Skip to main content

‘The adidas SolarBOOST has landed.’ Het zal veel hardlopers niet ontgaan zijn: adidas heeft de SolarBOOST gelanceerd: een revolutionair model hardloopschoenen. De adidas SolarBOOST is geïnspireerd op luchtvaart- en ruimtevaarttechniek. All4running’s Violet testte de technisch zeer vooruitstrevende hardloopschoenen om te bepalen of ze net zo in de wolken was van deze nieuwe schoenen van adidas.

Shop adidas SolarBOOST

adidas SolarBOOST in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Stretch-mesh-bovenwerk
Tailored Fibre Placement
Ondersteunende hielconstructie
Propulsion Rail
Boost-tussenzool
Flexibele slijtzool

Stretch-mesh-bovenwerk en Tailored Fibre Placement

 

Het bovenwerk van de adidas SolarBOOST voelde als een bovenwerk dat ik nog nooit eerder heb gevoeld. Waar adidas in andere schoenen vaak gebruik maakt van een Primeknit-bovenwerk, is de SolarBOOST voorzien van een geheel nieuw, Stretch-mesh-bovenwerk. De voorzijde voelt glad aan en rekt goed mee met de voeten, voor een comfortabel gevoel bij de tenen. Het bovenwerk bij de middenvoet is gemaakt met de Tailored Fibre Placement-technology, waardoor het is voorzien van duizenden microstiksels. Zo worden de voeten op nauwkeurige en lichte wijze ondersteund door het bovenwerk. Dit voelt iets meer als het bekende Primeknit-bovenwerk, al werden mijn voeten bij de middenvoet wel wat warm. Desondanks voelde het bovenwerk zeer comfortabel aan en omsloot het mijn voeten op comfortabele wijze. Ook gaf het mij het gevoel dat mijn voeten echt ín de schoenen zaten, de SolarBOOST gaf echt een lock-down-gevoel.

Gëupcycled bovenwerk

 

Het bovenwerk bij de middenvoet is gemaakt in combinatie met Parley, gëupcycled afval onderschept van stranden en kustgebieden voordat het in de oceaan terecht komt. Ik vind het een heel mooie gedachte dat adidas zo helpt vervuiling tegen te gaan en bijdraagt aan een beter milieu.

RUN TO RISE

Ken je dat gevoel van hardlopen bij zonsopgang of zonsondergang? Het gevoel van zelfverzekerdheid en energie en even een moment van rust in een snelle, chaotische wereld? De adidas SolarBOOST helpt je de energie te ontketenen om boven jezelf uit te stijgen en je hardloopdoelen te bereiken. De geheel nieuwe schoen werd gelanceerd met een grote campagne rondom de zonsop- en zonsondergang.

Play Video

Bekijk introductie video

Ondersteunende hielconstructie

 

Bij de hiel loopt de adidas SolarBOOST iets hoger door naar boven dan ik gewend ben van andere hardloopschoenen. Deze nieuwe, ondersteunende hielconstructie voorziet de achillespees van ultieme bewegingsvrijheid en biedt een betere pasvorm. De hardloopschoenen voelden super comfortabel aan bij de hiel en zorgden voor een goede afwikkeling van mijn voeten tijdens het hardlopen. Ook had ik niet het gevoel dat mijn voeten bij de hiel uit de schoenen konden slippen, hetgeen soms bij andere hardloopschoenen wel het geval is.

Boost-tussenzool

 

In de SolarBOOST maakt adidas gebruik van de populaire Boost-technologie. Deze revolutionaire demping geeft energie terug bij elke stap. De Boost-demping maakt de SolarBOOST zeer comfortabel. De Propulsion Rail biedt de nodige stabiliteit en ondersteuning. Tijdens het hardlopen gaf de Boost-demping me echt de juiste combinatie van demping en responsiviteit en had ik het gevoel dat ik nog kilometers door kon gaan op de comfortabele hardloopschoenen. Een ‘springerig’ gevoel met de juiste ondersteuning, zo kan ik het gevoel het beste omschrijven.

Flexibele slijtzool

 

De slijtzool van de SolarBOOST deed me erg denken aan de slijtzolen van andere adidas-schoenen als de UltraBoost. De zool is gemaakt van Stretch Web Continental Rubber en geeft hierdoor grip in natte en droge weersomstandigheden. Het grondcontact bij de voorvoet was groot, voor een comfortabel en zeker gevoel. Het Torsion System, het gekleurde gedeelte middenin de schoen, zorgt voor flexibiliteit en een goede voetafwikkeling. De SolarBOOST testte ik op asfalt en de slijtzool gaf mij hier de juiste grip, zeker ook in het Nederlandse weer.

De adidas SolarBOOST heeft mijn verwachtingen overtroffen. De geheel nieuwe schoen maakt gebruik van een aantal nieuwe, interessante technologieën die over het algemeen goed uitpakken. Het bovenwerk met Stretch-mesh en de Tailored Fibre Placement maakt de schoenen zeer comfortabel en omsluit de voeten op comfortabele wijze. Omdat mijn voeten wat warm werden, zou ik adviseren om wat dunnere sokken te dragen in de schoenen. Het lock-down-gevoel, waardoor je voeten echt ín de schoenen zitten in plaats van er bovenop, zal de ene hardloper fantastisch vinden en voor de andere loper even wennen zijn.De nieuwe hielconstructie maakt de SolarBOOST zeer comfortabel.

De Boost-tussenzool biedt, in combinatie met de Propulsion Rail comfortabele demping, responsiviteit en ondersteuning. De slijtzool biedt veel grip en zorgt voor een goede voetafwikkeling. De SolarBOOST is voor een groot aantal afstanden geschikt en zou ik persoonlijk gebruiken voor het lopen van langere afstanden omdat de Boost-demping je de energie geeft om door te gaan en zo bijvoorbeeld een halve of een hele marathon te lopen. Dat de adidas SolarBOOST je de energie geeft om boven jezelf uit te stijgen is dan ook geen woord gelogen!

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam, Alkmaar of Den Haag! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de adidas SolarBOOST ook in onze webshop.

Technische specificaties
Heeldrop
10 mm
Gewicht
310 gram (heren US 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Nieuw

Adidas SolarBoost

Dames

Shop SolarBOOST dames
Nieuw

Adidas SolarBoost

Heren

Shop SolarBOOST heren
Zie ook

Adidas schoenen

Overzicht
adidas Adizero Adios 4
Shop adidas schoenen