Skip to main content

New Balance

Fresh Foam 1080v10

De optimale combinatie tussen maximale demping, flexibiliteit en een laag gewicht voor duurlopen en snellere trainingen.

In 2014 werd het eerste model hardloopschoenen met Fresh Foam op de markt gebracht: de 980v1. De afgelopen jaren hebben Fresh Foam en het Data-to-Design principe, dat er aan ten grondslag ligt, een vaste plek ingenomen in de New Balance-collectie. Met de nieuwe 1080v10 wordt de evolutie versneld met het compleet nieuwe Fresh Foam X. Lichter, zachter en meer ‘energy return’ dan het reguliere Fresh Foam.

De grootste veranderingen

Onder de loep

De New Balance Fresh Foam 1080v10 is op veel gebieden veranderd. Zo zorgt het nieuwe Hypoknit 2.0-bovenwerk samen met de UltraHeel voor een betere pasvorm. Maar, de belangrijkste verandering ten opzichte van de voorganger is het lichtere gewicht. De 1080v10 voor neutrale lopers beschikt over New Balance’ nieuwste Fresh Foam X. Dit materiaal voelt zachter aan dan het gebruikelijke Fresh Foam, terwijl het meer energie teruggeeft tijdens het hardlopen. Doordat de tussenzool meer lazer incisies bevat, kan het meer demping geven. De slijtzool is niet achtergebleven want ook deze heeft een update gekregen. Onder de tenen en de hiel is Endurance-rubber verwerkt dat zeer slijtvast is. Ten slotte is de slijtzool licht gebogen. Bij New Balance noemen ze dit ‘rocker’ en dit betekent dat de zool meebeweegt bij het afwikkelen van de voeten. Op deze manier blijven de schoenen responsief en kun je kilometers blijven maken.

In vergelijking met de v9 is de 1080v10:

18%

Flexibeler

8,5%

Zachter

7,5%

Lichter

11,2%

Hogere energieteruggave

18%

Flexibeler

8,5%

Zachter

7,5%

Lichter

11,2%

Hogere energieteruggave

Wil je alle details van de New Balance 1080v10 weten? Lees dan onze blog waar we het model van top tot teen behandelen.

Lees meer