Skip to main content

adidas lanceert een nieuw model neutrale hardloopschoenen, namelijk de adidas PulseBOOST HD. Het bekende fenomeen ‘Boost’, het dempingsmateriaal met een zeer hoge energieteruggave, werd zeer goed ontvangen in de hardloopwereld. Dus adidas bouwt door op dit succesverhaal. Wij namen de nieuwe adidas PulseBOOST HD voor je onder de loep.

Shop nu de adidas PulseBOOST HD

Het Boost-dempingsmateriaal werd in 2013 door adidas geïntroduceerd in de hardloopwereld. Zodra je voeten de grond raken, geeft het materiaal effectieve demping. Het vangt de energie die daarbij vrijkomt op en geeft het direct weer terug. We zagen het verbeterde Boost-materiaal terug in de UltraBOOST 19, dé hardloopschoen van adidas, die in december 2018 werd geïntroduceerd. Deze schoenen geven 20% meer energie terug dan de gemiddelde hardloopschoenen. Het succes van deze schoen heeft adidas geïnspireerd verder te experimenteren.

adidas PulseBOOST HD in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

adidas PulseBOOST
Adaptive Knit-bovenwerk
QR-code
Boost HD-tussenzool
Continental-slijtzool

Urban running

De PulseBOOST HD is ontworpen voor urban running, oftewel het hardlopen door de stad. Stoepje op, stoepje af. Denk ook aan gladde zebrapaden, stoplichten, fietsen ontwijken en ga zo maar door. Daar komt een behoefte aan grip, responsiviteit en stabiliteit bij kijken. Het Adaptive Knit-bovenwerk is gemaakt van een gebreid materiaal met een hoog ademend vermogen. Zo blijven je voeten koel. De voeten worden door het Adaptive Knit-bovenwerk nauw omsloten zonder te knellen. In het bovenwerk zijn non-stretchzones aangebracht. Deze zones ondersteunen de middenvoet door minder tot niet mee te geven tijdens het lopen.

adidas PulseBOOST
adidas PulseBOOST

Endless creativity

Op de tong heeft adidas een groot label toegevoegd. Dit label zorgt ervoor, dat de schoenen gemakkelijk aan en uit te trekken zijn. Zo weerhoudt niets je van je dagelijkse run door de stad. adidas zou adidas niet zijn, als ze hier geen creatieve draai aan geven. Op het label heeft het merk een QR-code toegevoegd. De QR-code leidt je naar een Spotify-playlist genaamd ‘Feel the BOOST’. Met deze opzwepende muziek bedwing je elke stad. Ook bevat het label de coördinaten van de drie belangrijkste hardloopsteden in de wereld, te noemen Berlijn, New York en Parijs. Deze creatieve toevoeging is niet alleen leuk, maar ook nog eens functioneel. Zowel de QR-code als de coördinaten zijn namelijk reflecterend. Zo wordt de veiligheid tijdens het hardlopen in het donker vergroot.

Winnend team

De Boost HD-tussenzool heeft een hogere dichtheid van je gewend bent van het Boost-materiaal. Het geeft evenveel energie terug, maar biedt meer stabiliteit tijdens het lopen. Tenslotte werpt de samenwerking tussen Continental, de bekende leverancier van autobanden, en adidas vruchten af en zet deze zich voort. De Continental-slijtzool is ook terug te vinden in de PulseBOOST HD. Deze slijtzool kwam niet zomaar tot stand. David O’Donnell, hoofd R&D van Continental, keek zelfs naar grip mechanismen van dieren zoals katten en poolberen. De Continental-slijtzool geeft zeer veel grip en tractie, zowel op natte als op droge ondergronden. Zo hoef je je geen zorgen te maken over die gladde putdeksels in de regen en ontwijk je moeiteloos die plotseling afslaande fietser. Goede grip is zeker tijdens het hardlopen in de stad geen overbodige luxe.

adidas PulseBOOST

“Feel the BOOST.”

Het iconische Boost-materiaal wordt niet enkel in de PulseBOOST gebruikt, maar ook in vele andere hardloopschoenen van adidas. Demping en energieteruggave gaan hand in hand en blijken een zeer goed duo te vormen.

Bekijk alle adidas hardloopschoenen

De nieuwe adidas PulseBOOST HD is ontworpen met de urban runners in het achterhoofd. De hardloopschoenen zijn natuurlijk ook prima buiten de stad te gebruiken. Maar de hoge mate van grip en stabiliteit die je bij het lopen door de stad nodig hebt, staan centraal in het ontwerp van de PulseBOOST HD. Het Adaptive Knit-bovenwerk past zich aan naar je voeten. Het geeft flexibiliteit waar nodig, maar biedt ook de gewenste stabiliteit dankzij de non-stretch zones bij de middenvoet. De onmisbare Boost-tussenzool is verbeterd dankzij het Boost HD-dempingsmateriaal. Het Boost-materiaal met de hogere dichtheid geeft meer stabiliteit tijdens het lopen zonder in te leveren op energieteruggave. De Continental-slijtzool geeft zeer veel grip, waardoor geglibber op stoepjes wordt voorkomen. Plotseling in de ankers moeten voor een fietser of een snelle verandering van richting is geen probleem met de nieuwe adidas PulseBOOST HD aan je voeten.

Nieuwsgierig geworden? Je vindt de nieuw adidas PulseBOOST HD hier in onze webshop. Wil je de schoenen liever eerst even passen? Maak dan een afspraak in één van onze winkels. Voor vragen kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
8 mm
Gewicht
ca. 340 gram (US size 9)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Nieuw

adidas PulseBOOST HD

Dames

adidas PulseBOOST
Shop adidas PulseBOOST HD
Nieuw

adidas PulseBOOST HD

Heren

adidas PulseBOOST
Shop adidas PulseBOOST HD
Zie ook

Alle hardloopschoenen

Overzicht

Shop alle adidas schoenen