Skip to main content

Productreview

Review: Brooks Ghost Max 2 – Betrouwbare en comfortabele partner

Hardlopen op wokjes, maar wel met veel stabiliteit kan met de Brooks Ghost Max 2. Deze hardloopschoen is gemaakt voor elke loper die comfort op nummer één heeft staan. Met het vernieuwde DNA LOFT v3 foam en een aangename pasvorm, zelfs voor brede voeten, is deze allrounder voor veel verschillende lopers geschikt. Wil je meer weten? Lees dan onze review.

Wat is nieuw?

    • Update van DNA LOFT v2 naar DNA LOFT v3 foam
    • Nieuw bovenwerk
Bekijk damesmodellenBekijk herenmodellen
Stad blogopvulling

3redenen waarom de Brooks Ghost Max 2 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je loopt regelmatig lange afstanden

Denk je aan lange afstanden, dan denk je aan een comfortabele hardloopschoen met veel demping. Daar is de Brooks Ghost Max specifiek voor ontworpen. Door de extra dikke tussenzool gemaakt van DNA LOFT v3 ervaar je veel schokdemping bij elke stap die je zet. Deze hardloopschoen blinkt uit in lange afstanden tot de marathon en verder.

Opsomming 2

Je hebt een brede voet of gebruikt eigen steunzolen

Gebruik jij steunzolen of heb je een wat bredere voet? Overweeg dan zeker de Brooks Ghost Max als jouw nieuwe hardloopschoen. Dit model is vriendelijker voor een bredere voorvoet en een wat hogere wreef. Wist je trouwens dat de Brooks Ghost Max 2 ook verkrijgbaar is in verschillende breedtematen voor zowel dames als heren? Zo is voor heren de 1D-leest de standaard, maar er is ook een 2E (breed) en 4E (extra breed) beschikbaar.

Opsomming 3

Je bent een beginnende hardloper

De Brooks Ghost Max 2 is een geschikte hardloopschoen voor beginners. Dit komt doordat de schoen heel stabiel is, ook als je hardlooptechniek niet zo goed is. De meeste beginners hebben nog niet de stabiliteit in het enkel-, knie- en heupgewricht, maar deze schoen is door de brede basis stabiel voor het lopen op elk tempo. Door de dikke dempende laag verminder je de impact van het hardlopen op je benen.

“De Brooks Ghost 2 is veelzijdiger geworden door de update naar het DNA Loft V3 dempingsmateriaal. Gebruik hem niet langer voor alleen je duurlopen, maar trek hem ook aan voor tempotrainingen.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

Het merk Brooks bestaat al sinds 1914. Het bedrijf begon oorspronkelijk met het maken van balletslippers en badschoenen, maar groeide in de jaren 80 en 90 uit tot een van de meest geliefde hardloopmerken. Inmiddels is hun hele focus gericht op het maken van hardloopschoenen, waardoor de producten van een hoge kwaliteit zijn en goed doorontwikkelen.

De Brooks Ghost Max 2 in detail

Zachte tong met stretch

voor een gestructureerde en ademende pasvorm.

Fresh Foam tussenzool

is verrijkt met PEBA waardoor je veel demping en energieteruggave krijgt tijdens elke stap.

Grondcontact EVA-slijtzool

voor een lichtgewichte ervaring onder de voeten met veel duurzaamheid.

Ronde geometrie van de zool

zorgt voor een automatische afwikkeling van hiel naar voorvoet.

3kenmerken van de Brooks Ghost Max 2

Opsomming1

DNA LOFT v3 dempingsmateriaal

De tussenzool van de Brooks Ghost Max 2 is verrijkt met het DNA LOFT v3 dempingsmateriaal. Deze dikke dempende laag is geïnjecteerd met stikstof waardoor je een zacht en comfortabel gevoel ervaart onder je voeten. Bovendien is door de overstap naar dit foam de Ghost Max 2 veelzijdiger geworden waardoor je hem ook kan gebruiken voor tempotrainingen en lange intervalblokken.

Opsomming 2

GlideRoll Rocker

De “GlideRoll Rocker” klinkt heel geavanceerd, maar daar wordt eigenlijk de ronding van de zool mee bedoeld. Steeds meer hardloopschoenen hebben de vorm van een schommelstoel. Door deze ronde zolen is de afwikkeling van de hiel naar de tenen een stuk soepeler, omdat de hardloopschoen automatisch wat meer naar voren rolt.

Opsomming 3

Veel stabiliteit

De Ghost Max 2 is een zeer stabiele en neutrale hardloopschoen. Dit komt door de brede basis van de zool in combinatie met de stevige hielkap en de kuipconstructie. Als je de schoen aantrekt zit je als het ware met je voet in het dempingsmateriaal, waardoor je voeten stabieler kunnen afwikkelen. Het stabiele loopgevoel wordt versterkt door de GlideRoll Rocker. Je voeten kunnen niet naar binnen afrollen, maar wel naar voren.

Hoe komt DNA LOFT v3 foam tot stand?

DNA LOFT v3 is niet helemaal nieuw, want het werd al gebruikt in de Brooks Glycerin. Dit dempingsmateriaal is tot stand gekomen door de tussenzool te injecteren met stikstof. Stikstofinfusie is een proces dat beter bekend is in onder andere de koffie-industrie. Bij Brooks kwamen ze erachter dat je met stikstofinfusie dikkere tussenzolen kan maken, maar met besparing van gewicht. Daardoor ervaar je meer veerkracht tijdens het hardlopen, zonder verlies van duurzaamheid.

Brooks schoenen voor de neutrale loper

Wil jij de beste Brooks hardloopschoenen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze shoe advisor.

Brooks heeft verschillende type hardloopschoenen voor de neutrale loper. Zo zijn de Ghost en Glycerin het meest populair voor het lopen van korte en lange afstanden. De Ghost Max 2 is de meest dempende hardloopschoen in de collectie van Brooks. Zoek je hardloopschoenen met wat meer ondersteuning? Dan ben je bij de Adrenaline GTS en Glycerin GTS aan het juiste adres.

Voorbeeld Brooks schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende Brooks hardloopschoenen wil afwisselen.

Allround – Brooks Ghost Max 2
Tempo/intervalBrooks Hyperion (Max)
WedstrijdBrooks Hyperion Elite 4

Goede schoenen + goede sokken = voorkomen van blaren

De Brooks Crew Socks zijn geweldige hardloopsokken om te dragen samen met de Brooks Ghost Max. Deze sokken zijn geschikt voor lange runs en wedstrijden, voor zowel dames als heren! De sokken bieden veel demping, zijn halfhoog en bieden extra ondersteuning van de voetboog.

Brooks hardloopkleding

Ben je van plan om de Brooks Ghost Max 2 aan te schaffen? Maak je outfit dan ook compleet met de hardloopkleding van Brooks. In de High Point collectie vind je functionele hardloopkleding voor trailrunning, maar uiteraard kan je deze ook dragen tijdens je dagelijkse trainingruns. Super handig, want de broeken in de High Point collectie hebben vaak zakjes voor het meenemen van sleutels, sportvoeding en je telefoon. Ga op pad met je favoriete hardloopgear, zonder iets in je handen te hoeven dragen.

De Brooks Ghost Max 2 in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties Brooks Ghost Max 2

Type schoen
Allround hardloopschoenen
Offset
6 mm (28 mm hiel / 22 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 306 gr dames / 269 gr heren
Type loper
Neutrale loper
Type demping
DNA Loft v3

Verwachtingen

“De eerste versie van de Ghost Max was heel populair vanwege zijn comfortabele en stabiele karakter. Bovendien was deze hardloopschoen echt onderscheidend door zijn brede voorvoet en hoge wreef. Ik vond het een prettige schoen voor mijn rustige duurlopen, maar hij was wel iets zwaarder en stugger dan bijvoorbeeld de HOKA Clifton en New Balance 880 die ik ook gebruik. Ik ben benieuwd of de Brooks Ghost Max 2 wat soepeler en lichter is geworden zodat je hem ook voor wat meer tempotrainingen kan gebruiken.”

Fit

“De Brooks Ghost Max 2 voelt iets smaller aan dan de vorige versie. Hij geeft mij een fijne omsloten pasvorm waarbij mijn tenen genoeg ruimte hebben om te bewegen. De hielkap is zo stevig dat ik tijdens het hardlopen niet uit de hiel slip. Ik hoef de veters ook niet heel strak te trekken voordat de schoen lekker zit. Dit is een schoen die veel steun biedt vanuit het bovenwerk, onder andere door de verstevigde hielkap met een zachte stof aan de achterkant. Het enige minpunt vond ik de wat kortere veters. Dit model is trouwens ook leverbaar in verschillende breedtematen, mochten je voeten gaan knellen in de standaard pasvorm.”

Stride

“Ik heb een aantal duurlopen en tempotrainingen gedaan op de Ghost Max 2. Wat mij opvalt is dat ze een stuk lichter aanvoelen dan de voorganger. Het DNA LOFT v3 foam is ook wat zachter waardoor ik hem ook prettig vond tijdens lange duurlopen van 20 tot 30 km. Tijdens mijn duurlopen train ik graag op grindpaden en zachte ondergronden om de impact op mijn gewrichten te verminderen. Op die onverharde paden vond ik de Ghost Max 2 erg stabiel. Ik stapte op een kleine tak en voelde dat mijn enkel naar buiten wilde knikken, maar deze schoen liet dat niet toe. Door de ronde zool kan ik makkelijk afwikkelen met extra veel demping in de voorvoet tijdens de afzet.”

Comfort

“Deze hardloopschoen valt in de categorie “maximale demping”. Dat zijn hardloopschoenen met een zooldikte van bijna 40 mm. De Ghost Max 2 is echter niet de zachtste hardloopschoenen. Het DNA LOFT v3 foam voelt heel stevig aan en geeft relatief wat minder energie terug. Gebruik de Brooks Ghost Max 2 vooral voor je rustige en lange duurlopen. Voor ervaren lopers is dit de perfecte hardloopschoen voor herstelduurloopjes en als je wat vermoeid bent. Beginnende lopers en hardlopers met een wat zwaarder postuur of loopstijl zullen profiteren van de stabiliteit en het betrouwbare karakter van deze allrounder.”

Eindsprint

De eerste versie van de Brooks Ghost Max was al populair en wij verwachten dat de tweede versie nog meer hardlopers een glimlach zal bezorgen. De schoen is soepeler, lichter en veelzijdiger dankzij het DNA LOFT v3 dempingsmateriaal. Het stabiele karakter is gelukkig behouden en hardlopers met speciale voeten (brede voeten of hoge wreef) zullen met dit model de ideale match vinden. Door de dikke tussenzool is de Ghost Max 2 minder geschikt voor korte intervallen en wedstrijden. Kies dan voor de Brooks Hyperion of Hyperion Max.

Vergelijkbaar met de Brooks Ghost Max 2 zijn de HOKA Bondi en de adidas Adistar. Dit zijn beiden hardloopschoenen met maximale demping en een ronde tussenzool voor een soepele afwikkeling. Het grote verschil is dat de Ghost Max 2 wat breder in de voorvoet is en daardoor ook geschikt is voor lopers die inlegzolen gebruiken of brede voeten hebben.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Brooks Ghost MAx 2 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal