Skip to main content

Productreview

ASICS MetaFuji Trail – Snel over trails en bergen

Beklim de hoogste bergen en slalom naar beneden over de mooiste trailpaden met de ASICS MetaFuji Trail. Deze trailschoenen met carbonplaat zijn gemaakt voor de trailrunner die geen enkele uitdaging uit de weg gaat. Met een combinatie van ongeëvenaarde grip, responsieve demping en beschermende technologieën, ben je klaar om door modder, over rotsen en langs steile hellingen te vliegen. Trek ze aan en geef jezelf een snelheidsimpuls.

Bekijk damesmodellenBekijk herenmodellen

3redenen waarom de ASICS MetaFuji Trail geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent een wedstrijdgerichte trail hardloper

De ASICS MetaFuji Trail is de ultieme wedstrijdschoen voor de trails. Het is de snelste ASICS trailschoen tot nu toe. Dat heeft dit model te danken aan een carbonplaat die speciaal is ontworpen voor de trails en helpt om energie naar voren te richten. Danzkij het Flytefoam Turbo in de bovenste laag van de zool ervaar je bovendien maximale energieteruggave en een lichtgewicht gevoel onder je voeten.

Opsomming 2

Je gaat zware en technische trails lopen

De ASICSGRIP-slijtzool en de brede voorvoet maken de MetaFuji Trail geschikt voor zware en technische trails. De slijtzool heeft een extra laag die vuil en modder zo snel mogelijk afvoert voor een betere grip en gewicht.

Opsomming 3

Je loopt regelmatig lange trailruns

Ook als je het rustig wilt doen op de trails heeft de MetaFuji Trail jou veel te bieden. Het Flytefoam Turbo dempingsmateriaal vangt de impact van het hardlopen op en zet het om in voorwaartse energie. Dit is handig bij lange trails, want de schokbelasting is iets groter vanwege het lopen met hoogteverschil dan tijdens het lopen op asfalt. De volgende dag kan jij gewoon weer op pad voor een nieuwe trailrun!

“Carbon trailschoenen ontwikkelen zich in hoog tempo. De ASICS MetaFuji Trail laat zien dat carbon echt van toegevoegde waarde is tijdens het hardlopen op de trails.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

De MetaFuji Trail is gemaakt in samenwerking met ASICS atleet Andreu Simon. Deze professionele trailloper uit Spanje heeft meerdere trailwedstrijden gewonnen waaronder de 128 km van de Transgrancanaria 2023. De schoen is urenlang getest en geperfectioneerd in het Institute of Sport Science (ISS) in Japan met behulp van feedback van Andreu en andere atleten en de resultaten van de slijtagetesten.

De ASICS MetaFuji Trail in detail

Motion Wrap bovenwerk

Verbetert lockdown en duurzaamheid met licht en ademend mesh, versterkt met elastische garen in de middenvoet.

FF BLAST™ PLUS & FF BLAST TURBO

Twee soorten demping die zorgen voor een perfecte balans tussen comfort en responsiviteit.

Carbonplaat

Helpt je efficiënter hard te lopen door je voorwaartse beweging te ondersteunen.

ASICSGRIP slijtzool

Met een extra laag die vuil en modder zo snel mogelijk afvoert voor betere grip en gewicht.

Ontworpen met aandacht voor het milieu

Minstens 89% van het bovenwerk van de schoen is gerecycled. Er is ook minder water gebruikt en de koolstofuitstoot is verminderd tijdens de productie. De inlegzool, binnenzool, neus, vetergaatjes, tong en kraag van de schoen zijn allemaal gemaakt van gerecycled materiaal. Kies je voor de MetaFuji Trail, dan maak je dus een duurzamere keuze voor het milieu.

3kenmerken van de ASICS MetaFuji Trail

Opsomming 1

Motion Wrap-bovenwerk

De MetaFuji Trail heeft een bovenwerk dat gemaakt is van het superlichte Motion Wrap mesh. Dit mesh is ontwikkeld om te lopen op hoge snelheid en houdt de middenvoet perfect op zijn plaats. Daardoor zal je niet schuiven in de schoen, wat natuurlijk erg belangrijk is bij trailrunning. Bovendien is het bovenwerk ademend en voelt het zeer comfortabel aan. De neus van de schoen is verstevigd en biedt bescherming tegen stenen en andere scherpe obstakels.

Opsomming 2

Flytefoam Blast Turbo & Blast Plus dempingsmateriaal

De magie van deze schoen zit in de tussenzool. Deze bestaat namelijk uit twee verschillende dempingsmaterialen. De toplaag is het vederlichte Flytefoam Turbo, wat we kennen van de Metaspeed-collectie van de weg. Dit foam is niet alleen heel comfortabel, maar geeft ook veel energie terug. Daardoor krijg je het gevoel alsof je op een trampoline staat. De onderste laag is het Flytefoam Blast Plus-foam. Dit is iets steviger en zorgt daardoor voor stabiliteit en een zachte landing.

Opsomming 3

Carbonplaat in de tussenzool voor snelheid

Tussen de twee lagen foam ligt een carbonplaat die specifiek is ontworpen voor trailrunning. Door de plaat ervaar je veel stabiliteit en responsiviteit. Je kan gemakkelijk tempo maken tijdens je trailrun. De carbonplaat bevindt zich over de gehele lengte van de trailschoen.

ASICS MetaFuji Trail versus Fuji Speed 3

De ASICS MetaFuji Trail en Fuji Speed 3 zijn beiden gericht op snelheid en hebben een carbonplaat. De Fuji Speed 3 heeft echter een iets dunnere tussenzool en is daardoor geschikt voor snellere wedstrijden op minder technisch en uitdagend terrein. De MetaFuji Trail is de betere keuze voor degene die zware en erg technische trails gaan lopen. De geavanceerde demping maakt deze schoen ideaal voor lange, uitdagende wedstrijden.

De ASICS trailschoenen

Weet je niet welke ASICS trailschoen je moet kiezen? Via onze shoe advisor krijg je persoonlijk advies op basis van jouw looppatroon door het opnemen van een video. Daarnaast maken wij het voor jou overzichtelijk met onze schoenenmatrix. In deze matrix heb je in één oogopslag duidelijk welke ASICS trailschoen jou de beste steun en demping biedt.

De ASICS Trabuco is de meest veelzijdige trailschoen die je voor elke type training kan gebruiken en heel stabiel is door een brede basis van de zool. Ben je op zoek naar meer demping? Dan is de Trabuco Max de beste keuze, want deze heeft meer dempingsmateriaal in de tussenzool voor lange (ultra)trails. Liefhebbers van snelheid kunnen genieten van het hardlopen met de ASICS Fuji Lite, Fuji Speed en MetaFuji Trail. De Fuji Lite is lichtgewicht en heeft geen carbonplaat waardoor hij ook prettig is als allrounder en voor je rustige trailruns.

Voorbeeld ASICS schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende ASICS trailschoenen wil afwisselen.

Allround – ASICS Trabuco / Trabuco Max
Tempo / interval – ASICS Fuji Lite
Wedstrijd – ASICS MetaFuji Trail

De ASICS MetaFuji Trail in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties ASICS MetaFuji Trail

Type schoen
Trailschoenen
Offset
5 mm (44 mm hiel, 39 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 260 gram
Type loper
Neutrale loper
Type demping
Flytefoam Blast Turbo + Flytefoam Blast Plus
Carbonplaat
Ja

Verwachtingen

“De ASICS MetaFuji Trail ziet er op het eerste gezicht heel comfortabel uit door de dikke tussenzool. Ik zie veel overeenkomsten met de Metaspeed Sky en Edge, met name de hoeveelheid foam in de voorvoet. Ik train nu voor de Valencia Marathon en loop elke maand wel een snelle trailrun om mezelf uit te dagen. Daarnaast is het een goede prikkel voor mijn duurvermogen. Het is namelijk mijn doel ook om het podium te halen. Ik ben benieuwd of de MetaFuji Trail ook geschikt is voor korte en snelle trailruns tot 20 km.”

Eindsprint

Met de MetaFuji Trail maakt ASICS zijn trailschoenencollectie echt compleet. De ASICS Fuji Speed was al een goede carbontrailschoen, maar was meer gericht op snelle en korte trailruns. Nu hebben fans van lange-afstandtrails ook een goede optie met carbon, veel demping en de optimale grip. Wij raden deze trailschoen aan voor de gevorderde trailloper en degene die het maximale uit zijn of haar prestaties wil halen. Ben je pas net begonnen met trailrunning? Dan is de ASICS Trabuco de beste keuze voor jou.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de ASICS MetaFuji Trail dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze productexperts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal