Skip to main content

Odlo

Odlo weet als geen ander hoe buitensporters zich moeten kleden in de kou. Dit heeft te maken met de roots van het merk uit de wintersport. Toen Odd Roar jr. het bedrijf van zijn vader overnam, lanceerde hij het baanbrekende Athletic Clothing System, gebaseerd op het drie-lagen-principe. Een principe wat ook in de hardloopwereld optimaal wordt gebruikt. Door de jaren heen heeft Odlo zijn kleding altijd ontworpen volgens het principe ‘het begint bij de huid’. Elke kledinglijn is van binnen naar buiten ontworpen.

Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid vormen al een kernonderdeel van de bedrijfscultuur van Odlo sinds het bedrijf 70 jaar geleden werd opgericht. Om deze visie voort te zetten ontwikkelde Odlo sportkleding onder te verdelen in de drie pilaren.

Odlo

Futureskin

Futureskin is de meest premium lijn binnen het assortiment van Odlo. Het sportondergoed bevat de nieuwe, innovatieve Organic Body Mapping-technologie, in combinatie met een ergonomische, vloeiende constructie. De technologie houdt rekening met de anatomie en fysiologie van het lijf. Zones die om meer isolatie vragen lopen naadloos over in zones die om meer ventilatie vragen. Voor delen van het lijf die gevoeliger zijn voor temperatuurwisselingen en zo om meer warmte vragen, is een dikkere breitechniek gebruikt. Om bewegingsvrijheid te garanderen, is op andere delen een dunnere breitechniek toegepast. Zo ontstaat een geavanceerde regulatie van de lichaamstemperatuur en optimale bewegingsvrijheid

Shop Odlo Futureskin
Odlo

Blackcomb

Voor de winter van 2012/13 lanceerde Odlo de Evolution Greentech, het eerste naadloze ondergoed gemaakt van 100% recyclebaar materiaal. Deze lijn voldeed aan de hoogste normen op het gebied van prestaties en functionaliteit. De ‘groene draad’ die in de lijn werd gebruikt staat voor een voortreffelijke mate van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. In 2015 werd het Greentech-concept herzien en geïntegreerd in de nieuwe Blackcomb collectie. Deze stijlvolle en duurzame collectie is gemaakt van uitsluitend gerecycled materiaal en werd in januari 2015 bekroond met de prestigieuze ISPO Gold Award in München.

Shop Odlo Blackcomb
Odlo

Performance

De Performance lijn van Odlo is high performance kleding voor sporter. Alle Performance kleding is naadloos en heeft een aansluitende pasvorm. De kleding bevat Bodymapping-technologie, waarmee functionele zones zijn opgenomen. Zo krijgen de delen die daarom vragen meer ventilatie dan andere delen. Tevens heeft de kleding een zeer goed vochtmanagement. Alle Futureskin- en Blackcomb producten vallen onder de Performance-pilaar, maar niet alle Performance artikelen vallen binnen de Futureskin of Blackcomb lijnen. Zo vallen ook alle Futureskin-producten onder de Blackcomb lijn, maar vallen niet alle Blackcomb producten onder de Futureskin lijn.

Shop Odlo Performance

Ceramiwarm en Ceramicool

Ceramiwarm en Ceramicool zijn twee technieken die Odlo heeft ontwikkeld. Ceramiwarm houdt je warm tijdens koudere temperaturen. Ceramische deeltjes trekken lichaamswarmte aan en ‘reflecteren’ de warmte terug naar de huid, waardoor de lichaamstemperatuur op pijl blijft. Ceramicool bevat een ander type ceramische deeltjes in de stof, die de huid juist met 1 graden Celsius verkoelt. Deze techniek houdt je koel in warmere temperaturen.

Zeroweight

Odlo is niet enkel een leider op het gebied van sportondergoed en onderkleding. Ook hardloopkleding valt binnen hun expertise. De harde kern binnen de hardloopkleding van Odlo is het Zeroweight concept. Het concept is gebaseerd op de beste Warm/Weight ratio; een zo effectief mogelijke isolatielaag met een zo laag mogelijk gewicht. De Zeroweight producten hebben een zeer hoog ademend vermogen. Het concept wordt niet enkel op winterkleding toegepast. Ook zomerkleding met het Zeroweight concept is verkrijgbaar. Deze kleding bevat zeer goed vochtmanagement en heeft een sneldrogend vermogen.

Shop Odlo hardloopkleding
Odlo

Zero reasons to stay at home!

#onestepahead