Skip to main content
Inov-8 trailschoenen
Inov-8 trailrunningschoenen

Running gear   >  Koopgids Inov-8

Running gear 

>  Koopgids Inov-8

Inov-8; innovatief trailmerk

Inov-8 is ontstaan ​​tussen de heuvels van het Britse Lake District en is een schoenen-, kleding- en accessoiremerk voor enthousiaste trail- en offroadlopers die de grenzen willen opzoeken en verleggen.

Sinds de oprichting in 2003 door Wayne Edy staat Inov-8 bekend als wereldleider op het gebied van grip. Het merk leeft volgens de filosofie dat de wisselwerking van een atleet met de omgeving de allerbelangrijkste factor is bij het ontwerpen van producten. De uitrusting is licht, snel en altijd innovatief, zoals blijkt uit het gebruik van het supermateriaal grafeen in sportschoenen.

Shop damescollectieShop herencollectie
Inov-8 trailschoenencollectie

4 Inov-8 collecties

Opsomming 1

Mountain

Stoelriemen vast! Race over extreem terrein in de Inov-8 Mountain-hardloopschoenen. Lichtgewicht, responsief en met super agressieve buitenzolen die zich vastbijten in de modder en aan natte rotsen blijven kleven, waardoor je uitmuntende grip krijgt wanneer je die het meest nodig hebt.

Opsomming 2

Ultra

Verleg de grenzen van je lange hardloopsessie met een paar van de ultrahardloopschoenen. Inov-8 heeft lichtgewicht schoenen die zijn ontworpen om lange afstanden op hoge snelheid te racen, schoenen met maximale demping voor comfort over eindeloze kilometers en schoenen met supergrip die perfect zijn voor lange, modderige runs.

Inov-8 trailrunning
Inov-8 trailrunning
Inov-8 trailrunning
"De Inov-8 uitrusting is licht, snel en altijd innovatief, zoals blijkt uit het gebruik van supermateriaal grafeen in sportschoenen.”

Daan Glorie – Productexpert

Opsomming 3

Modder

Krijg grip op de meest blubberachtige paden met een paar Inov-8 mudtalon schoenen. De trailschoenen in de Mudtalon collectie zijn uitermate geschikt voor het lopen van rustige en snelle runs op blubberachtig terrein. De Mudtalon Speed heeft een lagere offset van 4 mm en is ontworpen voor snelle trainingen en wedstrijden. De Mudtalon heeft een offset van 6 mm en is daardoor prettig voor rustige trainingen op modderige heuvels en paden. Deze trailschoenen zijn ook beschikbaar in twee breedtes.

Opsomming 4

Park

Op zoek naar de perfecte schoen voor hardlopen op zowel de weg als trail? Dan is de Park-collectie van Inov-8 iets voor jou. Deze hybride hardloopschoenen zijn licht en ondersteunend en bieden de ultieme mix van comfort, demping en vertrouwenwekkende grip, zodat je naadloos kunt overstappen van de trail naar de weg.

Wist je dat?

Inov-8 ‘s werelds eerste en enige merk dat het wondermateriaal grafeen in sportschoenen gebruikt. In december 2016 is het project begonnen met de Universiteit van Manchester, waar het National Graphene Institute is gevestigd. De twee wetenschappers die in 2010 voor het eerst grafeen uit grafiet isoleerden aan de universiteit, hebben inmiddels de Nobelprijs voor natuurkunde gekregen.

Inov-8 hardloopkleding

Met de juiste kleding heb je altijd goede bescherming in alle weersomstandigheden. De Inov-8 kledingcollectie houd je niet alleen warm in koude omstandigheden, maar is vaak ook voorzien van slimme oplossingen om al je spullen mee te nemen onderweg. Denk hierbij aan extra zakken voor het meenemen van je telefoon, sleutels en sportvoeding.

Het belangrijkste item voor een trailrun in koud weer is een goed hardloopjack. Het Stormshell Jacket (dames/heren) is volledig waterdicht en beschermt je tegen wind en regen. Laat je dus niet tegenhouden door de omstandigheden, maar kies voor de juiste kleding.

Welke kledingitems heeft Inov-8 voor hardlopen en trailrunning?

  • Jacks: water- en winddichte jacks die beschermen in alle weersomstandigheden.
  • Shirts:shirts met mouwen geschikt voor zowel trainingen als wedstrijden.
  • Shorts: comfortabele hardloopshorts met een goede vocht- en zweetafvoering.
  • Singlets: lichtgewicht shirt zonder mouwen, ideaal voor warme omstandigheden.
  • Lange tights: houd je benen warm en kan vocht en zweet effectief afvoeren.
  • Trainingsbroeken: hardloopbroek met een losse pasvorm, perfect als extra laag als je het koud krijgt.
  • Sokken: functionele hardloopsokken waarmee je voeten droog blijven en steun krijgen door middel van compressiewerking.

Inov-8 accessoires

Om je outfit voor hardlopen of trailrunning compleet te maken kan je kiezen voor de accessoires van Inov-8. Zo hebben ze o.a handschoenen, mutsen, nekwarmers en petten. Een pet is bijvoorbeeld handig om zweet op te vangen in de zomer, maar tijdens regenachtige dagen voorkomt het ook dat regen in je ogen terecht komt. De Inov-8 Train Elite is een comfortabele hardloopmuts die je hoofd warm en drooghoudt.

Om al je accessoires en sportvoeding mee te nemen is een Inov-8 Ultrapac Pro 8 rugzak heel handig. Deze hardlooprugzak heeft zakken aan de voorzijde voor het meenemen van bidons, zachte flessen of sportvoeding. Ook trailstokken neem je makkelijk mee door de lussen aan de onderkant van de rugzak.

De Inov-8 Parkclaw G 280 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest.  Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties Inov-8 Parkclaw G 280

Type schoen
Trailrunningschoenen
Offset
8 mm (18 hiel - 10 voorvoet)
Gewicht
ca. 280 gram
Type loper
Neutrale loper

Fit

“Qua pasvorm is de Parkclaw G 280 heel anders dan ik gewend ben van een standaard hardloopschoen. De hielkap is enorm flexibel, de zool is super rotatiesoepel en de schoenlip is behoorlijk dik. Bij het teengedeelte zit een versteviging ter protectie van stenen en takken. De Parkclaw is niet leverbaar in een waterdichte versie, dus je voeten worden wel nat als je door het natte gras loopt. Tijdens het lopen zat de schoen wel stevig om mijn voeten en ik gleed niet uit de hak. Kortom de lockdown en algehele pasvorm is goed.”

Inov-8 Parkclaw G 280 trailschoen

Stride

“Vooraf was ik een beetje sceptisch over de Parkclaw G 280. Toen ik ging wandelen voelde ik al dat er niet zoveel demping in dit model zit. Maar als je eenmaal gaat hardlopen, dan komt het G-Fly foam tot leven. Ik voelde wel degelijk een aangename demping, maar verwacht geen boterzachte super dempende loopervaring. De Parkclaw G280 is een all terrain schoen, maar ik zou niet te lange afstanden op asfalt lopen op deze schoen. Toen ik door het park liep bij mij in de buurt was ik verrast door het lichte gewicht en het dynamische karakter van de schoen. Doordat de schoen zo flexibel is, buigt deze heel soepel mee met elke beweging die je wilt maken. Ik had het gevoel geen schoen aan te hebben en ik kreeg zelfs de neiging om te gaan racen in deze schoen. De Parkclaw G 280 is geschikt voor de loper die op zoek is naar een barefoot-achtige ervaring.”

Inov-8 Parkclaw G 280 trailschoenen

Grip

“De grip is uitstekend als je gaat lopen op asfalt, grindpaden en door het gras. De schoen is minder geschikt voor het lopen door de blubber, want daar is het noppenprofiel niet grof genoeg voor. Er is weinig afstand is tussen de noppen waardoor zachte ondergronden kunnen vastplakken aan de zool.
De Parkclaw G 280 is de perfecte trailschoen voor de hardloper die vooral door het park loopt of regelmatig een stukje door de duinen afgelegd van ongeveer 5 tot 15 km.”

Inov-8 Parkclaw G 280 zool

Eindsprint

Inov-8 is een merk dat zijn naam eer aan doet. Ze zijn innovatief op het gebied van materialen met hun grafeen en zijn constant op zoek naar verbeteringen. De schoenen richten zich echt op een specifiek gebruik en daarin blinken ze dan ook uit. Daarbij is de keuze aan schoenen voor off-roadgebruik zeer groot en dus is er altijd wel een Inov-8 schoen die bij je past.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Inov-8 trailschoenen, kleding en accesoires dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons Whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal