Filteren

adidas Hardloopschoenen

adidas

In 1924 zette Adi Dassler de eerste stappen richting het wereldwijd succesvolle bedrijf adidas. Tijdens de eerste hardloopgolf in de jaren 70 van de vorige eeuw was adidas dan ook toonaangevend in de hardloopwereld. De missie om elke atleet het best mogelijke sportproduct te bieden is vandaag de dag nog steeds passend voor adidas. Door samen te werken en creëren met de beste in de branche biedt adidas hardloopschoenen, sportkleding en accessoires die passen bij de atletische behoeften en stijl van de fans. Daarbij denkt adidas na over de impact op de wereld en voert duurzaamheid steeds meer de boventoon, zonder onder te doen aan topprestaties voor elke sporter. 

 

ADIDAS RUNNING - PERFORMANCE-TECHNOLOGIEËN VAN ADIDAS

Of het nu gaat om hardloopschoenen of hardloopkleding voor dames of heren, het succesvolle Duitse merk met de drie strepen heeft verschillende hardloopproducten in het assortiment en scoort met geavanceerde technologieën, zoals de adidas Boost-technologie. Deze technologie werd voor het eerst gebruikt in de Energy Boost-hardloopschoen in 2013. Deze unieke prestatietechnologie biedt zowel zachte als responsieve, energie-teruggevende eigenschappen, wat eigenlijk nogal tegenstrijdige eigenschappen zijn. Door deze combinatie kun je het beste halen uit jouw prestaties. Met bijvoorbeeld de adizero adios Boost werd in 2014 een nieuw wereldrecord voor mannen gelopen op de marathon van Berlijn. En ook in 2017 werd met deze Boost-hardloopschoen een nieuw wereldrecord voor vrouwen gevestigd op de marathon van Londen. Onlangs lanceerde adidas het nieuwe, superlichte Lightstrike-materiaal, dat zorgt voor solide demping en reactievermogen. Bij de ideale hardloopschoen hoort ook comfortabel en functionele hardloopkleding. Met ademende materialen en geavanceerde technologieën zorgt adidas al jaren voor kwalitatief goede collecties. Denk hierbij aan: HEAT.RDY, AEROREADY, Parley en adizero. In hardloopkleding voor dames en heren is naast comfort het design ook van belang. Zo vertaal je je dagelijkse stijl moeiteloos naar een sportieve look waarmee je afstanden kunt afleggen. 

 

ADIDAS PARLEY EN PRIMEBLUE 

Dat duurzaamheid steeds meer de boventoon voert bij adidas is te zien in de Parley-collectie en het gebruik van Primeblue. Met de Parley-collectie sportkleding voert adidas campagne voor oceanen zonder plastic en maken zij functionele sportartikelen van plastic afval. Het verzamelde materiaal uit kuststreken en van stranden wordt als ruw materiaal verwerkt. Primeblue is gerecycled hoogwaardig materiaal dat verwerkt wordt in veel producten en bestaat deels uit Parley Ocean Plastic. Go adidas!

 

ADIDAS BIJ ALL4RUNNING

Bij All4running vind je een enorm aanbod aan adidas hardloopschoenen, adidas sport- en hardloopkleding en adidas accessoires. Je bent aan het juiste adres voor speciale collecties en basic-items, alles om jouw prestaties te optimaliseren. Je kunt gemakkelijk vanuit huis winkelen en alles thuis rustig bekijken. Je hebt namelijk 365 dagen om te retourneren als een product toch niet perfect is voor jou.

 

We wensen je veel winkelplezier en geniet van je run!

 


Hardloopschoenen kopen

Er bestaan vele soorten en maten hardloopschoenen. Ieder model hardloopschoenen is verschillend en heeft bepaalde technologieën en doeleinden. Zo heb je hardloopschoenen voor lange afstanden of voor korte afstanden. Maar ook voor gemiddelde tempo’s en voor snelle tempo’s. De ASICS Gel Nimbus en Nike Pegasus zijn populaire allround hardloopschoenen. Bij All4running koop je hardloopschoenen van topmerken en ontvang je altijd het beste advies van hardloopexperts. 

 

Verschillende soorten hardloopschoenen

Niet alleen schoenen zijn verschillend, maar ook iedere hardloper is verschillend. Zo zit er verschil tussen hardloopschoenen voor dames en hardloopschoenen voor heren. Running schoenen voor dames hebben een smallere leest. Running schoenen voor heren zijn vaak meer afgestemd op het over het algemeen zwaardere gewicht van mannen. Naast het verschil in geslacht bestaat er ook een verschil in de manier van hardlopen. De ene loper heeft wat correctie nodig tijdens het afwikkelen van de voeten, terwijl de ander juist zo min mogelijk correctie nodig heeft. Zo is het volledige aanbod van goede hardloopschoenen op te delen in twee categorieën: 

  • Neutrale hardloopschoenen
  • Antipronatieschoenen 

Neutrale hardloopschoenen zijn bedoeld voor hardlopers die op het midden of de buitenkant van de hiel landen en vervolgens afzetten met het midden van de voorvoet. Antipronatieschoenen zijn ontwikkeld voor hardlopers die op de buitenkant van de hiel landen en met de enkel naar binnen zakken tijdens de afzet. Dit noemen we overproneren. Overpronatie wordt vaak gecorrigeerd met een antipronatieblokje of een vervangende technologie hiervoor. 


Verschillende doeleinden en materialen

Naast deze verschillen tussen loopschoenen heb je ook verschillende schoenen voor bepaalde doeleinden. Zo heb je wedstrijdschoenen, die vaak zo licht mogelijk zijn om zo snel mogelijk te kunnen lopen tijdens wedstrijden. Trailschoenen hebben een grover profiel in de slijtzool voor zoveel mogelijk grip op onverharde paden tijdens het off road lopen. Allround hardloopschoenen zijn ontwikkeld voor het lopen op de weg en spikes juist speciaal voor het hardlopen op de baan. Tenslotte worden verschillende materialen gebruikt bij verschillende soorten schoenen. Zo wordt GORE-TEX veel gebruikt bij trailschoenen om je voeten droog te houden. 


Hoe vind je de beste hardloopschoenen?

Bij All4running kun je hardloopschoenen kopen van vele merken, waaronder ASICS, Nike, adidas, Brooks, Saucony en New Balance. Heb je vragen over een bepaald model schoenen? Bij All4running voeren we in onze fysieke winkels loopanalyses uit om voor jou de beste hardloopschoenen te selecteren. Neem gerust contact op met onze klantenservice. Ook koop je de hardloopschoenen gemakkelijk online in onze webshop of in één van onze winkels.

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.