Skip to main content
Inov-8 trailschoenen
Inov-8 trailrunningschoenen

Productreview

Inov-8; innovatief trailmerk

Inov-8 is ontstaan ​​tussen de heuvels van het Britse Lake District en is een schoenen-, kleding- en accessoiremerk voor enthousiaste trail- en offroadlopers die de grenzen willen opzoeken en verleggen.

Sinds de oprichting in 2003 door Wayne Edy staat Inov-8 bekend als wereldleider op het gebied van grip. Het merk leeft volgens de filosofie dat de wisselwerking van een atleet met de omgeving de allerbelangrijkste factor is bij het ontwerpen van producten. De uitrusting is licht, snel en altijd innovatief, zoals blijkt uit het gebruik van het supermateriaal grafeen in sportschoenen.

Shop damescollectieShop herencollectie
Inov-8 trailschoenencollectie

4 Inov-8 collecties

Opsomming1

Mountain

Stoelriemen vast! Race over extreem terrein in de Inov-8 Mountain-hardloopschoenen. Lichtgewicht, responsief en met super agressieve buitenzolen die zich vastbijten in de modder en aan natte rotsen blijven kleven, waardoor je uitmuntende grip krijgt wanneer je die het meest nodig hebt.

X-Talon 212 V2

 • 212 Gram per schoen om superlichtgewicht mee te racen
 • Stickygrip Rubber voor extra grip
 • 8 millimeter diepe noppen voor ongeëvenaarde grip in modderig terrein
 • Precision-fit beschermt de voet en een wendbaar gevoel
 • Super sterk bovenwerk voor bewezen duurzaamheid en bescherming
Shop X-Talon 212 v2
Opsomming 2

Trail

Krijg grip op ‘s werelds zwaarste trails met een paar Inov-8 trailrunning schoenen. De trail-collectie is zeer breed, van superlichte schoenen die perfect zijn om te racen tot gedempte ultra-hardloopschoenen die ideaal zijn voor lange kilometers.

Mudclaw 300

 • Dual C Sticky Rubber voor ongeëvenaarde grip
 • 8 millimeter lange noppen voor in de modder of zachte ondergrond
 • Stevige aansluiting voor vertrouwen op extreem terrein
 • Sterke materialen in het bovenwerk voor duurzaamheid en bescherming
Shop Mudclaw 300
Inov-8 trailrunning
Inov-8 trailrunning
Inov-8 trailrunning
"De Inov-8 uitrusting is licht, snel en altijd innovatief, zoals blijkt uit het gebruik van supermateriaal grafeen in sportschoenen.”

Daan Glorie – Productexpert

Opsomming 3

Ultra

Verleg de grenzen van je lange hardloopsessie met een paar van de ultrahardloopschoenen. Inov-8 heeft lichtgewicht schoenen die zijn ontworpen om lange afstanden op hoge snelheid te racen, schoenen met maximale demping voor comfort over eindeloze kilometers en schoenen met supergrip die perfect zijn voor lange, modderige runs.

Trailfly Ultra G 300

 • Met grafeen versterkt G-Fly-foam voor meer bounce en demping
 • Adapter-Flex Groove voor verhoogde wendbaarheid over oneven terrein
 • Met grafeen versterkt rubber voor de sterkste grip ter wereld
 • Wijdere pasvorm verhoogt het comfort over de lange afstanden
 • 4 millimeter hoge noppen voor ongeëvenaarde grip op de trails
Shop Trailfly Ultra G 300
Opsomming 4

Park

Op zoek naar de perfecte schoen voor hardlopen op zowel de weg als trail? Dan is de Park-collectie van Inov-8 iets voor jou. Deze hybride hardloopschoenen zijn licht en ondersteunend en bieden de ultieme mix van comfort, demping en vertrouwenwekkende grip, zodat je naadloos kunt overstappen van de trail naar de weg.

Inov-8 Parkclaw G 280

 • Met grafeen versterkt G-Fly-foam voor meer bounce en demping
 • Met grafeen versterkt rubber voor de sterkste grip ter wereld
 • 4 millimeter hoge noppen speciaal voor grip op trail en comfort op de weg
 • 8 millimeter drop verbetert het comfort over lange afstanden
 • Boomerang inlegzool met 40% meer bounce dan een normale inlegzool
 • Knit mesh bovenwerk voor comfort en ademend vermogen
Shop Parkclaw G 280

Wist je dat?

Inov-8 ‘s werelds eerste en enige merk dat het wondermateriaal grafeen in sportschoenen gebruikt. In december 2016 is het project begonnen met de Universiteit van Manchester, waar het National Graphene Institute is gevestigd. De twee wetenschappers die in 2010 voor het eerst grafeen uit grafiet isoleerden aan de universiteit, hebben inmiddels de Nobelprijs voor natuurkunde gekregen.

De Inov-8 Parkclaw G 280 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest.  Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Kenmerken Inov-8 trailschoenen

Offset
8 mm
Gewicht heren
Ca. 280 gram
Gewicht dames
Ca. 280 gram
Schoentype
Neutraal
Artikelgroep
Trailschoenen

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

Fit

“Qua pasvorm is de Parkclaw G 280 heel anders dan ik gewend ben van een standaard hardloopschoen. De hielkap is enorm flexibel, de zool is super rotatiesoepel en de schoenlip is behoorlijk dik. Bij het teengedeelte zit een versteviging ter protectie van stenen en takken. De Parkclaw is niet leverbaar in een waterdichte versie, dus je voeten worden wel nat als je door het natte gras loopt. Tijdens het lopen zat de schoen wel stevig om mijn voeten en ik gleed niet uit de hak. Kortom de lockdown en algehele pasvorm is goed.”

Inov-8 Parkclaw G 280 trailschoen

Stride

“Vooraf was ik een beetje sceptisch over de Parkclaw G 280. Toen ik ging wandelen voelde ik al dat er niet zoveel demping in dit model zit. Maar als je eenmaal gaat hardlopen, dan komt het G-Fly foam tot leven. Ik voelde wel degelijk een aangename demping, maar verwacht geen boterzachte super dempende loopervaring. De Parkclaw G280 is een all terrain schoen, maar ik zou niet te lange afstanden op asfalt lopen op deze schoen. Toen ik door het park liep bij mij in de buurt was ik verrast door het lichte gewicht en het dynamische karakter van de schoen. Doordat de schoen zo flexibel is, buigt deze heel soepel mee met elke beweging die je wilt maken. Ik had het gevoel geen schoen aan te hebben en ik kreeg zelfs de neiging om te gaan racen in deze schoen. De Parkclaw G 280 is geschikt voor de loper die op zoek is naar een barefoot-achtige ervaring.”

Inov-8 Parkclaw G 280 trailschoenen

Grip

“De grip is uitstekend als je gaat lopen op asfalt, grindpaden en door het gras. De schoen is minder geschikt voor het lopen door de blubber, want daar is het noppenprofiel niet grof genoeg voor. Er is weinig afstand is tussen de noppen waardoor zachte ondergronden kunnen vastplakken aan de zool.
De Parkclaw G 280 is de perfecte trailschoen voor de hardloper die vooral door het park loopt of regelmatig een stukje door de duinen afgelegd van ongeveer 5 tot 15 km.”

Inov-8 Parkclaw G 280 zool

Eindsprint

Inov-8 is een merk dat zijn naam eer aan doet. Ze zijn innovatief op het gebied van materialen met hun grafeen en zijn constant op zoek naar verbeteringen. De schoenen richten zich echt op een specifiek gebruik en daarin blinken ze dan ook uit. Daarbij is de keuze aan schoenen voor off-roadgebruik zeer groot en dus is er altijd wel een Inov-8 schoen die bij je past.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Inov-8 trailschoenen dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.