Skip to main content

productreview

On Cloudboom Strike – Beste wedstrijdschoen van On

Met de On Cloudboom Strike kan je persoonlijke records lopen op de halve en hele marathon. Het Helion Hyperfoam, een speciaal ontwikkelde inlegzool en een carbonplaat geven jou een voorsprong op de concurrentie. Lees verder om te ontdekken waarom de Cloudboom Strike de beste wedstrijdschoen van On tot nu toe is.

Wat is nieuw?

  • Compleet nieuwe wedstrijdschoen van On met meer Helion Hyperfoam dan ooit
Bekijk de damesmodellenBekijk de herenmodellen

3redenen waarom de On Cloudboom Strike geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een carbonschoen voor de (halve) marathon

De Cloudboom Strike is ontwikkeld voor het lopen van halve en hele marathons. De dikke laag Helion Hyperfoam beschermt je benen tegen de impact van het lopen, maar geeft tegelijkertijd ook veel energie terug. Door de carbonplaat krijg je een explosieve afzet en een stabiele loopervaring.

Opsomming 2

Je bent een ervaren loper die streeft naar persoonlijke records

On heeft met de Cloudboom Strike de grenzen van de atletiekunie regels opgezocht. De tussenzool is 4 cm dik (wat ook is toegestaan), maar door de zeer dikke inlegzool sta je eigenlijk op meer superfoam. Dit komt je prestatie ten goede, want tijdens het lopen ervaar je maximale demping en maximale energieteruggave. De Cloudboom Strike is alleen bedoeld voor ervaren hardlopers die streven naar persoonlijke toptijden.

Opsomming 3

Je wil een hardloopschoen voor wedstrijden en snelle trainingen

Met de Cloudboom Strike heb je de snelste wedstrijdschoen van On aan je voeten. Wij adviseren om deze schoen alleen te gebruiken voor je snelle trainingen en wedstrijden, want anders zal de zool te snel slijten. Voor je dagelijkse trainingruns zijn bijvoorbeeld de Cloudmonster, Cloudrunner en Cloudflyer geschikt.

"Met de Cloudboom Strike is On terug in de strijd om de beste carbonschoen. Door de extreem dikke inlegzool zoeken ze grenzen op om hardlopers te helpen naar snelle tijden."

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

On hardloopschoenen zijn ontstaan uit een samenwerking tussen een professionele atleet en een ingenieur? Het Zwitserse merk On werd in 2010 opgericht door de voormalige topatleet Olivier Bernhard, samen met zijn vrienden David Allemann en Caspar Coppetti. Het merk onderscheidt zich door hun unieke CloudTec-technologie.

De On Cloudboom Strike in detail

Mesh bovenwerK

Flinterdun met ondersteuning rondom de middenvoet.

CloudTec-demping

verhoogd de loopefficiëntie en vermindert de impact op het lichaam.

Helion Hyperfoam

in de tussenzool en inlegzool zorgen voor maximale energieteruggave.

Bounceboard

gemaakt van carbon verhoogd de stabiliteit en zorgt voor een explosieve afzet.

Duurzaamheid bij On

Bij On staat duurzaamheid centraal sinds de oprichting in 2010. Ze willen hardloopschoenen en -kleding creëren die niet alleen topprestaties leveren, maar ook de impact op het milieu minimaliseren. On maakt gebruik van gerecyclede materialen, waardoor de afvalstroom wordt verminderd en de afhankelijkheid van grondstoffen wordt verkleind. On heeft zelfs een abonnementsmodel waarbij je oude On hardloopschoenen terugstuurt en weer nieuwe ontvangt.

3kenmerken van de On Cloudboom Strike

Opsomming1

Transparant mono mesh bovenwerk

Het semi-transparante mono mesh bovenwerk geeft meer comfort, ademend vermogen en ondersteuning door een kooisysteem rondom de middenvoet. De schoenlip is vastgemaakt aan de schoen en het mesh biedt een persoonlijke pasvorm door anatomisch gerichte zones. Tijdens je race kan vocht en zweet makkelijk worden doorgelaten door het bovenwerk.

Opsomming 2

Helion Hyperfoam

De tussenzool van de Cloudboom Strike is voorzien van Helion Hyperfoam. Dit dempingsmateriaal geeft de hoogste energieteruggave waardoor je op snelheid kan blijven lopen, ook als je het wat zwaarder krijgt tijdens lange afstanden. De inlegzool bevat een extra dikke laag Helion Hyperfoam waardoor je meer superfoam onder je voeten hebt.

Opsomming 3

Carbonplaat

Ten opzichte van de Cloudboom Echo is bij de Strike de carbonplaat wat hoger in de schoen geplaatst. Hierdoor voelt de Cloudboom Strike een stuk zachter en comfortabeler aan tijdens het lopen van lange afstanden. Als je de inlegzool uit de schoen haalt zie je direct de carbonplaat liggen. De carbonplaat bevindt zich over de gehele lengte van de voet en zorgt voor stabiliteit en een explosieve afzet.

On Cloudboom Echo of Strike?

De Cloudboom Echo en Strike hebben allebei superfoam een een carbonplaat. Het grote verschil zit in de demping en energieteruggave. De Cloudboom Echo is het meest geschikt voor 5 en 10km wedstrijden, want de carbonplaat is wat dichter bij de grond geplaatst voor een directer gevoel. De On Cloudboom Strike is perfect voor een halve en hele marathon door de dikke laag van Helion Hyperfoam.

De hardloopschoenen van On

Wil jij de beste On hardloopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze Shoe Advisor.

Ben je op zoek naar een snelle hardloopschoen of wedstrijdschoen? Dan ben je aan het juiste adres bij On. De On Cloudboom Echo is het meest geschikt voor 5 en 10 km wedstrijden, terwijl de Cloudboom Strike is ontworpen voor het lopen van halve en hele marathons. Het Zwitserse merk On heeft ook temposchoenen die je kan gebruiken voor intervaltrainingen en tempo duurlopen. Denk hierbij aan de On Cloudflow. Deze lichtgewicht schoen bevat ook Helion superfoam zodat je veel energie terugkrijgt.

Voorbeeld On schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende On hardloopschoenen wil afwisselen.

AllroundOn Cloudmonster / On Cloudrunner
Tempo/interval – On Cloudflow
Wedstrijd kort (5-10km) – On Cloudboom Echo
Wedstrijd lang (21-42km) – On Cloudboom Strike

Goede schoenen + goede sokken = voorkomen van blaren

Als je kiest voor de On Cloudboom Strike, dan adviseren wij ook goede hardloopsokken. De On Ultralight Sock Mid (damesheren) zijn dunne sokken die prettig zijn om te dragen tijdens trainingen en wedstrijden. Deze sokken hebben een beschermende dikke hiel- en teenvulling. Deze sok komt net boven de enkel. Voorkom blaren en schuurplekken en kies voor goede hardloopsokken!

On hardloopkleding

Ben je van plan om de On Cloudboom Strike aan te schaffen? Maak je outfit dan compleet met de hardloopkleding van On. In de On kledingcollectie vind je alle kledingitems die je nodig hebt als hardloper. Van functionele shirts tot singlets en shorts die lichtgewicht zijn. Op deze manier blijf je koel en droog tijdens het sporten.

De On Cloudboom Strike in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties On Cloudboom Strike

Type schoen
Wedstrijdschoenen
Offset
4 mm (39,5 mm hiel – 35.5mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 169 gram dames / 210 gram heren
Type loper
Neutrale loper
Type demping
Helion Hyperfoam

Verwachtingen

“Vorig jaar heb ik de Cloudboom Echo getest en was onder de indruk van het lichte gewicht en het directe gevoel. Hij was minder bouncy dan ik van tevoren dacht. Daardoor vond ik die schoen wel fijn voor 10 km wedstrijden, maar ik ben meer een marathonloper. Daarom ben ik benieuwd naar de Cloudboom Strike, omdat On die positioneert als ultieme wedstrijdschoen voor de marathon. Loopt hij net zo snel en lekker als mijn huidige adidas Adizero Pro wedstrijdschoenen?”

Test

De Cloudboom Strike heb ik onder andere getest tijdens een intervaltraining op de weg, de baan en lange tempoblokken. Een van de intervaltrainingen op de weg was 2x 800 m met 200 m rustig joggen vervolgd door 10x 200m met 200 m rustig joggen.

Fit

“Ik voelde bijna niet dat ik een schoen aan had. Het bovenwerk is superdun, lichtgewicht en omsluit mijn voeten op een perfecte manier. Het is een beetje lastig om deze schoen aan te trekken, omdat de schoenlip is vastgemaakt aan het bovenwerk. Gelukkig zit er een treklus aan de achterkant waardoor ik de hiel stevig kon vasthouden. Mijn intervallen liep ik in het zonnetje en mijn voeten kregen een prima ventilatie, ook al had ik iets dikkere hardloopsokken van Stance aan. Op mijn route kwam ik ook wat regenplassen tegen, maar mijn voeten bleven droog door het semi-transparante bovenwerk. Normaal heb ik maat 44 met hardloopschoenen, maar maat 43 zat net even wat beter om mijn voeten.”

Stride

“De Cloudboom Strike heeft extreem veel comfort en dat is te danken aan de dikke inlegzool gemaakt van Helion Hyperfoam. Ik vond de Cloudboom Echo 3 namelijk iets te weinig demping hebben voor lange afstanden, maar qua comfortlevel overweeg ik de Cloudboom Strike zeker voor mijn Valencia Marathon dit najaar. Tijdens lange intervallen merkte ik vooral de prettige demping in de voorvoet en het bouncy gevoel. Ik stuiter echt over het asfalt! Deze schoen doet mij denken aan de Nike Alphafly 3 en de New Balance Elite v4. Dit zijn namelijk ook carbonschoenen met extreem comfort en energieteruggave voor marathons.”

Speed

“Ik heb de Cloudboom Strike op verschillende tempo’s getest. Tijdens het inlopen liep ik ongeveer 4.45 per km, tijdens de 800 m rond de 3.32 per km en bij de 200 m kon ik de 3.10 per km aantikken. De Cloudboom Strike is vooral geschikt voor die langere tempoblokken vanaf 800 m, want door de hoge energieteruggave kan ik lekker in mijn pasritme blijven. Voor de kortere intervallen van 200 m duurde het even voordat ik op snelheid kwam door de dikke laag foam onder mijn voeten. De afwikkeling voelt heel natuurlijk door de ronding van de zool die niet heel agressief is. Ik ben een haklander, maar vond de Cloudboom Strike verrassend stabiel. De lagere offset van 4 mm forceerde mij wel op meer op de midden- en voorvoet te gaan lopen. Ik voelde tijdens het hardlopen de carbonplaat niet zitten en dat is heel positief. Bij sommige carbonschoenen voel ik de carbonplaat zitten waardoor hij heel stijf is. Ik vind de Cloudboom Strike een van de beste carbonschoenen samen met Nike, adidas en New Balance.”

Eindsprint

De Cloudboom Strike is een mooie aanvulling op de schoenencollectie van On. Een ultieme marathonracer waar geen concessies voor zijn gedaan. Door een extra dikke inlegzool gemaakt van Helion Hyperfoam ervaar je meer superfoam onder je voeten, maar binnen de internationale schoenenregels.

Vergelijkbaar met de On Cloudboom Strike zijn de Nike Vaporfly en de adidas Adizero Adios Pro. Dit zijn allemaal wedstrijdschoenen met carbon en superfoam. Het grote verschil is dat de Cloudboom Strike een lage offset heeft van 4 mm en een extreem dikke inlegzool.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de On Cloudboom Strike dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze productexperts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal