard schuim in het bovenste deel van de tussenzool. De MetaRide combineert dit harde schuim met zachter schuim in de onderste laag van de tussenzool. Op deze manier kan er gemakkelijk een dynamische kromming worden gerealiseerd die de enkel in een bepaalde hoek houdt. Asics wil met de Guidesole-technologie een nieuwe loopervaring bieden, waarbij het voelt alsof het hardlopen vanzelf gaat.

Asics MetaRide

Outride your run

Het design van de MetaRide is geïnspireerd op het van een berg af fietsen en de Japanse uitdrukking Koron-Koron. Koron-Korin is het geluid dat een voorwerp maakt als het omvalt en het blijft rollen. Dit uit zich in een zool die constant in beweging is. De vloeiende beweging staat centraal in de Asics MetaRide. Maar kan een dergelijk ontwerp een hardloper in staat stellen om verder te gaan, met minder energie? De gebogen zool van de MetaRide met twee lagen schuim geeft je het gevoel alsof je voeten over de grond zweven. In de hiel biedt de Rearfoot Gel-technologie bescherming tegen stoten en ongewenste rotatie. Daarnaast bieden de groeven in de slijtzool optimale grip.

Asics MetaRide