Skip to main content
Review

Review: Bodyglide

door 21 juni 2017december 6th, 2017No Comments
Bodyglide
Het is warm in Nederland en België. Hardlopen tijdens het mooie weer kan uitdagend zijn, want hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen dat je kleding gaat schuren, waardoor schuurplekken en blaren ontstaan. De Bodyglide-stick zou hier een oplossing voor kunnen bieden. All4running-collega Violet testte de Bodyglide en zocht dit voor je uit.

Bodyglide is al sinds 1996 een goed bewaard geheim onder sporters en andere mensen met een actieve levensstijl. Want helaas heerst er vaak nog een taboe als het aankomt op schuurplekken en blaren en hoe hier van af te komen. Het wordt tijd dit taboe te doorbreken en er open over te zijn: hardlopen kan, zeker bij warm weer irritaties opleveren en ik heb mij vaak verwonderd over de schuurplekken op mijn benen, bij de bandjes van mijn sport BH en over de blaren op mijn tenen. Maar sinds ik Bodyglide gebruik, zijn veel irritaties weggenomen en kan ik weer volop genieten van hardlopen in de zomer.

Bodyglide is een soort balsem die in een stick wordt geleverd die erg doet denken aan een deodorant. Je smeert deze balsem op plaatsen waar tijdens het sporten frictie ontstaat, in mijn geval op mijn bovenbenen, voeten en bij de bandjes van mijn sport BH. De Bodyglide is makkelijk aan te brengen door de balsem te smeren op de betreffende zones. Ik zou je wel adviseren om de balsem aan te brengen nog voor je je sportkleding aantrekt, zo mis je geen plekken en het maakt het geheel een stuk makkelijker, vooral voor vrouwen met een sport BH.

Voorkomt schuurplekken en blaren

Voorkomen is beter dan genezen, is de filosofie van Bodyglide. Bodyglide pretendeert schuurplekken en blaren te voorkomen en na de balsem intensief gebruikt te hebben, kan ik je zeggen dat dit voor mij zeker het geval is. Afgelopen mei liep ik een marathon en gebruikte ik de Bodyglide op mijn bovenbenen en bij mijn sport BH en na afloop zag mijn huid er nog steeds gezond uit, geen schuurplekken of wondjes te bekennen.

Vlekt niet en is onzichtbaar

Veel hardlopers gebruiken Vaseline in de strijd tegen schuurplekken en voordat ik Bodyglide ontdekte, was dit voor mij ook het geval. Maar Vaseline was voor mij niet ideaal want doordat deze vrij dik is, laat Vaseline je huid plakkerig en vettig aanvoelen. Bovendien kan het nare vlekken veroorzaken op je kleding. Dit is bij Bodyglide niet het geval. Want met Bodyglide voelt je huid zacht aan, de balsem deed mij een beetje aan een neutrale Labello denken. Daarnaast is de glide onzichtbaar en zie je hierbij geen vlekken terug op bijvoorbeeld je sport BH.

Bodyglide Items

Vijf verschillende versies

De Bodyglide komt in vijf verschillende versies, die elk weer een eigen, uniek effect hebben:

 • Bodyglide Anti Blaren en Schuurplekken
  De Bodyglide Anti Blaren en Schuurplekken Stick in de blauwe verpakking is de originele balsem die schuurplekken en blaren voorkomt.

 • Bodyglide Foot Glide
  Daarnaast is er de Bodyglide Foot Glide in de paarse verpakking. De Foot Glide is speciaal ontwikkeld voor de voeten en biedt een goede bescherming tegen blaren.

 • Bodyglide For Her
  De roze Bodyglide For Her is speciaal ontwikkeld voor vrouwen. De balsem voorkomt schuurplekken en hydrateert je huid. Naast de originele Bodyglide mocht ik ook de Bodyglide For Her testen. Mijn huid voelde zachter aan na de Bodyglide For Her aangebracht te hebben, maar in het voorkomen van schuurplekken vond ik het effect vergelijkbaar met de originele variant.

 • Bodyglide Skin Glide
  De groene Bodyglide Skin Glide is voor zowel mannen als vrouwen te gebruiken. De Skin Glide is een crème in plaats van een balsem die de huid voedt en schuurplekken voorkomt.

 • Bodyglide Chamois Glide Cycle
  De gele Bodyglide Chamois Glide Cycle, tenslotte, is speciaal ontwikkeld voor tijdens het fietsen. Deze balsem gaat zadelpijn tegen en voorkomt een geïrriteerde huid.

Zweet- en waterbestendig

Toen ik begon met het gebruiken van Bodyglide, was ik in de veronderstelling dat deze zweet tegen zou gaan. Na lange afstanden te hebben gelopen in de zomer, kan ik je vertellen dat dit niet het geval is. Wel is de Bodyglide zweet- en waterbestendig, zodat je juist in warm weer goed beschermd wordt tegen schuurplekken.

Bodyglide is een product dat ik elke hardloper, ongeacht zijn of haar niveau of leeftijd aan kan raden. Het heeft veel irritaties weggenomen en ervoor gezorgd dat ik geen schuurplekken meer heb. Wanneer je twijfelt welke versie Bodyglide voor jou geschikt is, zou ik adviseren de originele Bodyglide te kiezen omdat deze voor de meeste doeleinden geschikt is. Veel loopplezier en laten we voor eens en voor altijd afrekenen met schuurplekken en blaren!


Nieuwsgierig? Bestel de Bodyglide in onze webshop.