Skip to main content

Productreview

Nike Pegasus Plus – Razendsnelle hardloopschoen voor elke dag

De Pegasus Turbo is terug van weg geweest en heet nu Nike Pegasus Plus. Met de kenmerkende streep in het bovenwerk, een volledige ZoomX tussenzool en zo licht als een veertje is dit een ideale allrounder en temposchoen. Word een snellere hardloper en kies voor de Nike Pegasus Plus.

Wat is nieuw?

    • Nieuwe temposchoen van Nike (vroeger Pegasus Turbo)
    • Flyknit bovenwerk
    • Volledige ZoomX tussenzool
    • Slijtvast rubberen zool
Bekijk damesmodellenBekijk herenmodellen

3redenen waarom de Nike Pegasus Plus geschikt is voor jou

Opsomming1

Je traint nu meer op snelheid

De Nike Pegasus Plus is gemaakt voor tempotrainingen. Je kan dit model ook wel zien als de opvolger van de Nike Pegasus Turbo. Deze hardloopschoen is terug van weg geweest en brengt een ode aan de originele eerste versie van de Turbo, zowel qua kleurstelling als het design en de eigenschappen. Hij is circa 15 gram lichter dan ooit en heeft meer energieteruggave dankzij een volledige ZoomX-tussenzool.

Opsomming 2

Je ben op zoek naar een veelzijdige allround hardloopschoen

Met slechts 245 gram voor heren en 205 gram voor dames is dit een van de lichtste allround hardloopschoenen. Het ZoomX foam is lekker zacht als je een rustig rondje wilt hardlopen, maar zorgt ook voor veel energieteruggave tijdens snelle trainingen. Kortom, dit is een veelzijdige hardloopschoen van Nike. Er is extra veel slijtvast rubber toegevoegd zodat je veel kilometers op deze schoen kan afleggen. Het Flyknit bovenwerk houd je voeten stevig op zijn plaats en de aangebrachte perforaties zorgen voor meer ventilatie.

Opsomming 3

Je wil hardloopschoenen gaan afwisselen

De Pegasus Plus past eigenlijk in iedere schoenrotatie. Schoenrotatie betekent dat je twee verschillende hardloopschoenen gaat afwisselen zodat je telkens je lichaam anders belast en de schoenen langer mee zullen gaan. De Pegasus Plus is een allrounder, maar tevens een temposchoen. Wissel dit model bijvoorbeeld af met de Nike ZoomX Invincible voor je rustige trainingen of kies voor de Nike Vaporfly als ultieme wedstrijdschoen met carbonplaat.

“Met de Pegasus Plus is Nike terug in de strijd om de beste temposchoen op de markt. Meer energieteruggave, lichter dan ooit en nu met een volledige ZoomX tussenzool.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

De Pegasus Plus een kenmerkende “turbostreep” in het bovenwerk heeft? Deze opvallende streep die over het bovenwerk loopt is een visueel herkenningspunt. Deze streep symboliseert snelheid en technologische innovatie, waardoor de schoen direct herkenbaar is.

De Nike Pegasus Plus in detail

Nike Flyknit bovenwerk

biedt ondersteuning rondom de middenvoet en is flexibel in de voorvoet voor een aansluitende pasvorm.

ZoomX tussenzool

zorgt voor veel energieteruggave en een voortstuwend gevoel.

Rubberen slijtzool

met honingraadstructuur voor een goede grip op zowel droge als natte oppervlakken.

Wat is de geschiedenis van de Pegasus Plus?

Hoewel de naam nieuw is heeft de Pegasus Plus eigenlijk een rijke geschiedenis. Je kan de Pegasus Plus ook wel zien als de Pegasus Turbo 4. De eerste versie van de Pegasus Turbo werd gelanceerd in 2018 en was sterk geïnspireerd door de technologieën die werden gebruikt in de Nike ZoomX Vaporfly 4%, de marathonschoen met carbonplaat. De Pegasus Turbo had hetzelfde ZoomX foam voor een maximale energieteruggave, maar dan voor dagelijkse trainingen. Daardoor groeide de Pegasus Turbo uit tot een geliefde hardloopschoen onder beginnende en elite atleten. En nu is dit model terug en heeft veel kenmerken van deze eerste versie.

3kenmerken van de Nike Pegasus Plus

Opsomming1

Flyknit bovenwerk

Het bovenwerk is gemaakt van Nike Flyknit. Dit bestaat uit sterke, maar lichte garens die tot één geheel zijn verweven. Rond de middenvoet is het materiaal dichter geweven om ondersteuning te bieden terwijl bij de voorvoet het materiaal flexibel en ademend is gemaakt. Reflecterende elementen zijn toegevoegd aan de hielkap en schoenlip voor een betere zichtbaarheid in het donker. De perforaties in het bovenwerk zorgen ervoor dat je voeten goed kunnen ventileren en comfortabel blijven.

Opsomming 2

ZoomX dempingsmateriaal

In de tussenzool zien we het ZoomX demingsmateriaal over de volledige lengte van de schoen. Dit foam is gefinetuned voor interval- en tempotrainingen en biedt zo’n 23% meer energieteruggave dan het ZoomX foam wat in de Zoom Invincible is toegepast. Tevens is het dempingsmateriaal heel licht waardoor je makkelijk kan versnellen en duurlopen op tempo moeiteloos aanvoelen.

Opsomming 3

Wafelpatroon slijtzool

De rubberen slijtzool is voorzien van het iconische wafelpatroon van Nike. Deze bevat honingraadnoppen die grip bieden op zowel droge als natte oppervlakken.

Nike Pegasus Plus of Pegasus 41?

De Nike Pegasus Plus is de snellere versie van de Pegasus 41. Het model is niet alleen lichter, maar heeft ook meer energieteruggave door het ZoomX in plaats van het React foam. Ga voor de Nike Pegasus als je op zoek bent naar een betrouwbare allrounder en kies voor de Pegasus Plus als je een lichtere en snellere hardloopschoen wilt hebben.

De Nike allround hardloopschoenen

Ben jij op zoek naar een allround hardloopschoen? Nike heeft een breed scala aan hardloopschoenen die je elke dag kan aantrekken, welke training je ook gaat doen. De Nike Pegasus is het populairste model met een uitgebalanceerde demping en een Nike Zoom Air Unit. De Nike Pegasus Plus is de ideale hardloopschoen voor tempotraining of als je op zoek bent naar een lichtgewicht hardloopschoen met net even wat meer energieteruggave. Lange-afstandsliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3. Deze hardloopschoen heeft een extra dikke ZoomX-tussenzool met wat meer stabiliteit door een bredere zool.

Voorbeeld Nike schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende Nike hardloopschoenen wil afwisselen.

Allround – Nike Air Zoom Pegasus 41
Tempo/interval – Nike Pegasus Plus
WedstrijdNike ZoomX Vaporfly Next% 3 / Nike ZoomX Alphafly Next% 3

Nike hardloopkleding en sokken

Ben je van plan om de Nike Pegasus Plus aan te schaffen? Maak je outfit dan ook compleet met de hardloopkleding van Nike. In de Nike Aeroswift collectie vind je hardloopkleding die gemaakt is voor snelle trainingen én als het net wat warmer weer is. Van luchtige singlets tot comfortabele shorts die veel bewegingsvrijheid geven. Dit is dus de perfecte match met de Nike Pegasus Plus, omdat deze schoen ook is ontworpen voor snellere trainingen.

We raden je aan om goede hardloopsokken aan te schaffen om blaren te voorkomen en je voeten goed te laten ventileren. De Nike Multiplier no-show 2-pack voor zowel dames als heren zijn lage en dunne hardloopsokken. Dit is de ideale hardloopsok in combinatie met de Pegasus Plus vanwege de meshpanelen bij de middenvoet voor extra ventilatie en de extra ondersteuning in de voetholte. Door het dunne materiaal voel je nauwelijks dat je hardloopsokken aan hebt. Deze sok is verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren.

De Nike Pegasus Plus in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties Nike Pegasus Plus

Type schoen
Allround hardloopschoenen
Offset
10 mm (35 mm hiel / 25 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 245 gr dames / 205 gr heren
Type loper
Neutrale loper
Type demping
ZoomX foam

Verwachtingen

“Twee jaar geleden heb ik de Nike Pegasus Turbo Next Nature getest tijdens een paar duurlopen en intervaltrainingen. De tussenzool was toen gemaakt van gerecycled ZoomX foam en ik vond de schoen erg zacht. Deze hardloopschoen vond ik wel aangenaam voor rustige trainingen, maar bij intervaltrainingen kon ik niet goed mijn energie kwijt. Het leek alsof ik moeilijk op gang kon komen, omdat de zool te zacht was. Ik hoop dat de Nike Pegasus Plus wat reactiever is zodat je hem ook voor baan- en intervaltrainingen kan gebruiken.”

Review

Fit

“Het bovenwerk is duidelijk geïnspireerd op een wedstrijdschoen. Het Flyknit-bovenwerk is flinterdun, maar geeft een goede lockdown rondom de middenvoet. De schoenlip is dun en is in het midden uitgesneden zodat het geen druk geeft op de wreef. Ik vind de hielkap aangenaam, omdat deze verstevigd is maar bovenop van de hiel af staat. De voorvoet is wel relatief smal, dus lopers met smalle voeten zullen deze schoen wel waarderen. Heel tof dat het design refereert naar de eerste versie van de Pegasus Turbo met de gekleurde streep in het midden. Dat geeft de schoen een snelle en opvallende uitstraling.”

Stride

“Wat mij meteen opvalt is de stabiliteit vanaf de hak. Dit komt door de brede basis van deze allrounder. De demping in de hiel is zacht, maar ik zak er niet in weg. De voorvoet heeft iets minder foam dus tijdens de afzet voel ik vooral de ondergrond. Door de perfecte omsluiting van het bovenwerk voelt het bijna alsof ik zonder schoenen loop. Deze schoen doet mij denken aan de HOKA Mach en de New Balance Rebel, wat ook lichtgewicht en allround hardloopschoenen zijn. De Pegasus Plus voelt voor mij meer als een zacht matras dan als een trampoline. Ik krijg niet de meeste energieteruggave, wat ik wel meer voel in de Rebel. Fans van de Pegasus kunnen het beste kiezen voor de Pegasus Plus, omdat je meer demping krijgt en daardoor ook lange afstanden met meer comfort kan lopen. Bovendien geeft het ZoomX foam meer energieteruggave dan het React foam in de “normale” Pegasus. De Pegasus Plus heeft géén rocker (ronde zool), dus ik heb niet het gevoel alsof ik automatisch afwikkel met mijn voeten”

Speed

“In tegenstelling tot andere temposchoenen heeft de Nike Pegasus Plus geen plaat in de tussenzool. Daardoor voel ik dat deze schoen iets zachter is en daardoor ook aangenaam is voor rustige duurlopen. Als ik loop op een schoen met een plaat dan is dat meestal niet lekker bij rustige tempo’s, omdat ik geforceerd word bij elke stap om sneller te gaan lopen. De Pegasus Plus voelt lichtgewicht aan, maar heeft wel veel contact met de ondergrond waarop ik loop.”

Eindsprint

De Nike Pegasus Plus is een temposchoen en allround schoen in één. Wij verwachten dat veel hardlopers enthousiast zullen reageren op dit nieuwe model van Nike, omdat het een ode brengt aan de originele Nike Pegasus Turbo. Door de ZoomX tussenzool en het Flyknit bovenwerk is dit model lichter dan ooit, maar wel met meer energieteruggave voor elke run.

Vergelijkbaar met de Nike Pegasus Plus zijn de HOKA Mach en de New Balance Fuelcell Rebel. Dit zijn beiden lichtgewicht hardloopschoenen die zijn ontworpen voor interval- en tempotrainingen. Het grote verschil is dat de Pegasus Plus een hogere offset van 10 mm heeft waardoor hij geschikt is voor zowel hak- als voorvoetlopers.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Nike Pegasus Plus dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal