Skip to main content

Productreview

Salomon DRX DEFY GRVL – Een andere manier van hardlopen

De DRX-familie van het bekende Franse merk Salomon breidt zich uit met de komst van een nieuw model: de Salomon DRX DEFY GRVL. Deze allround hardloopschoen heeft alles in huis om je allterrain-avonturen tot een succes te maken. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel deze review en loop van asfalt naar gravel met je nieuwe Salomon DRX DEFY GRVL!

3redenen waarom de Salomon DRX DEFY GRVL geschikt is voor jou

Opsomming1

Je combineert graag weg en trailpaden tijdens het hardlopen

Loop je graag op verschillende ondergronden als je gaat hardlopen? Dan is de Salomon DRX DEFY GRVL een prima keuze! Dit model heeft alle onmisbare eigenschappen om zowel op asfalt als op andere onverharde ondergronden te kunnen lopen. Naast een goede demping voor op de weg, biedt de schoen ook de nodige grip op oneffen terrein. Met de DRX DEFY GRVL kun je probleemloos je loopterrein variëren.

Opsomming 2

Je geeft de voorkeur aan een lichte, dynamische schoen

Met de Salomon DRX DEFY GRVL hebben je voeten altijd voldoende energie. Dankzij het hoogwaardige Energy Foam van Salomon heb je niet alleen een superlichte schoen, maar krijg je ook een comfortabele en uiterst responsieve demping. Bij elke stap word je naar voren gestuwd, zodat je je tempo snel kunt opvoeren en dit ook, zonder extra inspanning, kunt aanhouden als je van terrein verandert.

Opsomming 3

Je wil veiligheid en voldoende ondersteuning

Op zoek naar een betrouwbare partner voor je hybride runs? Dan kun je op de Salomon DRX DEFY GRVL rekenen. Het robuuste 3D mesh bovenwerk is verstevigd op strategische plekken (teen, hiel en zijkanten) en biedt in combinatie met de sensiFIT technologie (ondersteuning bij de middenvoet) een comfortabele en stevige omsluiting en houdt de voet goed op zijn plaats tijdens het hardlopen. Bovendien geeft het activeCHASSIS, een steviger stuk foam aan de zijkant van de middenzool, je voet de nodige ondersteuning tijdens de landingsfase zodat je een natuurlijk, stabiel looppatroon kunt aanhouden.

"De Salomon DRX DEFY GRVL is de perfecte mix tussen een wegschoen en een trailschoen. Hij is licht, comfortabel en veilig zodat je vlot van het asfalt kunt overstappen naar andere loopterreinen."

Camille Cholbi – Productexpert

Wist je dat…

De Salomon DRX DEFY GRVL is ontwikkeld op basis van het model DRX Bliss, welke is bedoeld voor de weg en overpronerende lopers. Hieraan zijn technologieën uit trailschoenen toegevoegd, namelijk SensiFIT in het bovenwerk, Energy Foam in de tussenzool en contaGRIP voor de slijtzool. De actieveCHASSIS ondersteuning, die bij de DRX Bliss wordt gebruikt, is bij de DRX DEFY GRVL minder aanwezig. Ze zorgt voor laterale ondersteuning aan de achterkant van de voet, oftewel tijdens de landingsfase, om stabiliteit te geven zonder de afwikkeling van de voet te belemmeren. Hierdoor is de DRX DEFY GRVL geschikt voor een groot aantal lopers.

De Salomon DRX DEFY GRVL in detail

3D mesh bovenwerk met SensiFit technologie

voor een comfortabele pasvorm en 360° voetbescherming.

Energy Foam tussenzool

voor een lichte, dynamische demping.

ActiveCHASSIS

begeleidt je voet bij het neerkomen en zorgt voor stabiliteit.

contaGRIP slijtzool

slijtvast rubber met 2,5 mm noppen voor een optimale grip op verschillende ondergronden.

Wat is het idee achter DEFY GRVL?

GRVL staat voor GRAVEL. Dit nieuwe model van Salomon is dus ontworpen om “gravel te trotseren”. Maar wat betekent dat precies? Deze allrounder houdt het midden tussen een weg- en een trailschoen. Met een hybride schoen als deze kun je eenvoudig en veilig van de weg overgaan op gras-, zand- of grindpaden (ook wel gravel genoemd). De Salomon DRX DEFY GRL is daarom de ideale schoen voor zowel gevarieerde buitengebieden als stadsparken. Maar hij kan je trailschoen niet vervangen, want hij is niet geschikt voor technische en moeilijke terreinen.

3kenmerken van de Salomon DRX DEFY GRVL

Opsomming1

Energy Foam in de tussenzool

De tussenzool van de Salomon DRX DEFY GRVL is voorzien van het Energy Foam van eigen merk dat ook in Salomon trailschoenen wordt gebruikt. Dit is een zeer licht, responsief foam dat bestaat uit EVA en Olefin (synthetische vezel). Je krijgt daardoor een comfortabele demping die je bij elke stap veel veerkracht geeft.

Opsomming 2

ActiveCHASSIS constructie

De Salomon DRX DEFY GRVL heeft een ActiveCHASSIS aan de zijkanten van de schoen. Dit is een steunstuk van steviger foam dat de natuurlijke bewegingen van je lichaam in goede banen leidt door je voet tijdens de landingsfase een beetje te geleiden en zo stabiliteit te bieden tijdens de afwikkeling. Hierdoor kun je zowel op de weg als op onverharde paden een natuurlijk, stabiel looppatroon aanhouden.

Opsomming 3

ContaGRIP slijtzool

De contaGRIP slijtzool is geïnspireerd op gravel bikes en is gemaakt van een strook slijtvast rubber met 2,5 mm noppen. Het resultaat is een schoen met een optimale grip op verschillende ondergronden, die bovendien duurzaam is en kilometerslang meegaat.

Salomon DRX DEFY GRVL of Salomon Sense Ride?

De Salomon DRX DEFY GRVL en Sense Ride zijn twee hybride allround hardloopschoenen die erg licht zijn. Ze bieden een comfortabele, dynamische demping en goede grip op zowel asfalt als andere ondergronden, voor korte en lange afstanden. Als je een neutrale loper bent die toch wat meer steun nodig heeft tijdens het hardlopen, met name op oneffen ondergrond, kies dan voor de DRX GRVL. De actieve ondersteuning (ActiveCHASSIS) van deze schoen geeft voldoende stabiliteit en vertrouwen om met volle teugen van je all-terrain avonturen te genieten.

Salomon hardloopkleding

Ben je van plan om de Salomon DRX DEFY GRVL aan te schaffen? Maak je outfit dan compleet met de hardloopkleding van Salomon. In de kledingcollectie van Salomon vind je alle kledingitems die je nodig hebt als hardloper. Van functionele shirts tot singlets en lichtgewicht shorts, alles wat je nodig hebt om koel en droog te blijven tijdens het sporten

De Salomon allround hardloopschoenen

Salomon staat bekend om zijn uitstekende trailschoenen, maar de afgelopen twee jaar heeft het merk zijn collectie allround hardloopschoenen voor op de weg en offroad flink uitgebreid. De DRX DEFY GRVL is daar een mooi voorbeeld van. Deze nieuwkomer positioneert zich tussen de Salomon Aero Blaze (wegschoen) en de Salomon Sense Ride (trail/hybrideschoen). Dit zijn neutrale, lichtgewicht hardloopschoenen, ontworpen voor alle afstanden en snelheden.  Overpronerende weglopers kiezen het best voor de Salomon DRX Bliss, terwijl all terrain liefhebbers de nodige ondersteuning vinden bij de DRX DEFY GRVL. Ben je meer gericht op prestaties en snelheid? De Salomon Aero Volt is een lichtgewicht hardloopschoen die ideaal is voor tempo- en intervaltrainingen op de weg of op de baan. En als je tijdens je volgende wedstrijd een persoonlijk record wilt neerzetten, dan moet je zeker voor de Salomon Phantasm gaan.

Onze Shoe Advisor kan je helpen bij het bepalen jouw loopstijl, zodat je de Salomon hardloopschoen kunt kiezen die het beste bij jou past.

Voorbeeld Salomon schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende Salomon hardloopschoenen wil afwisselen.

Allround – Aero Blaze (route) / Salomon DRX DEFY GRVL (hybride)
Tempo/interval – Salomon Aero Volt
Wedstrijd – Salomon Phantasm

De Salomon DRX DEFY GRVL in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Camille Cholbi.

Camille Cholbi All4running

Camille Cholbi

Productexpert

Technische specificaties Salomon DRX DEFY GRVL

Type schoen
Allround hardloopschoenen
Offset
8 mm (34 mm hiel / 26 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 239 gram
Type loper
Neutrale loper
Type demping
Energy Foam

Verwachtingen

“De DRX DEFY GRVL van Salomon is een nieuw model dat alleen al door de naam “GRVL” meteen de aandacht trekt. Ik ben een gravelfietser, dus er ging bij mij meteen een belletje rinkelen!  Ik woon in een klein dorp op het platteland en dat betekent dat ik vaak op gemengd terrein loop, met lange stukken over de weg, maar ook veel onverharde paden. Ik vraag me daarom voortdurend af of ik een weg- of een trailschoen moet dragen. Ik hoop dat de DRX DEFY GRVL een goede oplossing kan bieden!”

De test

Ik heb de Salomon DRX DEFY GRVL getest tijdens een hybride run, op de weg en op gras-, zand- en grindpaden. Het was een run van 16 km met een gevarieerd looptempo.

Fit

“Het bovenwerk van robuust mesh zit comfortabel en stevig om mijn voet. Het was warm toen ik ging lopen en het stevige mesh hield niet enkel stof en vuil tegen, maar zorgde ook voor een goede ventilatie. De halfharde hielkap zorgt voor een comfortabele pasvorm. De tong is niet aan de schoen vastgenaaid, maar blijft wel goed zitten tijdens het hardlopen. De platte veters hebben de neiging om snel los te komen, dus aarzel niet om een dubbele knoop te leggen voordat je aan je run begint. De schoen is “true to size” en je kunt dus je gewone schoenmaat bestellen.”

Stride (stability & grip)

“Vanaf de eerste stappen vielen me meteen twee dingen op: het lichte gewicht van de schoen en de laterale steun achteraan de schoen.  Dankzij het lage gewicht krijg je met de DRX DEFY GRVL meteen zin om te versnellen. Na mijn warming-up van 10 minuten schakelde ik over op een sneller tempo, dat ik gedurende de hele run kon aanhouden. Dankzij het erg reactieve Energy Foam kon ik van de weg naar onverharde paden overgaan zonder te vertragen en toen ik op de rechte stukken wat sneller wilde gaan, kreeg ik een responsief gevoel.

Ik moest wel even wennen aan het Active Chassis, het stevige foam dat de buitenkant van de voet achteraan ondersteunt. Ik had dit type ondersteuning nog nooit getest en ik denk dat ik zonder nog comfortabeler had kunnen lopen. De schoen biedt veel stabiliteit dankzij een uitstekende ondersteuning van de voet en de afwikkeling van de voet blijft natuurlijk. De zool is niet te dik waardoor ik goed contact heb met de grond en me gemakkelijk kan aanpassen aan verschillende terreinen. Verder is de grip ook erg goed. Zowel op gras, harde paden, grind als op een zachte ondergrond glijdt de schoen niet weg en dat gaf me een gerust gevoel tijdens mijn run.”

Gebruik

“De Salomon DRX DEFY GRVL is een lichtgewicht schoen die ik vooral zou aanraden aan lopers met een fijne tot gemiddelde lichaamsbouw die een dynamische schoen zoeken om op gevarieerd terrein te lopen en over afstanden tot aan de halve marathon. Voor langere afstanden kun je beter kiezen voor een schoen met meer demping.. Wat mij betreft is dit een stabiliteitsschoen, die vooral interessant is voor onderpronerende lopers. Voor de neutrale of overpronerende runners is het meer een kwestie van gevoel en is het een schoen die het proberen waard is! Het is ook een ideale schoen om mee op vakantie te nemen, want je kunt er overal mee hardlopen en nieuwe plekken ontdekken. Hij zal zeker in mijn tas zitten als ik op vakantie ga naar de Dordogne (Frankrijk), waar ik van plan ben om te gaan trailrunnen en nieuwe natuurroutes te ontdekken.”

Eindsprint

Met de Salomon DRX DEFY GRVL laat het baanbrekende trailrunningmerk zien dat het zijn assortiment allround hardloopschoenen meer divers wil maken door een nieuw type schoen aan te bieden; de GRVL, het ideale compromis tussen een weg- en een trailschoen voor alle hybride lopers. De DRX DEFY GRVL is gebaseerd op de DRX Bliss, de antipronatieschoen voor op de weg, maar is ook uitgerust met innovaties uit de trailwereld. Hierdoor is het een stevige schoen die niet alleen comfortabel en dynamisch is, maar ook de nodige stabiliteit en grip biedt om moeiteloos van terrein te wisselen. De DRX DEFY GRVL is geschikt voor lichtgebouwde, beginnende en ervaren lopers die op zoek zijn naar een lichte trainingsschoen die stabiliteit en grip biedt om op verschillende snelheden korte en lange afstanden te lopen op diverse ondergronden.

Vergelijkbaar met de Salomon DRX DEFY GRVL zijn de Altra Outroad en Hoka Challenger. Deze modellen zijn iets zwaarder, maar het zijn ook prima allrounders die geschikt zijn voor allerlei soorten trainingen op diverse ondergronden.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Salomon DRX DEFY GRVL dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal