Skip to main content

Brooks

Ghost 14

Op weg naar 0 CO2-uitstoot tegen 2040

Shop nu

Comfort, reactievermogen en duurzaamheid

Deze neutrale hardloopschoen is een van de populairste modellen van het merk Brooks. De Ghost 14 is geschikt voor alle afstanden en is dus ideaal voor de dagelijkse hardloopronde. Niet alleen draagt deze schoen bij aan een zachte landing, maar hij draagt ook bij aan het milieu. De Ghost 14 is namelijk een koolstofneutrale hardloopschoen. Zo werkt Brooks aan een gezondere planeet.

Verandering in de tussenzool

De grootste verandering ten opzichte van de Brooks Ghost 13 is de tussenzool. Het DNA Loft-schuim dat gebruikt wordt in de tussenzool zat bij zijn vorige versie in de hak verwerkt voor een betere schokabsorptie. Dit zorgde voor een stabiele landing. Nu is het DNA Loft-schuim in de hele tussenzool verwerkt. Dit zorgt voor een soepele overgang en een zachte demping bij iedere stap.

Ondersteunende pasvorm

Het DNA Loft-materiaal in de Brooks Ghost 14 zorgt niet alleen een zachte demping, maar het materiaal heeft ook een responsieve werking. Dit zorgt voor een veerkrachtige afzet zodat elke stap moeiteloos aanvoelt. De Ghost 14 heeft een pasvorm waarbij je voldoende ruimte hebt in de voorvoet, net als zijn vorige versie. Samen met de verbeterde 3D Fit Print-technologie zorgt de Ghost 14 voor een zachte maar stabiele hielkraag. De nieuwe, plattere veters zorgen voor dat je goed contact houdt met je middenvoet.

Samen voor een betere planeet

Brooks werkt hard om de uitstoot die zij produceren tijdens het maken van hardloopschoenen te minimaliseren. Tijdens het hardlopen genieten we namelijk van de zuurstof die we tot ons kunnen nemen, dus dit zijn we ook verschuldigd aan de planeet. Brooks heeft als doel om tegen 2040 netto 0 CO2-uitstoot te bereiken. Door prioriteit te geven aan het gebruiken van gerecyclede materialen zal de uitstoot flink verminderen.

De CO2-uitstoot van de Ghost 14 is 10,34 kg CO₂eq

Dit omvat de productie van materialen, de assemblage van het product, de verpakking en distributie en het einde van de levensduur van de Ghost 14. Bijna al het bovenwerk bevat nu minimaal 30% gerecycled polyester en veel is al 100% gerecycled polyester – inclusief de bovenlaag van de sokvoering, tongvoering, versterking van de neus en meer. Brooks betrekt materialen bij fabrieken die hernieuwbare energie gebruiken. Tevens maken ze gebruik van verfprocessen met een lage impact. De uitstoot die Brooks nog niet heeft kunnen verminderen, compenseren ze door CO2-compensaties in te kopen.

Brooks Ghost 14

Heren

Shop nu
Brooks Ghost 14

Dames

Shop nu