HOKA hardloopschoenen

HOKA hardloopschoenen kopen

HOKA hardloopschoenen hebben altijd drie technologieën die terugkomen in het ontwerp van de schoen. Hardloopschoenen van HOKA staan bekend om hun maximale demping en dikke zolen. Dit is aangenaam als je lange afstanden gaat lopen, want dan wordt de vermoeidheid vanuit je benen goed opgevangen. Daarnaast hebben HOKA schoenen een gebogen Meta-Rocker. Dit betekent dat de zool een ronde vorm heeft die ervoor zorgt dat je altijd soepel afwikkelt naar de voorvoet. HOKA loopschoenen zijn vaak ook heel stabiel en dat komt door het actieve voetframe waarbij je voet in de zool staat en niet erbovenop. Je voeten worden als het ware omhelsd door de schoen. Het assortiment aan HOKA schoenen bestaat uit 3 collecties, namelijk:

  1. Glide: de hardloopschoenen met een zeer goede demping, zacht gevoel en natuurlijke, soepele afwikkeling
  2. Fly: hardloopschoenen gericht op snelheid met een responsieve ProFly+ tussenzool
  3. Sky: de trailschoenen en all-terrain schoenen met een veelzijdige grip en beschermende demping

Neutrale HOKA schoenen

De Clifton is de populairste hardloopschoen van HOKA. De HOKA Clifton is een zeer veelzijdige loopschoen die een lichte en responsieve loopervaring biedt. Dit model is geschikt voor zowel korte als lange afstanden. Grote broer van de Clifton is de HOKA Bondi, want dit model heeft een wat dikkere tussenzool en bredere voorvoet. Dat maakt de Bondi geschikt voor de wat zwaardere loper, omdat deze hardloopschoenen nog wat stabieler zijn. Ben je meer op zoek naar een lichte trainingsschoen voor tempolopen? Kies dan voor de HOKA Mach met een Profly+ en EVA foam voor een snel en reactief gevoel onder je voeten.

HOKA neutrale hardloopschoenen:

  • Clifton
  • Bondi
  • Rincon

HOKA schoenen voor de overpronerende hardloper

HOKA heeft ook hardloopschoenen voor de overpronerende hardloper. Deze modellen zijn voorzien van een stabiliserend J-Frame. Hierbij is de hiel en de middenvoet aan de binnenzijde gemaakt van een wat harder foam materiaal. Deze J-Frame-technologie is ontworpen om overmatig naar binnen afwikkelen of overpronatie te voorkomen. De HOKA Arahi is verrassend licht voor een stabiliteitsschoen en biedt maximale demping en minimaal gewicht.

HOKA overpronatie hardloopschoenen:

  • Arahi
  • Gaviota

HOKA wedstrijdschoenen

In de Fly-collectie vinden wij de wedstrijdschoenen van HOKA. Bij deze collectie draait het allemaal om snelheid. De hardloopschoenen in de Fly-collectie hebben een ProFly+ tussenzool die zorgt voor een zachte landing en responsief gevoel. Er zijn twee modellen met een carbonplaat voor een extra explosieve afzet en snel gevoel. Dit zijn de HOKA rocket (gericht op 5-10km afstanden) en de HOKA Carbon X (gericht op halve en hele marathon). De wedstrijdschoenen van HOKA hebben een agressieve Meta-Rocker zodat je een explosieve afzet krijgt waardoor je het tempo hoog kan houden.

HOKA wedstrijdschoenen:

  • Carbon Rocket
  • Carbon X
  • Mach

HOKA trailrunningschoenen

Het merk HOKA heeft trailrunningschoenen voor verschillende ondergronden en diverse afstanden. Globaal kan je deze Sky-collectie onderverdelen in de trailschoenen en all-terrain modellen (ATR genoemd). De all-terrain schoenen van HOKA hebben een aangename zachte demping met een niet al te agressief noppenpatroon. Met deze hybride trailschoenen kan je zowel lopen op asfalt als op de onverharde paden. De meest populaire trailschoenen van HOKAis de Speedgoat vanwege de comfortabele demping en Vibram Megagrip. De Speedgoat heeft een zeer goede grip in zowel natte als droge omstandigheden. Het maakt niet of je in de duinen loopt of de bergen in gaat, de Speedgoat is een betrouwbare trailschoen.

HOKA trailschoenen:

  • Challenger ATR
  • Stinson ATR
  • Speedgoat
  • Mafate Speed
Shop de beste HOKA hardloopschoenen bij All4running

Bij All4running vind je een ruim aanbod van HOKA hardloopschoenen in meerdere kleuren en stijlen. All4running heeft HOKA hardloopschoenen voor heren en dames. Heb je vragen over een van onze HOKA producten, neem dan contact op met onze klantenservice. Onze hardloopexperts helpen je graag verder bij het selecteren van de juiste HOKA hardloopschoenen.

Click here to visit our Shoe Advisor