Filteren

On Hardloopschoenen

On

On is een Zwitsers merk wat zich specialiseert in het creëren van premium hardloopschoenen en hardloopkleding. In 2010 werd On Running gestart. Sindsdien heeft het merk een behoorlijke schare fans verovert in meer dan 50 verschillende landen. Olivier Bernhard starte een zoektocht naar de ideale hardloopschoen. Samen met een Zwitserse engineer creëerde hij een schoen die ontworpen was voor een zachte landing en een perfecte afzet. Twee andere compagnons kwamen aan boord en het merk On werd geboren in Zürich. Het merk onderscheidt zich door Swiss Engineering, waarbij alles draait om premium kwaliteit en afwerking.

Running on clouds

De hardloopschoenen van On Running zijn zeer herkenbaar door de ‘clouds’ die zichtbaar zijn in de tussenzool. De clouds zijn een soort wolkjes. Tijdens de impact van de landing zorgen de Cloud-elementen voor een zachte landing door zowel horizontaal als verticaal de krachten te verdelen. Tegelijkertijd wordt een voorwaartse beweging voorbereid, waardoor je meer energie mee kunt nemen naar je afzet. De Clouds veren in bij de impact en vormen zo een solide basis voor een krachtige afzet.

On Hardloopschoenen bij All4running

Bij All4running zijn er meerdere modellen On hardloopschoenen verkrijgbaar. Zo vind je bij ons de populaire On Cloudflow voor dames en heren. De Cloudflow is één van de meest verkochte modellen van On. Ook vind je bij All4running meerdere kleuren van On schoenen. Kies een kleur die bij jouw hardloopkleding past en ga in stijl hardlopen. Wil je meer informatie over On hardloopschoenen of over het merk On Running zelf? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij kunnen je er alles over vertellen.


Hardloopschoenen kopen

Er bestaan vele soorten en maten hardloopschoenen. Ieder model hardloopschoenen is verschillend en heeft bepaalde technologieën en doeleinden. Zo heb je hardloopschoenen voor lange afstanden of voor korte afstanden. Maar ook voor gemiddelde tempo’s en voor snelle tempo’s. De ASICS Gel Nimbus en Nike Pegasus zijn populaire allround hardloopschoenen. Bij All4running koop je hardloopschoenen van topmerken en ontvang je altijd het beste advies van hardloopexperts. 

 

Verschillende soorten hardloopschoenen

Niet alleen schoenen zijn verschillend, maar ook iedere hardloper is verschillend. Zo zit er verschil tussen hardloopschoenen voor dames en hardloopschoenen voor heren. Running schoenen voor dames hebben een smallere leest. Running schoenen voor heren zijn vaak meer afgestemd op het over het algemeen zwaardere gewicht van mannen. Naast het verschil in geslacht bestaat er ook een verschil in de manier van hardlopen. De ene loper heeft wat correctie nodig tijdens het afwikkelen van de voeten, terwijl de ander juist zo min mogelijk correctie nodig heeft. Zo is het volledige aanbod van goede hardloopschoenen op te delen in twee categorieën: 

  • Neutrale hardloopschoenen
  • Antipronatieschoenen 

Neutrale hardloopschoenen zijn bedoeld voor hardlopers die op het midden of de buitenkant van de hiel landen en vervolgens afzetten met het midden van de voorvoet. Antipronatieschoenen zijn ontwikkeld voor hardlopers die op de buitenkant van de hiel landen en met de enkel naar binnen zakken tijdens de afzet. Dit noemen we overproneren. Overpronatie wordt vaak gecorrigeerd met een antipronatieblokje of een vervangende technologie hiervoor. 


Verschillende doeleinden en materialen

Naast deze verschillen tussen loopschoenen heb je ook verschillende schoenen voor bepaalde doeleinden. Zo heb je wedstrijdschoenen, die vaak zo licht mogelijk zijn om zo snel mogelijk te kunnen lopen tijdens wedstrijden. Trailschoenen hebben een grover profiel in de slijtzool voor zoveel mogelijk grip op onverharde paden tijdens het off road lopen. Allround hardloopschoenen zijn ontwikkeld voor het lopen op de weg en spikes juist speciaal voor het hardlopen op de baan. Tenslotte worden verschillende materialen gebruikt bij verschillende soorten schoenen. Zo wordt GORE-TEX veel gebruikt bij trailschoenen om je voeten droog te houden. 


Hoe vind je de beste hardloopschoenen?

Bij All4running kun je hardloopschoenen kopen van vele merken, waaronder ASICS, Nike, adidas, Brooks, Saucony en New Balance. Heb je vragen over een bepaald model schoenen? Bij All4running voeren we in onze fysieke winkels loopanalyses uit om voor jou de beste hardloopschoenen te selecteren. Neem gerust contact op met onze klantenservice. Ook koop je de hardloopschoenen gemakkelijk online in onze webshop of in één van onze winkels.

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.