Skip to main content

New Balance Fresh Foam 1080v11

De 1080 is een topmodel van New Balance. Een daily trainer, ideaal voor lange duurlopen.

Never change a winning team

Dat is wat ze bij New Balance gedacht moeten hebben. Want in de elfde versie van deze populaire, neutrale hardloopschoenen zijn maar enkele verbeteringen doorgevoerd. Dit komt door het Data-to-Design-principe dat er aan ten grondslag ligt. Dit houdt in dat er eerst diverse data wordt verzameld van een groep lopers, om vervolgens de 1080 vorm te geven.

Shop de 1080v11

Een kleine wijziging

Het bovenwerk van de 1080v11 is meer ademend en rekbaar. De borduursels zijn vervangen door een groter ‘N’-logo om zo meer steun te geven aan de voet. De 1080v11 beschikt nog steeds over een volledige bootie-constructie en samen met de voorgevormde hielkap, de UltraHeel met memory foam, zorgt dit voor een optimale pasvorm.

Ook de slijtzool heeft een kleine update gekregen. Onder de tenen en de hiel is het Endurance-rubber verwerkt. Dit materiaal is zeer slijtvast en verwerkt onder de delen van de voet die overwegend de meeste impact te verwerken krijgen tijdens het hardlopen. Onder de middenvoet is EVA-materiaal met strategisch geplaatste groeven verwerkt. Dit materiaal is flexibel en zorgt voor grip en een gemakkelijke afwikkeling. Onder de voorvoet zit tenslotte het Blown Rubber-materiaal, wat zorgt voor meer grip en we al kennen van de v10.

Vertrouwd Fresh Foam

Soms zijn kleine aanpassingen genoeg om een schoen te verbeteren. Zo ook bij de 1080v11. In dit model vinden we het befaamde Fresh Foam X-materiaal gewoon weer terug in de tussenzool. Fresh Foam X is het unieke dempingsmateriaal wat New Balance gebruikt. Het geeft demping zonder dat je energie verliest. De samenstelling van dit materiaal bestaat uit twee elementen: EVA-meteriaal en driedimensionale structuur.

Er wordt gebruik gemaakt van EVA-materiaal waar New Balance een eigen technologie op toegepast die in staat is om de ingrediënten van het EVA-materiaal een unieke samenstelling te geven. De zolen worden doormiddel van hitte samengeperst en dit zorgt voor een lichter materiaal met meer vering. Daarnaast gebruikt New Balance speciale software om diverse geometrische vormen in de tussenzool aan te brengen. Sommige delen zijn dichter van structuur en andere delen zijn meer open, dit is afhankelijk van de druk en de impact die de zool moet opvangen.

New Balance Fresh Foam 1080v11

Dames

Shoppen
New Balance Fresh Foam 1080v11

Heren

Shoppen