Skip to main content

De adidas Ultraboost 20 is letterlijk gelanceerd! De samenwerking met het International Space Station heeft ervoor gezorgd dat de iconische Ultraboost 20 unieke schoenen zijn geworden met een out-of-space randje. Zo kan zwaartekracht jou als hardloper tegenwerken. De innovaties van de UltraBOOST 20 helpen jou om hier doorheen te breken. Om dat te bereiken heeft de Ultraboost 20 wat aanpassingen gekregen en zijn de beste punten van de Ultraboost 19 meegenomen naar de nieuwe schoenen. Wat er nu veranderd is en welke sterke onderdelen zijn gebleven, gaan wij in deze blog uitleggen.

Shop nu de adidas Ultraboost 20

Vorig jaar kwam na een radiostilte de Ultraboost 19 uit. Deze Ultraboost van adidas had al 20% meer energie teruggave dan het originele model. Nu een jaar na de lancering van de Ultraboost 19 is de Ultraboost 20 uit. De Ultraboost 20 is nu nóg comfortabeler geworden door het vernieuwde bovenwerk met Tailored Fiber Placement stiksels.

adidas Ultraboost 20 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van de Ultraboost 20

adidas UltraBOOST 20
Primeknit+-textiel
Tailored fiber Placement
International Space Station symbool
BOOST-middenzool

International Space Station

Een samenwerking van adidas met een speciaal bedrijf, maar waarom ISS? Zowel adidas als ISS zijn bedrijven die zich graag willen innoveren en dat koppelen ze door deze samenwerking. NASA astronauten zijn aan het experimenteren met het BOOST-materiaal. In het specifiek zijn zij aan het experimenteren met de verschillende manieren om BOOST-materiaal te vormen. Wij hebben al gezien dat de BOOST HD van de PulseBOOST HD anders is gevormd dan het BOOST-materiaal in de Ultraboost. Door de samenwerking van adidas en ISS wordt er een nieuwe deur geopend voor ontwikkelingen met het BOOST-materiaal. Deze ontwikkelingen zijn er om hardlopers in de toekomst een nieuwe ervaring te geven tijdens hun run en om het BOOST-materiaal in te zetten bij de ruimtevaart.

adidas UltraBOOST 20
adidas UltraBOOST 20

Never change a winning team

De Ultraboost staat nu voor responsiviteit. Na de original heeft het vier jaar geduurd voordat er een nieuw model van de Ultraboost uitkwam. In die vier jaar heeft adidas hard gewerkt aan de optimalisatie van het BOOST-materiaal. Dat was goed gelukt. Het BOOST-materiaal werd namelijk zo geoptimaliseerd dat het 20% meer energie teruggeeft dan het originele model uit 2015. Door de positieve ervaringen is er besloten om het BOOST-materiaal op dit hoge, responsieve niveau te houden. Naast het behoudt van het BOOST-materiaal, behoudt de adidas Ultraboost 20 ook de slijtzool van Continental rubber. De combinatie van het BOOST-materiaal en de Continental slijtzool zorgt ervoor dat je soepel kan afwikkelen en dat de schoenen flexibel.

The sky isn’t the limit

De adidas Ultraboost 20 is niet alleen het teken voor innovatie, maar ook voor comfort. Het nieuwe bovenwerk is gemaakt van Primeknit+-textiel. Daarbij heeft de Ultraboost 20 ook de plaatsingstechniek van stiksels, zoals bij de Solarboost, gekregen: de Tailored Fiber Placement. Het materiaal van de stiksels zijn van lichtgewicht en bevatten gerecycled plastic. De stiksels worden op de millimeter precies geplaatst om ondersteuning te bieden. Door het Primeknit+-textiel en de Tailored Fiber Placement is er een aansluitende pasvorm gecreëerd. Om voldoende bewegingsvrijheid te bieden, is het 3D hielstuk wederom zo minimalistisch mogelijk gemaakt. Toch biedt het hielstuk genoeg steun op de plekken waar het nodig is.

adidas UltraBOOST 20

Goodbye gravity!

De Ultraboost 20 is ontstaan uit een zeer bijzondere samenwerking met het International Space Station. Dit klinkt wellicht heel ingewikkeld. Toch heeft adidas de Ultraboost 20, net als de Ultraboost 19, simpel weten te houden. Vier sterke elementen die met elkaar samenwerken om een goede allround hardloopschoen te maken.

Play Video

De vier onderdelen van de adidas UltraBOOST 20

De nieuwe samenwerking met het International Space Station biedt veel kansen voor de verdere ontwikkelingen van het BOOST-materiaal. De Ultraboost 20 is het symbool van de samenwerking. Dat is ook zeker terug te zien in het design van de schoenen. Door de galaxy BOOST-middenzool, de galaxy details en het samenwerkingssymbool op de tong is de samenwerking met ISS terug te vinden in de schoenen. Het vernieuwde bovenwerk en de al bestaande krachten van de Ultraboost 19 maken een mooie, vernieuwde Ultraboost. Wederom zijn deze adidas schoenen geschikt voor de loop die jij wilt doen. Een korte, snelle ronde of een lange afstand, de adidas Ultraboost 20 staat voor je klaar.

Ben je nieuwsgierig geworden? Je shopt de nieuwe adidas Ultraboost 20 hier in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 310 gram (heren US 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Nieuw

adidas Ultraboost 20

Dames & Heren

Shop adidas Ultraboost 20
Voorganger

adidas Ultraboost 19

Dames & Heren

adidas UltraBOOST 19
Shop adidas Ultraboost 19
Zie ook

Alle adidas
schoenen

Overzicht

adidas logo nieuw
Shop adidas-schoenen