Skip to main content

Productreview

On Cloudsurfer Next – De betrouwbare Allrounder

De On Cloudsurfer Next is de allround hardloopschoen van On, perfect voor je dagelijkse loopjes. Deze schoen combineert het comfort van Helion™ superfoam met de responsieve CloudTec Phase™ technologie, waardoor elke stap zacht en soepel aanvoelt. Ideaal voor neutrale lopers die op zoek zijn naar een betrouwbare partner voor hun dagelijkse trainingen.

Wat is nieuw?

    • Het geüpdatete Helion superfoam is nu nog comfortabeler en veerkrachtiger
Bekijk damesmodellenBekijk herenmodellen

3redenen waarom de On Cloudsurfer Next geschikt is voor jou

Opsomming1

Je loopt voornamelijk afstanden tot een halve marathon

De On Cloudsurfer Next heeft veel demping en comfort dankzij de innovatieve CloudTec Phase technologie. Hierbij is het design van de Cloudelementen aangepast, waardoor je een extreem soepele overgang van hak naar voorvoet ervaart. Ook heeft het Helion-foam een upgrade gehad voor een energieker gevoel.

Opsomming 2

Je vindt duurzaamheid belangrijk

Als je kiest voor de On Cloudsurfer Next, dan maak je een milieubewuste keuze. Het bovenwerk is gemaakt van 80% gerecycled polyester. Dit betekent dat de complete schoen voor 24% bestaat uit hergebruikte materialen.

Opsomming 3

Je wil een comfortabele schoen

De On Cloudsurfer was de eerste On hardloopschoen zonder Speedboard. Het Speedboard is een plaat in de zool die stevigheid geeft aan het geheel, maar maakte de On-schoenen wat minder comfortabel. Door de nieuwe opbouw van de tussenzool met de CloudTec Phase-technologie was dit niet meer nodig en ook in de Cloudsurfer Next ervaar je dit comfort.

On Cloudrunner 2
“De On Cloudsurfer Next is een lekker lichte allround hardloopschoen die ik voor mijn dagelijkse runs en tempolopen goed kan gebruiken door het comfort en de responsiviteit.”

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat…

De Cloudsurfer Next is verkrijgbaar in verschillende breedtematen voor zowel dames als heren. Zo zijn de Cloudsurfer Next Wide voor dames en heren ontworpen voor lopers met een brede voet, wiens voeten in een reguliere leest te veel gaan knellen. Denk hierbij aan hardlopers met een doorgezakte voet of met een hallux valgus.

De On Cloudsurfer Next in detail

Helion™ superfoam

Zacht en dempend materiaal voor langdurig comfort.

CloudTec Phase™ technologie

Zorgt voor een responsieve loopervaring.

Engineered Mesh bovenwerk

Ademend en ondersteunend, gemaakt van gerecyclede materialen.

Rubberen slijtzool

Biedt grip en duurzaamheid voor verschillende ondergronden.

3kenmerken van de On Cloudsurfer Next

Opsomming1

Engineered Woven bovenwerk

Het Swiss-engineered woven bovenwerk biedt ondersteuning op strategische plekken rondom de middenvoet en heeft een hoog ademend vermogen in de voorvoet. In het bovenwerk gebruikt On gerecyclede materialen om de impact op het milieu te verminderen.

Opsomming 2

CloudTec Phase technologie

De CloudTec Phase technologie kennen we vanuit de gewone Cloudsurfer en is ook toegepast in de Cloudsurfer Next. Hierbij staan de Cloud elementen voorwaarts gericht voor een optimale demping. De Cloudelementen bieden een zachte demping, maar ook een voorwaartse stuwing. Daardoor loop je op een efficiënte manier korte en lange afstanden.

Opsomming 3

Helion superfoam

Het geüpdatete Helion superfoam is nu nog comfortabeler en veerkrachtiger. Je krijgt bij elke stap meer energie terug. Bovendien heeft de Cloudsurfer Next in de voorvoet een scherpe rocker zodat je met nog meer energie kunt afzetten.

De hardloopschoenen van On

Wil jij de beste On hardloopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze shoe advisor.

De Cloudsurfer Next behoort tot de collectie van On die gericht is op allround prestaties. Dit maakt het een ideale keuze voor dagelijkse trainingen, lange afstanden en alles daar tussenin. De combinatie van Helion™ superfoam en CloudTec Phase™ technologie wordt ook gebruikt in andere modellen van On, waardoor je consistentie en betrouwbaarheid in elke stap ervaart.

Voorbeeld On schoenrotatie

Een ideale rotatie voor een On-loper zou kunnen bestaan uit de On Cloudsurfer Next voor dagelijkse runs, de On Cloudboom Echo 3 voor wedstrijden, en de On Cloud X 3 voor tempo trainingen. Zo ben je voorbereid op elke situatie met schoenen die specifiek zijn ontworpen voor verschillende behoeften.

AllroundOn Cloudsurfer Next
Tempo/intervalOn Cloudflow
Wedstrijd tot 10kmOn Cloudboom Echo
Wedstrijd 21 t/m 42kmOn Cloudboom Strike

Goede schoenen + goede sokken = voorkomen van blaren

De On Performance Mid socks (dames / heren)zijn geweldige hardloopsokken om te dragen samen met de On Cloudsurfer Next. Deze sokken zijn geschikt voor lange runs en wedstrijden, voor zowel dames als heren! De sokken bieden veel demping, zijn halfhoog en bieden extra ondersteuning van de voetboog.

De On Cloudsurfer Next in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Menno Munster.

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Technische specificaties On Cloudsurfer Next

Type schoen
Allround hardloopschoenen
Offset
6 mm (30 mm hiel / 24 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 230 gr dames / 285 gr heren
Type loper
Neutrale loper
Type demping
Helion™ superfoam

Test

Fit

De Cloudsurfer Next zit bij het aantrekken meteen stevig om mijn voet. Ook zonder mijn veters te strikken blijft de schoen al best wel goed zitten. Dit komt door de stevige hielkap met redelijk veel padding. Bovendien zit de tong, die ook goed gestoffeerd is, vast aan de zijkanten van de schoen. Het materiaal van het bovenwerk voelt stug, maar dit hindert niet tijdens het lopen. In de voorvoet is de schoen vrij breed, waardoor je jouw tenen goed kunt spreiden, maar is daardoor minder geschikt voor lopers met smalle voeten. Qua lengte valt de Cloudsurfer Next normaal.

Stride

De Cloudsurfer Next voelt bij het lopen wat steviger dan ik van tevoren had gedacht. De eerste Cloudsurfer had grotere openingen in de zool en voelde daardoor zachter aan. De Cloudsurfer Next voelt harder maar ook wat stijver. Daardoor rol je wel weer makkelijker door van de hak naar de voorvoet. De Cloudsurfer Next voelt ook stabieler dan zijn voorganger. Het is geen antipronatieschoen, maar lopers die net even wat meer stabiliteit nodig hebben, kunnen er wel goed mee lopen.

Use

Ik zou de Cloudsurfer Next vooral voor dagelijkse trainingen gebruiken. Door de stevige zool is deze voor mij minder geschikt voor lange duurlopen of voor snelle intervaltrainingen. Het is een schoen die ook lekker aanvoelt tijdens wandelen en voldoende stevigheid om te gebruiken tijdens fitness of krachttraining. Voor beginnende lopers kan dit een hele mooie allround trainingsschoen zijn.

Eindsprint

De On Cloudsurfer Next is de perfecte allround hardloopschoen voor neutrale lopers die dagelijks willen genieten van comfort en responsiviteit. Met Helion™ superfoam, CloudTec Phase™ technologie en een ademend bovenwerk van gerecyclede materialen biedt deze schoen alles wat je nodig hebt voor je dagelijkse trainingen. De duurzame constructie zorgt ervoor dat je vele kilometers kunt maken zonder in te boeten op prestaties. Kies de Cloudsurfer Next voor een betrouwbare en milieuvriendelijke loopervaring.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de On Cloudsurfer Next dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal